Κανονικά έπρεπε να γράψω: Εντάξει ο “Αυτοκράτωρ”… Ποστολίδ’ς τα λέει, δεν έχει καμιά σημασία, αλλά…

Κανονικά έπρεπε να γράψω: Εντάξει ο “Αυτοκράτωρ”… Ποστολίδ’ς τα λέει, δεν έχει καμιά σημασία, αλλά…

Κανονικά έπρεπε να γράψω απλά: Εντάξει, ο “Αυτοκράτωρ”… Ποστολίδ’ς τα λέει, δεν έχει καμιά σημασία και αξία, αλλά επειδή είναι φανερό ότι ο συγκεκριμένος τύπος έχει… πιάσει πάτο και έφτασε στο έσχατο σημείο αυτοεξεφτελισμού, θα απαντήσω όσο μπορώ πιο λακωνικά και σύντομα στο νέο γραπτό… παραλήρημα του.

Πριν ξεκινήσω, λυπάμαι ειλικρινά για το κατάντημα του. Αυτό που έγραψε για μένα και τους άλλους δύο που μετείχαν στον περιβόητο διαγωνισμό του δήμου Αλεξανδρούπολης, αναφερόμενος στον δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη: “Δεν ήταν σωστό αυτό που σας έκανε, μεγάλους ανθρώπους, σε κρίσιμη ηλικία για έμφραγμα από την αγωνία σας”, δείχνει ότι έχει… τρικυμία εν κρανίω και έχασε εντελώς την ψυχραιμία του. Κι αυτό το λέω και για έναν επιπλέον λόγο, αφού όπως διαβάζω στο google και ο ίδιος πέρασε κατά το παρελθόν τέτοια σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του.

Πριν πάμε λοιπόν “Αυτοκράτωρ” Ποστολίδ’ , θα πρέπει να σου πω ότι με… μπέρδεψες λιγάκι. Έτρεχα στο Κρεοπωλείο για να αγοράσω τον… οβελία, αφού τελευταία φορά είχες γράψει ότι θα ξανασχοληθείς μαζί μου το… Πάσχα και νόμισα ότι αυτό έφτασε. Μετά διαπίστωσα ότι πλησιάζουν οι Αποκριές και οι… μασκαράδες:

  • Γράφει ο “Αυτοκράτωρ” Ποστολίδ’ς: “Έτσι εξηγούσα και την εκκωφαντική σιωπή σου εδώ και δυο μήνες”. Μα πριν από έναν μήνα, στις 8 Ιανουαρίου, τον είχαμε “στολίσει” κανονικά στο ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ. Το ξέχασε; 
  • Γράφει ο “Αυτοκράτωρ” Ποστολίδ’ς: “Είπες να ασχοληθείς με τον παππού και την γιαγιά της κοπέλας από το Σοφικό που θα μας εκπροσωπήσει στην Eurovision”. Συγνώμη που ασχολούμαστε στο Evros-news.gr με μια 17χρονη συντoπίτισσα, κόρη οικονομικών μεταναστών από Σοφικό και Θούριο που εργάζονται στην Ολλανδία και η οποία θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην φετινή Eurovision. Ενώ αυτός ασχολείται με σοβαρά θέματα. Βγάζει κάθε μέρα στην εκπομπή του τον… πρώην Αντιδήμαρχο Υπογειοποίησης ή Αντιδήμαρχο-Χάμουργκα, τον Παύλο Μιχαηλίδη και μιλάει επί πολύ ώρα.

  • Γράφει ο “Αυτοκράτωρ” Ποστολίδ’ς: “ΕΝΑ … «ΤΕΡΑΣΤΙΟ» ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΩΣΤΑ ΠΙΤΙΑΚΟΥΔΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ΧΑΛΑΣΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ, αλλά δεν μπορούσα κι αλλιώς!!!”. Πιστεύει δηλαδή ότι κανονικά θα κέρδιζα τον διαγωνισμό, αλλά τα δημοσιεύματα του ή οι ραδιοφωνικές εκπομπές του με Λαμπάκη, Μιχαηλίδη “χάλασαν” την δουλειά και δεν την πήρα εγώ; Μα οι τρεις που συμμετείχαμε καταθέσαμε σφραγισμένους φακέλους με την συμμετοχή μας ως τις 27 Δεκεμβρίου. Όταν ακόμα δεν είχαν “ανακαλύψει” στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ ο τέως δήμαρχος κ.Λαμπάκης και ο Μιχαηλίδης, την πρόσκληση που μας έκανε ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης και η οποία αναρτήθηκε από τις 19 Δεκεμβρίου. Από τότε λοιπόν η δική μου προσφορά ήταν ΑΚΥΡΗ με βάση τον φάκελο. Άρα ποια δουλειά μου χάλασε;
  •  Γράφει ο “Αυτοκράτωρ” Ποστολίδ’ς: «Προέβλεψα» ότι το έργο θα ανατεθεί σε οποιονδήποτε άλλον, εκτός από εσένα”. Μα τότε γιατί έγραφε στις 4 Ιανουαρίου, αυτός που ήξερε ότι δεν θα μου ανατεθεί το έργο, σε άρθρο με τίτλο: “Εεεεεεεεεεεεεεεεε … Σας βλέπουν!!!” τα εξής για μένα:

  • Γράφει ο “Αυτοκράτωρ” Ποστολίδ’ς: “Γι’ αυτό λοιπόν σου ζητώ συγνώμη που σου χάλασα τη δουλειά! Γιατί, ποια διαδικασία θα τολμούσε ύστερα από τόσο κράξιμο να σου αναθέσει εσένα δουλειά 60.000 €”. Αν στις 27 Δεκεμβρίου είχα καταθέσει πλήρη φάκελο και φυσικά είχα μεγαλύτερη έκπτωση, θα έπαιρνα τον διαγωνισμό και ας… χτυπούσες εσύ τον κώλο σου όχι κάτω, αλλά στο κάθισμα της MERCEDES σου.

  • Γράφει ο “Αυτοκράτωρ” Ποστολίδ’ς: “Ή ΕΙΣΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ ΕΣΥ, που ξέχασες τα μισά και παραπάνω δικαιολογητικά έξω από τον φάκελο της υποψηφιότητάς σου, ή ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ, μας περνάς για ηλίθιους και … «γατάκια» που μας έκανες μια πλάκα για να γελάσουμε!”. ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΟ…
  • Γράφει ο “Αυτοκράτωρ” Ποστολίδ’ς:”Κατά την αντίστοιχη με την δική σου πολύχρονη καριέρα, ουδέποτε με μήνυσε κανείς, παρά το γεγονός ότι αρκετοί με απείλησαν για κάτι ανάλογο”. Όταν επιλέγεις να τα έχεις καλά με όλους, να… γλύφεις άλλους, είναι φυσικό να μην γίνεσαι δυσάρεστος και να έρχονται μηνύσεις “Αυτοκράτωρ”. Για σκέψου το λίγο (τι σου ζητάω τώρα).
  •  Γράφει ο “Αυτοκράτωρ” Ποστολίδ’ς: “Σήμερα που η πρώτη σου απόπειρα διεκδίκησης δημόσιου χρήματος, απέτυχε παταγωδώς και τα οικονομικά σου παραμένουν στα ίδια χάλια (υποθέτω)”. Έχεις δίκιο. Έπρεπε να ζητήσω τις συμβουλές σου “Αυτοκράτωρ” Ποστολίδ’, αφού οι δικές σου απόπειρες για είσπραξη δημόσιου χρήματος ήταν ΠΟΛΥ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΕΣ. Να σου θυμίσω μερικές… φρεσκάροντας τη μνήμη σου.
  • 1) Ειδικός συνεργάτης υφυπουργού Εσωτερικών Γιώργου Ντόλιου. 2) Απ’ ευθείας είσπραξη δεκάδων χιλιάδων ευρώ όλα τα προηγούμενα χρόνια από τον δήμο Αλεξανδρούπολης (ΔΕΥΑΑ, ΤΙΕΔΑ, Πολυκοινωνικό). 3) Πάνω από 12.000 ευρώ για “προσφορά υπηρεσιών” μερικών μηνών, από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Κι όλα αυτά μάλιστα όχι με διαγωνισμό, αλλά ΜΕ ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ  επί θητείας Τουλουπίδη. Όχι σαν και μας που θα έπρεπε να μαζέψουμε ένα σωρό χαρτιά και να κάνουμε και προσφορά για να δούμε αν είναι η καλύτερη
  •  Γράφει ο “Αυτοκράτωρ” Ποστολίδ’ς: “Στην θέση σου, αν διεκδικούσα 60.000 € (μην τρομάζεις, εγώ έχω ασυμβίβαστο)”. Όταν στις προηγούμενες περιπτώσεις που ανέφερα (μερικές ενδεικτικές και τις πιο.. προκλητικές) τα… τσέπωσε, το ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ ΕΙΧΕ ΠΑΕΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ” Αυτοκράτωρ”;
  • Γράφει ο “Αυτοκράτωρ” Ποστολίδ’ς: “Ψηφίζεις στην Αλεξανδρούπολη; Στο Παλιούρι έστω;”. Όχι “Αυτοκράτωρ” Ποστολίδ’. Δεν ψηφίζω στην Αλεξανδρούπολη, αλλά στο Παλιούρι μια ζωή. Όπως έκανα και στις περασμένες αυτοδιοικητικές εκλογές, ως δημότης Διδυμοτείχου. Και μάλιστα θα σου πω και τι ψήφισα, εγώ που έχω το… θράσος να παραδέχομαι δημόσια ότι από το Evros-news.gr στήριξα τον Γιάννη Ζαμπούκη και έχασε το… φιλαράκι σου (για να σε αποκαλεί Σταύρε χαϊδευτικά δεν μπορεί να μην είστε φίλοι), ο Βαγγέλης Λαμπάκης και αυτό “πληρώνω” όλο αυτό τον καιρό. Ψήφισα λοιπόν στην Περιφέρεια Τοψίδη και μάλιστα… σταύρωσα Εξακουστό και στον δήμο Διδυμοτείχου Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου, που τον συμπαθείς ιδιαίτερα απ’ ότι ξέρω. 

  • Γράφει ο “Αυτοκράτωρ” Ποστολίδ’ς: “Εσύ εκτός από το να μας κουνάς το δάχτυλο από την Αθήνα και να μας κάνεις μαθήματα δημοσιογραφίας στον Έβρο, έχεις νοικιάσει έστω και μια γκαρσονιέρα εδώ στην … γκατζολία;”. Δεν έχω νοικιάσει όντως, γιατί έχω το πατρικό μου στο Παλιούρι και εκεί μένω στις 10 με 15 ημέρες που ζω πλέον στον Έβρο, άσχετα αν εσύ δεν το μαθαίνεις πότε βρίσκομαι και κινούμαι στο νομό. Ρώτα κοινούς γνωστούς μας, θα στο επιβεβαιώσουν.
  • Κι ακόμα. Δεν έχω νοικιάσει, γιατί περιμένω και εγώ να σταθώ το ίδιο… τυχερός με σένα και να μου παραχωρήσει κτίριο για να μένω και να στεγάσω τις δημοσιογραφικές μου δραστηριότητες κανένας… επιχειρηματίας.

Υ.Γ1: Επειδή σε… έπιασε ο πόνος για την Χριστίνα Κουματζίδου (πάντα άλλωστε έλεγες τα… καλύτερα για τις γυναίκες δημοσιογράφους της Αλεξανδρούπολης στις μεταξύ μας συζητήσεις. Τα καλύτερα θυμάσαι;), δεν έχει καμιά σχέση αυτό που αναφέρεις ως αιτία, με εκείνο που συνέβη πραγματικά. Είναι κάτι πολύ χειρότερο.

Υ.Γ2: Αλήθεια, “Αυτοκράτωρ Ποστολίδ’: Με εκείνη την απαράδεκτη καταγγελία που έγινε στην Επιθεώρηση Εργασίας (και το εννοώ πραγματικά και ειλικρινά πέρα από κάθε αντιπαράθεση μας) και ήρθαν οι ελεγκτές του ΣΕΠΕ στο ραδιόφωνο σου όπου βρήκαν ανασφάλιστο να κάνει εκπομπή και σε τιμώρησαν με πρόστιμο 10.500 ευρώ (πάνε τα χρήματα του ΔΠΘ με την απ’ ευθείας ανάθεση), τι απέγινε; Έγραφες και έλεγες διάφορα για αυτόν που σε “κάρφωσε”, αλλά ξαφνικά πολύ… σιωπή.

Στο λέω, γιατί αυτές τις μέρες που ήμουν στην Αλεξανδρούπολη, κάποιοι επέμεναν ότι η καταγγελία εναντίον σου έγινε από… γυναίκα και οι ελεγκτές κατέγραψαν στην παρανομία σου, η οποία μάλιστα όπως παραδέχθηκες δημόσια γίνεται χρόνια απλά κανείς δεν το έψαχνε. Πως το αμέλησες τόσα χρόνια, εσύ που μου έγραφες ότι έχεις άριστα οργανωμένη επιχείρηση, απορώ ακόμα. Στο ρωτάω γιατί έγραφες και έλεγες επίσης ιάφορες… ανοησίες με υπονοούμενα. Πολύ θα ήθελα να μάθω ποιος τελικά σε “έδωσε” στο ΣΕΠΕ και βρήκες ευκαιρία να παριστάνεις το “θύμα”… σκοτεινών κύκλων, λόγω της δημοσιογραφικής σου στάσης.

Κώστας Πιτιακούδης