ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Το ΣτΕ, ο Λαμπάκης του 2023, ο… Δεοντολογόπουλος, ο… χειμερινός κολυμβητής Μαυρίδης και η επάνοδος Βαμβακερού

ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Το ΣτΕ, ο Λαμπάκης του 2023, ο… Δεοντολογόπουλος, ο… χειμερινός κολυμβητής Μαυρίδης και η επάνοδος Βαμβακερού

Με εκείνη την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την προσφυγή του τέως (τέως, τέως, τέως, έτσι για να το…χωνέψει) δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη κατά της εκλογής του Γιάννη Ζαμπούκη, τι γίνεται τελικά; Πότε θα εκδοθεί; Στις 21 Νοεμβρίου εκδικάστηκε η υπόθεση και έλεγαν ότι σε 40 ημέρες θα υπάρξει ετυμηγορία του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Γιατί τις τελευταίες ημέρες κάποιες κινήσεις του κ.Λαμπάκη, δείχνουν να το έχει… πάρει απόφαση ότι θα είναι αρνητική για τον ίδιο η απόφαση του ΣτΕ, όπως ήταν και του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Αλεξανδρούπολης όπου προσέφυγε αρχικά.

Ετοιμάζεται για το… 2023 και ψάχνει υποψήφιους

Λέτε γι’ αυτό να δήλωσε στον αγαπημένο του ραδιοφωνικό σταθμό Status fm και στον… λατρεμένο του δημοσιογράφο Σταύρο Αποστολίδη (εκείνο το… Σταύρε της οικειότητας που τον αποκαλεί μου αρέσει πάρα πολύ), πως θα ξανακερδίσει την καρέκλα του δημάρχου του 2023; Να έμαθε δηλαδή πως όλα τέλειωσαν και να προετοιμάζεται από τώρα για τις επόμενες εκλογές;

Γιατί μαθαίνω από στελέχη του, ότι τους ζήτησε ήδη να ψάξουν για… υποψήφιους που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο της παράταξης “Πόλη και Πολίτες” σε τρία χρόνια που θα διεξαχθούν οι επόμενες δημοτικές εκλογές. Κι όταν κάποιοι… τολμούν να του επισημάνουν (γιατί όλοι σχεδόν είναι… yes man εκεί μέσα και τον αφήνουν να εκτίθεται συνέχεια), πως είναι πολύ νωρίς, η απάντηση του είναι: “Τι είναι 3 χρόνια. Μέχρι να το σκεφθούμε θα περάσουν”.

Κι αν ο τέως (τέως, τέως, τέως, έτσι για να το…χωνέψει) δήμαρχος Αλεξανδρούπολης αποφάσισε να είναι και πάλι επικεφαλής της παράταξης, ο παρολίγον… Αντιδήμαρχος Υπογειοποίησης Παυλάρας Μιχαηλίδης (ή Αντιδήμαρχος… Χάμουργκας) τι θα απογίνει; Το είχε πιστέψει ο άνθρωπος ότι αυτός θα πάρει το… δαχτυλίδι της διαδοχής. Γι’ αυτό, όπως μου λένε, επικοινωνεί με Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων που εξελέγησαν με την παράταξη Λαμπάκη και τους λέει πως αυτός θα είναι επικεφαλής τους στις επόμενες εκλογές.

Μιχαηλίδης και Γκοτσίδης που προαλείφονται για “διάδοχοι”;

Κι άλλη “σφαλιάρα” για τον Παυλάρα, που τόσο καιρό κάνει το… υπάκουο παιδί για τα… θελήματα του Βαγγέλη Λαμπάκη; Γίνεται “παπαγαλάκι” του στο θέμα του περιβόητου διαγωνισμού για την προβολή του δήμου Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να δημιουργήσει εντυπώσεις εναντίον του Κώστα Πιτιακούδη, αλλά όπως είδατε την… πάτησε άγρια και απ’ ότι μαθαίνω έρχονται… δικαστικές καταιγίδες γι’ αυτόν.

Πως θα αναγκαστεί και πάλι να… κλαψουρίζει, αυτή την φορά στον Πιτιακούδη, για να τον συγχωρέσει και να αποσύρει τις μηνύσεις και αγωγές που ετοιμάζει ήδη, όπως έκανε άλλες φορές με τον κ.Λαμπάκη όταν τον είχε μηνύσει. Γιατί οι μηνύσεις τον ενδιαφέρουν. Τις αγωγές δεν τις φοβάται ο Παυλάρας. Έχει άλλωστε χρήματα μια και οι δουλειές του ως Πολιτικός Μηχανικός… πάνε πολύ δυνατά.

Κι αν είναι ξανά υποψήφιος ο τέως (τέως, τέως, τέως, έτσι για να το…χωνέψει) Βαγγέλης Λαμπάκης, οι άλλοι “μνηστήρες” που… ράβουν κοστούμι “διαδόχου”, όπως ο Κώστας Γκοτσίδης, τι θα απογίνουν. Κι όταν μιλάμε για την… επιτομή της μόδας και του γούστου στο ντύσιμο, για το fashion icon όπως είναι ο Γκοτσίδης, μιλάμε για πανάκριβα κοστούμια.

Με τα χρήματα που κοστίζει ένα από αυτό, ακόμα και… μέτοχος σε τοπικό σάιτ μπορείς να γίνεις. Για να σε “παίζει” και να σε προβάλλει συνέχεια, μια και θέλεις να πάρεις το… δαχτυλίδι της “διαδοχής”. Αν και ο Κώστας, που πολύ τον συμπαθώ πραγματικά, δεν έχει κανένα πρόβλημα αν δεν προκύψει τελικά η περίπτωση να ηγηθεί της παράταξης. Θα αφοσιωθεί στην δουλειά του ως δικηγόρος, όπου… διαπρέπει και δεν προλαβαίνει τις υποθέσεις.

Ο Βαταμίδης κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο

Μια και βρισκόμαστε στην παράταξη “Πόλη και Πολίτες” και επειδή έμαθα ότι ο τέως Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού Γιάννης Βαταμίδης έκανε πρόσφατα παράπονα, ότι τον έχουμε αδικήσει στο θέμα του Αθλητισμού Μπαλονιού, αυτού που θα μείνει στην ιστορία ως… Μπαλόνι Βαταμίδη για την μνημειώδη ανικανότητα του στον χειρισμό της συγκεκριμένης υπόθεσης και πως αφήσαμε εναντίον του διάφορα υπονοούμενα.

Οι τηλεθεατές της ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση που τον έβλεπαν σε πρόσφατη εκπομπή, να κάθεται επί ώρα δίπλα στον εργολάβο-προμηθευτή του Αθλητικού Μπαλονιού, τον Κώστα Παπαδόπουλο και να υπερασπίζεται με πάθος ότι πρέπει ο συγκεκριμένος να δικαιωθεί και να παραλάβει η νέα δημοτική αρχή το Αθλητικό Μπαλόνι, ποια άποψη και εικόνα νομίζει πως σχημάτισαν; Θετική και κολακευτική για τον ίδιο;

Μα είναι δυνατόν να κάνει τόσα λάθη ουσίας στον χειρισμό της υπόθεσης όταν ήταν αρμόδιος Αντιδήμαρχος, αλλά και να τα συνεχίζει τώρα στον επικοινωνιακό τομέα; Το λέω γιατί κατά βάθος τον συμπαθώ και ας πιστεύει το αντίθετο. Άλλωστε ακόμα και οι συνάδερφοι του στην παράταξη, στις κατ  ιδίαν συζητήσεις τους, αυτόν κατηγορούν ότι ευθύνεται για τους χειρισμούς και πως τους… έμπλεξε όλους σε έναν κυκεώνα.

Έπρεπε να λέγεται κανονικά… Δεοντολογόπουλος

Με αφορμή πάντως την συγκεκριμένη εκπομπή που παρουσίασε ο ίδιος ο Διευθυντής της ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση, η μεγάλη συμπάθεια μου Αντώνης Τελλόπουλος (όπως είδε άλλαξα φωτογραφία και του έβαλα αυτή με το γούνινο καπέλο λες και είναι από τους Ρώσους καθεστωτικούς του Λένιν και του Στάλιν), με ενθουσιασμό αναφωνώ: Τι αποθέωση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, την οποία συχνά επικαλείται ο ίδιος, ήταν αυτή;

Κανονικά θα έπρεπε να λέγεται… Δεοντολογόπουλος και όχι Τελλόπουλος. Εκπομπή για το Αθλητικό Μπαλόνι έκανε και κάλεσε τον εργολάβο-προμηθευτή και τον τέως Αντιδήμαρχο Αθλητισμού που χειρίστηκε(λανθασμένα όπως λένε ακόμα και οι… δικοί του) την υπόθεση, τον Γιάννη Βαταμίδη. Εκπρόσωπος της σημερινής δημοτικής αρχής την οποία κατηγορούσαν (οι Βαταμίδης, Παπαδόπουλος για να μην παρεξηγηθώ, γιατί ο Τελλόπουλος προσπαθούσε να παραστήσει τον… αντικειμενικό) δεν υπήρχε στο στούντιο.

Γιατί δεν κάλεσε και τον… Παυλάρα Μιχαηλίδη για να… δέσει το γλυκό; Άλλωστε, όποτε χρειάζεται να κατηγορηθεί η δημοτική αρχή του Γιάννη Ζαμπούκη, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος (αλήθεια ποιον εκφράζει πλέον μέσα στο δημοτικό συμβούλιο χωρίς παράταξη και χωρίς να έχει πάρει ψήφους προσωπικά), είναι πρόθυμος να βοηθήσει.

“Μνημείο” δημοσιογραφικής δεοντολογίας

Άλλωστε ο κ.Τελλόπουλος που είναι υπέρμαχος της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, τα συνηθίζει κάτι τέτοια. Την άλλη φορά που έκανε εκπομπή για τους πεζόδρομους, πάλι τον κ.Μιχαηλίδη είχε πρώτο πλάνο, μαζί με εκπρόσωπο (ούτε καν εκλεγμένο) από την τελευταία σε ψήφους δημοτική παράταξη του Δημήτρη Λαζόπουλου, τον Γκοτσίδη (αλίμονο) και την κυρία Δραμανίδου από την “Λαϊκή Συσπείρωση”.

Πάλι καλά που υπήρχε ο Αντιδήμαρχος Θόδωρος Βουρδόλης να εκφράζει την άλλη άποψη, όπως αυτή ψηφίστηκε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο. Γιατί εκπρόσωπος της 3ης σε ψήφους δημοτικής παράταξης “ΑΝΑΣΑ” δεν υπήρχε. Ακούσαμε ότι ο επικεφαλής Γιάννης Καρυπίδης δήλωσε πως έχει κάποια δουλειά, αλλά οι δημοτικοί της σύμβουλοι είναι πέντε. Όλο και κάποιος θα μπορούσε να πάει, αν βέβαια επέμεναν να τον καλέσουν.

Γιατί τον επικεφαλής της 4ης δημοτικής παράταξης Βαγγέλη Μυτιληνό δεν τον κάλεσαν καθόλου. Κι όταν έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας για τον αποκλεισμό, επικαλούμενος την δημοσιογραφική δεοντολογία, την άλλη ημέρα χωρίς και πάλι να του δώσουν τον λόγο, τον.. ειρωνεύονταν στο δελτίο ειδήσεων επί ώρα και του επιτέθηκε ο…Δεοντολογόπουλος (συγνώμη Τελλόπουλος). Για τόσο άψογη εφαρμογή της δημοσιογραφικής δεοντολογίας μιλάμε.

Στην ΚΕΔΕ με τον καφέ στο χέρι

Στην Αθήνα βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες, η άλλη μεγάλη μου… συμπάθεια, ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης. Είχε συναντήσεις και επαφές με διάφορους υπουργούς, μετείχε στη συνεδρίαση τις ΚΕΔΕ και συμμετείχε στη συνάντηση των θεσμικών του Έβρου με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη για τις αποζημιώσεις των αγροτών. Ανέβασε μάλιστα στο προσωπικό του προφίλ, φωτογραφίες από τις… δραστηριότητες του στην πρωτεύουσα.

Ιδιαίτερα αυτή με το πλαστικό κύπελλο του καφέ στο χέρι κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ της ΚΕΔΕ, ήταν.. όλα τα λεφτά. Έμαθα επίσης, ότι είχε συνέχεια από… κοντά τον δήμαρχο Διδυμοτείχου Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου, για να του μαθαίνει προφανώς τα… κατατόπια στην πρωτεύουσα, ως άπειρος που είναι ακόμα. Μαζί μάλιστα πήγαν για καφέ, μετά την συνάντηση με τον Βορίδη, έχοντας παρέα την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά, στο ξενοδοχείο “Τιτάνια” της οδού Πανεπιστημίου.

Εμένα πάντως μου άρεσε και η άλλη φωτογραφία που ανέβασε. Αυτή με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, με τον οποίο βρέθηκαν μαζί στον “Παπαγάλο” της Καλλιθέας, το πολύ καλό μαγαζί του συμπατριώτη μας από το χωριό Πλάτη Ορεστιάδας, τον Παναγιώτη Γκαϊδατζή. Είναι άλλωστε αγαπημένο στέκι πολλών Εβριτών της Αθήνας. Εκεί όπως είχαμε δημοσιεύσει φωτογραφίες, είχε βρεθεί και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά και είχε μάλιστα πάει παρέα με τον συνάδερφο της βουλευτή και πρώην υπουργό Σωκράτη Φάμελο. Εκεί συχνάζει και ο πρώην βουλευτής και ΝομάρχηςΈβρου, ο Νίκος Ζαπουνίδης, που επίσης μένει πλέον στην πρωτεύουσα.

Προσπαθεί να γίνει… χειμερινός κολυμβητής

για να βουτήξει στα νερά της… ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ;

Η συγκεκριμένα φωτογραφία δείχνει πως ο κ.Μαυρίδης έχει άριστες σχέσεις και με τον αρμόδιο για τους δήμους υπουργό της Κυβέρνησης. Όχι μόνο με τον “κολλητό” του Άδωνι Γεωργιάδη, του οποίου επίσης δημοσίευσε φωτογραφία.

Πρόσεξα ακόμα, ότι ο υπουργός Ανάπτυξης είχε δίπλα του τον δήμαρχο Δράμας Χριστόδουλο Μαμσάκο, επίσης καλό φίλο του δημάρχου Ορεστιάδας. Τον στήριξε εξάλλου για να επανεκλεγεί στην ΔΙΑΜΑΑΘ, ξέρετε αυτήν που διαχειρίζεται το θέμα των σκουπιδιών, την μεταφορά τους, την δημιουργία ΜΕΑ (Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμάτων) και ΧΥΤΥ. Χρόνια Πρόεδρος ήταν εκεί ο Μαμσάκος, αλλά στις τελευταίες εκλογές απέτυχε να ξαναεκλεγεί.

Μια και μιλήσαμε για σκουπίδια και αυτά έχουν βρωμιά και μυρουδιά όπως ξέρετε, αν ήταν καλοκαίρι μια βουτιά στην θάλασσα θα ήταν το καλύτερο. Αλλά τώρα είναι χειμώνας και κάνει πολύ κρύο, ακόμα και στην Αθήνα τις ημέρες που βρισκόταν εκεί ο κ.Μαυρίδης. Αν και απ’ ότι έμαθα, εσχάτως προσπαθεί να γίνει και… χειμερινός κολυμβητής και να κάνει καμιά βουτιά στα νερά της… ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ. Γιατί εν τη ευρεία έννοια, όλες οι θάλασσες που υπάρχουν στην Ελλάδα, ανήκουν στην Μεσόγειο.

Μια τέτοια φωτογραφία, με τον κ.Μαυρίδη να βουτάει στην… ΜΕΣΟΓΕΙΟ (την θάλασσα εννοείται) θα είχε πραγματικά πολύ ενδιαφέρον. Είτε με τον δήμαρχο Διδυμοτείχου Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου δίπλα του, όπως τον είχε στην Αθήνα σε κάποιες επαφές και συναντήσεις πέριξ της πλατείας Συντάγματος, είτε μόνος του.

Μια και μιλάμε πάντως για φωτογραφίες, ΑΝΥΠΟΜΟΝΩ να ανεβάσει στο προσωπικό του προφίλ στο facebook και μια φωτογραφία-ντοκουμέντο που έχει ο δήμαρχος Ορεστιάδας στο κινητό του. Κάντο δήμαρχε, γιατί το καθυστερείς; Είναι… μεγάλη είδηση πραγματικά.

Πανηγυρίζουν για επάνοδο του Βαμβακερού

αλλά με την απουσία του δεν είχαν ασχοληθεί

Χαμός τις προηγούμενες ημέρες στα τοπικά ΜΜΕ, για την επάνοδο του Αντώνη Βαμβακερού στο δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης, μετά από πολύ μεγάλη απουσία, αφού αθωώθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Θράκης. Κι έτσι οι αναγνώστες των σάιτ και οι ακροατές των ραδιοφωνικών σταθμών, έμαθαν ότι ο πρώην Πρόεδρος του Πολυκοινωνικού είχε τεθεί επί πολλούς μήνες σε ΑΡΓΙΑ από την Αποκεντρωμένη Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης.

Γιατί μέχρι τότε, με εξαίρεση το Evros-news.gr, ουδείς είχε αναφέρει πως ο κ.Βαμβακερός έχει τεθεί σε αργία και γι’ αυτό δεν μετέχει σε δημοτικά συμβούλια, μια και σύμφωνα με το νόμο δεν έχει δικαίωμα. Ακόμα και τώρα πάντως, δεν έμαθαν, για ποιον λόγο τον έθεσε σε αργία ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Ιωάννης Σάββας. Έτσι του… κάπνισε; Δεν του άρεσε η φάτσα του; Μια χαρά πανέμορφος είναι ο Αντώνης.

Ότι αυτό συνέβη επειδή καταδικάστηκε για ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΠΤΥΧΙΟΥ, ούτε γράφτηκε, ούτε ακούστηκε όλους τους προηγούμενους μήνες στην Αλεξανδρούπολη και τον Έβρο γενικότερα. Δεν αναφέρθηκε μάλιστα, έτσι για την τιμή της… δημοσιογραφικής δεοντολογίας για την οποία όλοι αυτοί κόπτονται, ακόμα και τώρα. Μόνο διθύραμβοι ότι επέστρεψε ο Βαμβακερός στο δημοτικό συμβούλιο.

Αντί να σκοράρεις συνέχεια κατά ριπάς, βάζεις αυτογκόλ;

Δυο υποθέσεις που οι εξελίξεις ήταν κόλαφος κατά του τέως (τέως, τέως, τέως, έτσι για να το…χωνέψει) δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη και της παράταξης του, είχε στα χέρια της με συγκεκριμένα έγγραφα που την δικαίωναν ουσιαστικά και επικοινωνιακά, η δημοτική αρχή Ζαμπούκη.

Αυτό του υπουργείου Εσωτερικών που ανέφερε, ότι ο Γιάννης Ναϊτίδης παραμένει Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης, ενώ ο κ.Λαμπάκης είχε ανακοινώσει ότι “τελείωσε” επειδή τον διέγραψε από την παράταξη επειδή ψήφισε υπέρ του κανονισμού των πεζόδρομων και αναλαμβάνει στη θέση του η Μαρία Πόντικα.

Το άλλο ήταν από την Αποκεντρωμένη και επεσήμανε ότι για το Αθλητικό Μπαλόνι απαιτείται Οικοδομική άδεια και μάλιστα όχι μικρής κλίμακας όπως… ούρλιαζε κυριολεκτικά τόσο καιρό ο κ.Λαμπάκης, αλλά απαιτείται και άδεια πυροπροστασίας, για την οποία πολύ σωστά επέμενε για λόγους ασφαλείας όσων θα το χρησιμοποιούσαν, ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης.

Κι ενώ τις είχαν μέρες στα συρτάρια τους και θα μπορούσαν με δελτία Τύπου να είναι… καβάλα στ’ άλογο επικοινωνιακά γιατί ουσιαστικά είναι, “έτρεχαν” πίσω από τις εξελίξεις, όταν τα θέματα… διέρρευσαν για το Αθλητικό Μπαλόνι σε τοπικό σάιτ και μάλιστα διαστρεβλώθηκε εντελώς η πραγματικότητα, ενώ το θέμα Ναϊτίδη βγήκε πολύ… ουδέτερα.

Αντί δηλαδή να σουτάρεις σε κενή εστία και να σκοράρεις αναγκάζοντας τον Βαγγέλη Λαμπάκη να… μαζεύει συνέχεια την μπάλα από τα δίχτυα του, εσύ βάζεις… αυτογκόλ. Να τα λέμε και να τα γράφουμε που λέει και ο παλιός διεθνής σέντερ φορ Νίκος Αναστόπουλος όταν μιλάει με δημοσιογράφους.

Ο… Ναρκαλιευτής

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*