Διδυμότειχο: Επίσκεψη της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και αυτοψία στο καμένο τέμενος Βαγιαζήτ

Διδυμότειχο: Επίσκεψη της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και αυτοψία στο καμένο τέμενος Βαγιαζήτ

Επίσκεψη στο Διδυμότειχο πραγματοποίησε χθες η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου και τον Μητροπολίτη κ.Δαμασκηνό.

Η κ.Μενδώνη, που συνοδευόταν από την σύμβουλο της, γνωστή δημοσιογράφο Άννα Παναγιωταρέα, έκανε αυτοψία στο καμνέξο τέμενος Βαγιαζήτ, στο οποίο δεν προχωρούν οι εργασίες, αν και έχουν εγκριθεί εκατομμύρια ευρώ από την Περιφέρεια μέσω του ΕΣΠΑ για την αποκατάσταση του. Επίσης, επισκέφθηκε  το Βυζαντινό Κάστρο του Διδυμοτείχου και τις μεταβυζαντινές εκκλησίες του. Σύμφωνα με όσα επισημαίνει η δημοσιογράφος του Διδυμοτείχου Μαρία Μανάα, η κ.Μενδώνη τόνισε μεταξύ άλλων: “Δεν γίνεται το Διδυμότειχο να μένει με το Μνημείο Βαγιαζήτ καμένο και το Βυζαντινό Μουσείο του να υπολειτουργεί”. Αυτά συζήτησε με τον δήμαρχο κ.Χατζηγιάννογλου, καθώς και άλλα ζητήματα πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Η υπουργός Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε στο Επισκοπείο Διδυμοτείχου τον Σεβ. Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό, στα πλαίσια περιοδείας Υπουργικού Κλιμακίου στις αρχαιότητες και τα μνημεία της περιοχής του Βορείου Έβρου. Την  υπουργό Πολιτισμού υποδέχθηκε με αβροφροσύνη και φιλοξένησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης, ο οποίος στη συνέχεια την ξενάγησε στο Βυζαντινό Κάστρο του Διδυμοτείχου και τις μεταβυζαντινές εκκλησίες του. Είχε την ευκαιρία να αναπτύξει ενώπιον της υπουργού τα προβλήματα των θρησκευτικών μνημείων της περιοχής και να ζητήσει την άμεση παρέμβαση των υπηρεσιών του Υπουργείου για την αποκατάσταση και την ανάδειξή τους, μιας και το Διδυμότειχο έχει μια μακραίωνη πολιτιστική διαδρομή και είναι φορέας μιας πολύτιμης πολυπολιτισμικής κληρονομιάς. Όλα αυτά παρουσία και του δημάρχου Διδυμοτείχου Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου.

2 Σχόλια

  1. Ερώτηση: Η κ. Παναγιωταρέα πως και γιατί βρέθηκε εκεί;

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*