Αλεξανδρούπολη: Συνάντηση του δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη με τον Υφυπουργό Μακεδονίας -Θράκης Θεόδωρο Καράογλου

Αλεξανδρούπολη: Συνάντηση του δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη με τον Υφυπουργό Μακεδονίας -Θράκης Θεόδωρο Καράογλου

Τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη επισκέφτηκε χθες στο γραφείο του ο Υφυπουργός Μακεδονίας- Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας που πραγματοποιεί σε Ροδόπη και Έβρο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν καίρια θέματα που απασχολούν τον Δήμο Αλεξανδρούπολης και χρήζουν άμεσης λύσης, μεταξύ των οποίων η έλλειψη δεξαμενών καυσίμων στον κρατικό αερολιμένα «Δημόκριτος», γεγονός που αποτρέπει τις πτήσεις τσάρτερ να το προσεγγίσουν, η ανάγκη αναβάθμισης και ενίσχυσης με προσωπικό και εξοπλισμό του τελωνείου των Κήπων και η επίσπευση των διαδικασιών υλοποίησης της ανατολικής περιφερειακής οδού Αλεξανδρούπολης. Επίσης, ο κ. Ζαμπούκης αναφέρθηκε στην ανάγκη εξασφάλισης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σαμοθράκης καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου ακόμη και με άλλους προορισμούς προκειμένου το νησί να επανακάμψει και να απεγκλωβιστεί από το καθεστώς της απομόνωσης.

Με το πέρας της συνάντησης ο κ. Καράογλου δήλωσε: «Είχα τη δυνατότητα να ενημερωθώ από τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης για μια σειρά ζητημάτων και προβλημάτων που απασχολούν τον όμορφο και πολύ μεγάλο δήμο της Αλεξανδρούπολης και κυρίως για τους στόχους, για το πρόγραμμα, για τις προοπτικές αντιμετώπισης των προβλημάτων αυτών. Είμαι αισιόδοξος και πιστεύω ότι με την καλή συνεργασία, που τη θεωρώ δεδομένη σε όλα τα επίπεδα ξεκινώντας από τον Δήμο, την Περιφέρεια, το Υπουργείο Εσωτερικών Τομέας Μακεδονίας-Θράκης και γενικότερα με την Κυβέρνηση τα ζητήματα αυτά θα αντιμετωπιστούν και ένα καλύτερο, ένα ευοίωνο μέλλον για την Αλεξανδρούπολη, για τον Έβρο συνολικά, μπορεί να ανατείλει. Εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε, να προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό και πιστεύουμε ότι μόνο ενώνοντας δυνάμεις μέσα από συνεργασίες μπορούμε να πετύχουμε το θεμιτό αποτέλεσμα που θα είναι προς όφελος και των πολιτών της περιοχής αλλά κυρίως συνολικά της χώρας μας». 

Από την πλευρά του ο κ. Ζαμπούκης ανέφερε: «Όπως είπε ο κ. Υπουργός, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να σχεδιάσουμε και να περάσουμε πλέον από τις ιδέες και τη θεωρία στην εφαρμογή. Ξεκίνησε μεν εθιμοτυπικά και θετικά η συζήτησή μας, φαντάζομαι όμως ότι με το πέρας του χρόνου και όταν θα συστηνόμαστε ως Δήμος Αλεξανδρούπολης στον Υπουργείο που εποπτεύει ο κ. Υπουργός, θα έχουμε θετικές εξελίξεις και αισιόδοξα μηνύματα πολύ σύντομα, διότι είναι μεγάλα τα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή μας και είναι νευραλγικά ως προς την υλοποίησή τους. Γιατί η επίλυση των συγκεκριμένων προβλημάτων θα δώσει νότες αισιοδοξίας όχι μόνο στον επιχειρηματικό και τουριστικό κόσμο αλλά γενικότερα στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, της Αλεξανδρούπολης αλλά και όλης της Θράκης».