Αλεξανδρούπολη: Νέα, διπλή καταδίκη για τον καθαιρεθέντα πρώην Αρχιμανδρίτη Ιωάννη Καρασακαλίδη

Αλεξανδρούπολη: Νέα, διπλή καταδίκη για τον καθαιρεθέντα πρώην Αρχιμανδρίτη Ιωάννη Καρασακαλίδη

Νέα διπλή καταδίκη είχαμε χθες Πέμπτη στα δικαστήρια της Αλεξανδρούπολης, για τον καθαιρεθέντα πρώην Αρχιμανδρίτη της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης Ιωάννη Καρασακαλίδη, ο οποίος κάθισε στο εδώλιο κατηγορούμενος για αντιποίηση αρχής και πλαστογραφία.

Το δικαστήριο του επέβαλλε για τα δύο συγκεκριμένα αδικήματα ποινές φυλάκισης και χρηματικό πρόστιμο  και επειδή οι ποινές του δεν μπορούν να έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα λόγω των πολλών καταδικαστικών αποφάσεων στο παρελθόν, αναγκάστηκε να εξαγοράσει την ποινή φυλάκισης για να μην καταλήξει στην φυλακή. Ο καθαιρεθείς για “ανήθικες πράξεις” πρώην κληρικός, δικάστηκε την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου για δύο υποθέσεις μετά από μηνύσεις της Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως κιαι Σαμοθράκης:

 1. Γιατί συνελήφθη στις 11 Δεκεμβρίου από την Αστυνομία να τελεί κηδεία στα νεκροταφεία της Άνθειας και μάλιστα φορούσε πετραχήλι και έψελνε, τελώντας το μυστήριο της ταφής. Κάτι που δεν έχει το δικαίωμα να κάνει και γι’ αυτό η κατηγορία ήταν αντιποίηση αρχής, με το δικαστήριο να τον κηρύσσει ένοχο. Κατέθεσε να τονίσουμε… χειροτονιτήριο που δεν αναγνωρίζει η εκκλησία μας. Στην ουσία είναι καθηρημένος κληρικός, δεν έχει ως επίσκοπος αποστολική διαδοχή γι’ αυτό και δεν αναγνωρίζεται και δεν ισχύουν τα μυστήρια που τελεί όπως η κηδεία στην Άνθεια.
 2. Η δεύτερη υπόθεση αφορά τα έγγραφα που εμφάνιζε ως “Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Ιωάννης” της Παλαιοημερολογίτικης εκκλησίας, κάτι που δεν ισχύει φυσικά και γι’ αυτό ήταν κατηγορούμενος για πλαστογραφία των όσων εμφάνιζε. Καταδικάστηκε και γι’ αυτό.

Οι δυο αυτές καταδικαστικές αποφάσεις κατά του καθαιρεθέντα πρώην κληρικού, σίγουρα τιμούν τα δικαστήρια της Αλεξανδρούπολης και το δεδικασμένο που υπήρξε στις δυο χθεσινές δίκες, θα επηρεάσει όλη την Ελλάδα και θα ισχύει σε όποια άλλη προσπάθεια επιχειρήσει με παρόμοιες ενέργειες.

-Προσπάθεια “επέκτασης” στην Ξάνθη ο καθαιρεθείς πρώην κληρικός της Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης – Δικάζεται και για “μαϊμού”-κηδεία

Εκπροσώπηση των 4 Μητροπόλεων της Θράκης, στην εκδίκαση

αίτησης για δημιουργία σχισματικής Μητρόπολης Θράκης

Την Τετάρτη στο Πρωτοδικείο Ξάνθης εκδικάστηκε η αίτηση που κατέθεσε ο καθαιρεθείς πρώην κληρικός Ιωάννης Καρασακαλίδης, για την δημιουργία θρησκευτικού νομικού προσώπου με τον ψευδεπίγραφο τίτλο: “Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως, Ροδόπης, Ξάνθης, Ορεστιάδος και πάσης Θράκης”. Ένα ζήτημα που έχει πολύ σοβαρές εθνικές προεκτάσεις, αφού μιλάμε για την πολύ ευαίσθητη περιοχή της Θράκης και την προσπάθεια ορισμένων να δημιουργήσουν προβλήματα. Στην συγκεκριμένη διαδικασία εκπροσωπήθηκαν οι 4 Μητροπόλεις της Θράκης, δηλαδή Ξάνθης-Ροδόπης-Αλεξανδουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης-Διδυμοτείχου,. Ορεστιάδας και Σ ουφλίου, δια νομικών εκπροσώπων τους, αναλύοντας το πολύ σοβαρό και επικίνδυνο ζήτημα που προσπαθεί να δημιουργήσει ο συγκεκριμένος καθαιρεθείς κληρικός στην περιοχή.

Ο Εισαγγελέας στην εξέλιξη της δίκης αυτής, ανακοίνωσε ότι για την υπόθεση του εστάλη Υπόμνημα από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων κατά του Ιωάννη Καρασακαλίδη, κάτι που σίγουρα θα παίξει σημαντικό ρόλο, όπως και η παρέμβαση των 4 Μητροπόλεων, στην απόφαση που θα ανακοινωθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ανακάλεσαν 5 άτομα στην Ξάνθη τις υπογραφές

Τους έλεγε ότι θα ιδρύσει… Ρώσικη εκκλησία

Να επισημάνουμε για μια ακόμη φορά, ότι η προσπάθεια του συγκεκριμένου πρώην κληρικού μαζί με κάποιους οπαδούς του να παραπλανήσουν τους απλούς πιστούς ώστε να υπογράψουν για την ίδρυση σχισματικής παλαιοημερολογίτικης Μητρόπολης στην εθνικά ευαίσθητη περιοχή της Θράκης, είναι πολύ επικίνδυνη και μπορεί να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα.  Μάλιστα αυτές τις ημέρες 5 άτομα στην περιοχή της Ξάνθης ανακάλεσαν τις υπογραφές που είχαν βάλει για την δημιουργία της ψευδεπίγραφης “Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως, Ροδόπης, Ξάνθης, Ορεστιάδος και πάσης Θράκης”. Είπαν στους αστυνομικούς ότι  ότι ο Καρασακαλιδης τους εξαπάτησε και θα καταθέσουν μηνύσεις εναντίον του, αφού όπως τόνισαν τους έλεγε ότι θα δημιουργήσει… Ρώσικη εκκλησία στην περιοχή.

Είναι άλλωστε γνωστό, ότι το Πατριαρχείο της Μόσχας έχει “απειλήσει” την Εκκλησία της Ελλάδος με αναγνώριση των Παλαιοημερολογιτών στην χώρα μας, επειδή προχώρησε στην αναγνώριση της Ουκρανικής εκκλησίας. Οι Ρώσοι ποντάρουν στην παρουσία πολλών Ελληνοποντίων από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης στην περιοχή της Θράκης και γίνεται προσπάθεια να το εκμεταλλευθούν αυτό. Δεν υπάρχουν στοιχεία και δεν μπορούμε φυσικά να ισχυριστούμε ότι υπάρχει σχέση ή ανάμιξη τους στην προσπάθεια από τον καθαιρεθέντα πρώην κληρικού Ιωάννη Καρασακαλίδη για την δημιουργία Παλαιοημερολογίτικης Μητρόπολης στην Θράκη, αλλά με δεδομένη την έντονη παρουσία μουσουλμανικού στοιχείου, ιδιαίτερα στους νομούς Ξάνθης και Ροδόπης, αν το χριστιανικό στοιχείο εμφανίζεται… διαιρεμένο, τότε ο κίνδυνος που προκύπτει είναι τεράστιος. Κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη απ’ τις αρμόδιες αρχές πριν να είναι πολύ αργά.

10 Σχόλια

 1. Ακόμα με αυτόν τον καραγκιόζη ασχολούνται, στείλτε τον επιτέλους στο ψυχιατρείο να τελειώνουμε. Έλεος.

 2. Πάλι καλά που υπάρχει ένα site στην πόλη μας να μας ενημερώνει για τα εθνικά και ποιμαντικά θέματα.

 3. Η αλήθεια πάντα κερδίζει!Αναρωτιέμαι e;aν καταλαβαίνει τί του γίνεται.

 4. Μα τί άνθρωπος! Για πόσο ακόμα θα απασχολεί τις αρχές;

 5. Αναγκάστηκε λέει να εξαγοράσει την ποινή φυλάκισης. Με τί λεφτά βρε παιδιά;
  Πού τα βρίσκει;

 6. Να καταλάβει επιτέλους ότι δεν είναι ξέφραγο αμπέλι ο τόπος μας, για να κάνει ό,τι θέλει και να εξαπατεί τον κόσμο. Υπάρχουν νόμοι!
  Αν οι οπαδοί του και τώρα δεν κατανοήσουν με ποιόν έχουν να κάνουν είναι άξιοι της μοίρας τους.

 7. Θέλει πολύ προσοχή το όλο θέμα, ο άνθρωπος δεν είναι απλά επικίνδυνος, αλλά πολύ φοβάμαι τα κίνητρα του είναι αλλά. Μην ξεχνάμε και την μειονότητα στην πόλη μας.

 8. Δεν θα έπρεπε να αναρωτηθούν οι υπεύθυνοι που βρίσκει τα χρήματα για όλη αυτή την ιστορία? Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια?

 9. Είναι δυνατόν να υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που ασχολούνται μ αυτόν και τον ακολουθούν; Δεν βλέπουν ότι τους οδηγεί στην καταστροφή;

 10. Καταδικάζεται, έχει χρήμα, εξαγοράζει τις ποινές, δημιουργεί θέματα , αλωνίζει σε όλη τη Θράκη… Είναι τρομακτικό! Εύχομαι να σταματήσει το κακό.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*