Τις υποθέσεις Χρηματιστηριακών εταιρειών που τέθηκαν σε αναστολή λειτουργίας, ξαναεξετάζει η Κυβέρνηση

Τις υποθέσεις Χρηματιστηριακών εταιρειών που τέθηκαν σε αναστολή λειτουργίας, ξαναεξετάζει η Κυβέρνηση

Τις υποθέσεις Χρηματιστηριακών εταιρειών που τέθηκαν τα προηγούμενα χρόνια σε αναστολή λειτουργίας, ξαναεξετάζει η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μέσω των αρμόδιων υπουργείων αλλά και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Αυτό τουλάχιστον αναφέρουν οι πληροφορίες μας από το υπουργείο Οκονομικών, αφού η πρόθεση είναι να ελεγχθούν όσα έγιναν και οδήγησαν σε αποφάσεις προσωρινής για κάποιες ή οριστικής για άλλες αναστολής λειτουργίας για διάφορους λόγους, αλλά και πως διαχειρίστηκε το θέμα στη συνέχεια η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αν δηλαδή προχώρησαν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες που αφορούν τόσο την χρηματιστηριακή και την οικονομική διάσταση των λόγω που οδήγησαν στις αναστολές λειτουργίας διαφόρων Χρηματιστηριακών εταιρειών, αλλά και το νομικό, δικαστικό κομμάτι.

Υπήρξε για παράδειγμα αναστολή λειτουργίας αρχές του 2018 συγκεκριμένης Χρηματιστικής εταιρείας της Αθήνας, που λόγω εκτεταμένης χρήσης κεφαλαίων επενδυτών και σημαντικών λοιπών οργανωτικών παραβάσεων που καθιστούσαν τη λειτουργία της επικίνδυνη για τους επενδυτές, μπήκε οριστικό “λουκέτο”. Προχώρησαν όσα προβλέπονταν από το νόμο για τους υπευθύνους της από την προηγούμενη Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ή για διάφορους λόγους “πάγωσαν” οι διαδικασίες;

Η νέα Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Βασιλική Λαζαράκου και οι συνεργάτες της, είναι αποφασισμένοι να ξεκαθαρίσουν το τοπίο, αφού αυτή είναι και η πρόθεση τόσο του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα όσο και της Κυβέρνησης συνολικά. Απ’ ότι γνωρίζουμε πάντως, η συγκεκριμένη υπόθεση δεν αφορά κάποια Χρηματιστηριακή εταιρεία του Έβρου ή της Θράκης, αλλά συγκεκριμένες που έχουν έδρα στην Αθήνα ή σε άλλες ελληνικές πόλεις και είναι γνωστές στον χώρο.