Σουφλί: Μετά την Γιορτή κρέπας έρχονται οι Μεταξωτές Απόκριες στο Μουσείο Μετάξης

Σουφλί: Μετά την Γιορτή κρέπας έρχονται οι Μεταξωτές Απόκριες στο Μουσείο Μετάξης

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος η “Γιορτή της κρέπας” στο Μουσείο Μετάξης του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς στο Σουφλί, ενώ ακολουθούν οι εκδηλώσεις για τις απόκριες.

Οι εκπαιδευτικοί Γαλλικής, σε συνεργασία με το Σύλλογο Ελληνογαλλικής Φιλίας “Το σπίτι της Αντουανέττας”, πρόσφεραν άπειρες κρέπες στα παιδιά και πέρασαν μαζί τους ώρες δημιουργικές, με εκπαιδευτικά παιχνίδια.

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) όμως γιορτάζει και την Αποκριά και οργανώνει δράσεις για μαθητές Δημοτικού και μαθητές ειδικών σχολείων, στο Μουσείο Μετάξης, στο Σουφλί.

Αναλυτικά:

  • Εργαστήρι αποκριάτικων καπέλων

Την Πέμπτη 13 και την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου οι μικροί φίλοι θα κατασκευάσουν τα δικά τους αποκριάτικα καπέλα, τα οποία θα διακοσμήσουν με κουκούλια και μεταξωτά υφάσματα (ώρες 09:30-10:30, 11:00-12:00 και 12:15-13:15).

  • Face painting

Την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου, τα παιδιά με τη βοήθεια της Λίας Βουλγαρίδου και αξιοποιώντας την τέχνη της ζωγραφικής προσώπου, θα μεταμορφωθούν σε μεταξοσκώληκες και χρυσαλλίδες και θα χορέψουν σε αποκριάτικους ρυθμούς (ώρες 09:30-10:30 και 11:00-12:00).

Η συμμετοχή στις δράσεις και τα υλικά είναι δωρεάν.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 25540 23700 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*