Αλεξανδρούπολη: Επίτιμο μέλος του Συλλόγου Καππαδοκών Έβρου, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη (φωτορεπορτάζ)

Αλεξανδρούπολη: Επίτιμο μέλος του Συλλόγου Καππαδοκών Έβρου, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη (φωτορεπορτάζ)

Επίτιμο μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καππαδοκών “ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ”, ανακηρύχθηκε χθες η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μανδώνη, κατά την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας στην Καπαδοκική Εστία.

Παρουσία του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης κ. Άνθιμου, των βουλευτών Έβρου Αναστάσιου Δημοσχάκη και Σταύρου Κελέτση, του Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Πέτροβιτς, του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη, της Ειδικής Συμβούλου ΥΠ.ΠΟ. Άννας Παναγιωταρέα, του Προέδρου Θεοφάνη Ισακίδη και μελών του Συλλόγου, μετά την ανακήρυξη της κ.Μενδώνη ως επίτιμου μέλους αφού έχει πολύ καλές σχέσεις με τους Καππαδόκες και δεν είναι η πρώτη φορά που παραβρίσκεται σε εκδήλωση τους, παρουσιάστηκε και το λογότυπο για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους.

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης στον χαιρετισμό που απηύθυνε, επεσήμανε την ανάγκη ανάδειξης των δυναμικών στοιχείων της Θράκης μας, μέσα από τη δημιουργικότητα και τις δράσεις των ενεργών συλλόγων της περιοχής μας εστιάζοντας επίσης, στη σημασία της διατήρησης της ιστορικής μνήμης και της πολιτιστικής ταυτότητας.