Τι συνδέει την Στεφανία Λυμπερακάκη, εκπρόσωπο μας στην Eurovision, με Γιάννη Στάνκογλου, Παύλο Σταματόπουλο;

Τι συνδέει την Στεφανία Λυμπερακάκη, εκπρόσωπο μας στην Eurovision, με Γιάννη Στάνκογλου, Παύλο Σταματόπουλο;

Τι συνδέει την 17χρονη Εβρίτισσα τραγουδίστρια Στεφανία Λυμπερακάκη, που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην φετινή Eurovision 2020 που θα διεξαχθεί στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας με το τραγούδι «SUPERGΙRL», με τον κορυφαίο ηθοποιό Γιάννη Στάνκογλου και τον δημοσιογράφο, τηλεπαρουσιαστή Παύλο Σταματόπουλο;

Είναι… συγχωριανοί της, τόσο ο καταξιωμένος επίσης συντοπίτης μας ηθοποιός που φέτος πρωταγωνιστεί στην εντυπωσιακή τηλεοπτικά σειρά “Άγριες Μέλισσες”, όσο και ο τηλεπαρουσιαστής Παύλος Σταματόπουλος ο οποίος είναι από τους βασικούς συντελεστές σε δυο εκπομπές του OPEN TV. Στην καθημερινή εκπομπή “Μεσημέρι#Yes” μαζί με την Κατερίνα Ζαρίφη και στην εκπομπή του Σαββατοκύριακου “Έλα Χαμογέλα” μαζί με την Σίσυ Χριστίδου. Η νεαρή και εντυπωσιακή σε φωνή και εμφάνιση Στεφανία Λυμπερακάκη, που γεννήθηκε και ζει στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας από μετανάστες γονείς, κατάγεται από δυο χωριά, τα οποία βρίσκονται μάλιστα σε απόσταση λίγων μέτρων, αλλά ανήκουν σε… διαφορετικούς δήμους. Ο πατέρας της είναι από το Σοφικό Διδυμοτείχου απ’ όπου κατάγεται και ο δημοσιογράφος-τηλεπαρουσιαστής Παύλος Σταματόπουλος.

Η μητέρα της είναι από το διπλανό χωριό Θούριο Ορεστιάδας, τόπο καταγωγής του εκπληκτικού ηθοποιού μας Γιάννη Στάνκογλου, του οποίου οι γονείς αλλά και οι άλλοι συγγενείς μένουν μόνιμα εκεί.

Στο χωριό βρίσκονται και ο παππούς Γιώργος Εμμανουηλίδης με την γιαγιά Αναστασία, οι γονείς της μητέρας της δηλαδή, τους οποίους είδαμε να μιλούν σε εκπομπή της ΕΡΤ, μαζί με τον άλλο της παππού, τον Λυμπέρη Λυμπερακάκη, με την Στεφανία που ήταν καλεσμένη στο στούντιο μαζί με την μαμά της, αρχικά να βάζει τα κλάματα από την συγκίνηση.

Το σίγουρο είναι ότι τα δυο χωριά, Σοφικό και Θούριο, όπως και όλος ο Έβρος, θα βρίσκονται στο… πόδι τον Μάιο που θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός της Eurovision στην Ολλανδία, ελπίζοντας ότι η Στεφανία Λυμπερακάκη θα μας εκπροσωπήσει επάξια και γιατί όχι, θα καταφέρει να πετύχει μια πολύ καλή θέση για την Ελλάδα.

-Στεφανία Λυμπερακάκη: Έκλαψε όταν είδε τους παππούδες και την γιαγιά της από Σοφικό, Θούριο [βίντεο]