Τον Άγιο Τρύφωνα γιόρτασαν στα Δίκαια Τριγώνου (ΒΙΝΤΕΟ+φωτό)

Τον Άγιο Τρύφωνα γιόρτασαν στα Δίκαια Τριγώνου (ΒΙΝΤΕΟ+φωτό)

Την μνήμη του Αγίου Τρύφωνα γιόρτασαν οι αμπελουργοί και οι γεωργοί των Δικαίων του τέως Δήμου Τριγώνου, με σειρά λατρευτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων το διήμερο 31ης Ιανουαρίου και 1ης Φεβρουαρίου.

Στην Ευχαριστιακή Σύναξη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Δημητρίου, προέστη ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, ο οποίος αφού μίλησε επίκαιρα τέλεσε τον αγιασμό και ανέγνωσε τις ευχές του Αγίου Τρύφωνος «υπέρ ευφορίας των καρπών της γης».

Gepostet von Αθανάσιος Χατζής am Samstag, 1. Februar 2020

Ο Σεβασμιώτατος με βαθειά ικανοποίηση  εξέφρασε την ευαρέσκειά του προς τους χριστιανούς της κωμοπόλεως, που παρά τη συρρίκνωση του πληθυσμού, τηρούν τις παραδόσεις του τόπου τους. Επίσης συνεχάρη τον νέο Αντιδήμαρχο Τριγώνου Πέτρο Αργυριάδη για την ανάληψη των καθηκόντων του στην ακριτική αυτή περιοχή και τον εφημέριο της ενορίας και Αρχιερατικό Επίτροπο Τριγώνου Πρωτοπρ. Αναστάσιο Δεφελούδη, για την πνευματική και κοινωνική προσφορά του.

Gepostet von Αθανάσιος Χατζής am Samstag, 1. Februar 2020

Το έθιμο του Τρύφωνα που γιορτάστηκε και φέτος στα Δίκαια το κρατάνε εδώ και εκατό σχεδόν χρόνια οι κάτοικοι του και το έφεραν μαζί τους οι πρόγονοί τους από το Καβακλί της Βόρεις Θράκης.