Δήμος Αλεξανδρούπολης: Διαβούλευση για να αλλάξει κατεύθυνση προς την παραλιακή η οδός Καραϊσκάκη

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Διαβούλευση για να αλλάξει κατεύθυνση προς την παραλιακή η οδός Καραϊσκάκη

Σε ανοικτή διαβούλευση για τις επόμενες 15 ημέρες καλεί ο δήμος Αλεξανδρούπολης τους φορείς και τους πολίτες της πόλης, με αφορμή την πρόταση που εξετάζεται για αντιδρόμηση της οδού Καραϊσκάκη με φορά νότια (προς την παραλιακή οδό).

Πρόκειται για τον δρόμο που ξεκινάει από την παραλιακή και βγαίνει στην Λεωφόρο Δημοκρατίας και επί της οποίας υπάρχουν η Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης και η Λέσχη Αξιωματικών της πόλης. Η πρόταση είναι να αλλάξει κατεύθυνση και από την Λεωφόρο Δημοκρατίας να κατευθύνονται πλέον οι οδηγοί προς την παραλιακή. Μάλιστα θα μπορούν έτσι όσοι κατεβαίνουν την Ιωακείμ Καβύρη που έχει σημαντικό κυκλοφοριακό φόρτο, να κατευθύνονται κατ’ ευθείαν στην παραλιακή οδό περνώντας απλά απέναντι και χωρίς να στρίψουν κατ’ ελάχιστον. Γιατί τώρα είναι υποχρεωμένοι οι οδηγοί είτε να στρίβουν δεξιά για να μπορέσουν να κατεθυβνθούν προς τα εκεί, είτε πολύ χειρότερα αριστερά και να διασχίσουν όλή την Λεωφόρο Δημοκρατίας μετά και την πεζοδρόμηση της οδού Κύπρου, για να στρίψουν προς το λιμάνι πολύ μακριά.

Την συγκεκριμένη πρόταση είχε διατυπώσει δημόσια ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης “Αδέσμευτη Νέα Αυτοδιοίκηση” Βαγγέλης Μυτιληνός, λέγοντας ότι είναι μια εξαιρετική λύση να αλλάξει κατεύθυνση η οδός Καραϊσκάκη και θα αποσυμφορήσει κυκλοφοριακά τον κεντρικό δρόμο της πόλης, μια και όσοι κατεβαίνουν από την Ιωακείμ Καβύρη δίπλα στο Δημαρχείο, θα περνούν απέναντι χωρίς να στρίβουν και να βρίσκοβνται στην παραλιακή

Η ανακοίνωση του δήμου Αλεξανδρούπολης που καλεί σε διαβούλευση για την οδό Καραϊσκάκη, αναφέρει:

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του, προκειμένου να βελτιώσει τις συνθήκες κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης, έχει μελετήσει τη σκοπιμότητα και τις θετικές συνέπειες που θα έχει μια νέα ρύθμιση επί της οδού Καραϊσκάκη. Ειδικότερα, εξετάζεται η αντιδρόμηση της οδού με φορά νότια (προς την παραλιακή οδό).

Η συγκεκριμένη κυκλοφοριακή παρέμβαση, εκτιμάται ότι θα βελτιώσει το επίπεδο κυκλοφορίας και ασφάλειας επί της κεντρικής περιοχής της Αλεξανδρούπολης και θα εξομαλύνει τις δυσκολίες σύνδεσής της με την παραλιακή οδό (π.χ. μετά την πεζοδρόμηση της οδού Κύπρου κλπ). 

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, καλεί σε ανοικτή διαβούλευση για τις επόμενες 15 ημέρες, τους φορείς και τους πολίτες της πόλης, με αφορμή τη συγκεκριμένη νέα κυκλοφοριακή πρόταση.

Για περισσότερες πληροφορίες επί των κειμένων, των ερευνών και λοιπών στοιχείων της πρότασης, παρακαλούμε να απευθυνθείτε στο τηλ. 2551350037 και email: kport@alexpolis.gr.

3 Σχόλια

  1. Ημιμετρα.Επιτελους σκιστε την μαιμου κυκλοφοριακη μελετη που κατεστρεψε την πολη και συνταξτε κανονικη μελετη.Μεχρι τοτε ανοιξτε την Κυπρου,αυξηστε την διαρκεια του σηματοδοτη στην διασταυρωση της ALPHABANK. Η Καραισκακη ειναι η μοναδικη προσβαση απο την παραλιακη προς την Λ.Δημοκρατιας δεν μπορει να αντιστραφει. Η κατασταση στο Δημοτικο συμβουλιο θυμιζει θεατρο του παραλογου.Και επιτελους μαζεψτε τις αμιαντοπλακες απο τα περιχωρα της πολης.

  2. Να βράσω τις διαβουλεύσεις! Μας έφαγε η πολλή «δημοκρατία».
    Δήμαρχε, είσαι σε θέση εξουσίας. Πάρε και καμμία απόφαση μόνος σου!

  3. Καλή ιδέα είναι αρκεί βέβαια μαζί με αυτήν την οδό να γυρίσουν και όλες οι άλλες στις αντίθετες κατευθύνσεις και να ανοίξει και η Κύπρου που θα είναι η μόνη οδός όπως ήταν πριν με κατεύθυνση προς το λιμάνι.
    Αντιδράσεις δεν θα υπάρξουν και πολλές θεωρώ,ίσα ίσα που θα διευκολυνθούμε.
    Εγώ είμαι υπέρ.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*