Εκτόξευση προς τον Ήλιο του σκάφους “Solar Orbiter” με συστήματα της εβρίτικης εταιρείας “Πρίσμα Ηλεκτρονικά”

Εκτόξευση προς τον Ήλιο του σκάφους “Solar Orbiter” με συστήματα της εβρίτικης εταιρείας “Πρίσμα Ηλεκτρονικά”

Εκτοξεύτηκε σήμερα προς τον Ήλιο το σκάφος Solar Orbiter, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) και ξεκίνησε το ταξίδι του προς τον Ήλιο με συστήματα της εβρίτικης εταιρείας “Πρίσμα Ηλεκτρονικά”, η οποία κατασκεύασε ιδιαίτερα πολύπλοκες καλωδιώσεις και εξοπλισμό, που χρησιμοποιήθηκαν για τον έλεγχο των συστημάτων του δορυφόρου με προδιαγραφές Διαστήματος.

Το σκάφος αυτό για πρώτη φορά θα φωτογραφήσει τις αχαρτογράφητες έως τώρα πολικές περιοχές. Παράλληλα, θα μελετήσει την ηλιακή ατμόσφαιρα (στέμμα), τον ηλιακό δίσκο, τον ηλιακό άνεμο, τα ηλιακά μαγνητικά πεδία και την αλληλεπίδραση Γης-Ήλιου.

Η εκτόξευση έγινε σήμερα το πρωί (περίπου στις 06:00 ώρα Ελλάδας) με ένα μεγάλο αμερικανικό πύραυλο Atlas V από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα. Θα είναι η δεύτερη διαστημοσυσκευή που θα ρίξει περισσότερο φως στα μυστήρια του Ήλιου, παράλληλα με το σκάφος Parker Solar Probe της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA), το οποίο εκτοξεύθηκε πριν ενάμισι χρόνο και ήδη έχει τεθεί σε τροχιά γύρω από το άστρο μας.

H Πρίσμα Ηλεκτρονικά κατασκεύασε ιδιαίτερα πολύπλοκες καλωδιώσεις και εξοπλισμό, που χρησιμοποιήθηκαν για τον έλεγχο των συστημάτων του δορυφόρου με προδιαγραφές Διαστήματος.

Η εβρίτικη εταιρεία συμμετείχε στο έργο με απόλυτη επιτυχία, γεγονός που επιστεγάζεται από την «συγχαρητήρια επιστολή» της AIRBUS Defence & Space προς την Πρίσμα Ηλεκτρονικά, η οποία επιβραβεύει το εξαιρετικής ποιότητας αποτέλεσμα των παραδοτέων.

Η αποστολή Solar Orbiter αποτελεί μια από τις αποστολές – ναυαρχίδες της ESΑ. Ο δορυφόρος φιλοδοξεί να δώσει απαντήσεις σε μερικά από τα θεμελιώδη ζητήματα του σύμπαντος, την δημιουργία των πλανητών, την δημιουργία ζωής και τους νόμους της Φυσικής που διέπουν τα ουράνια σώματα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗΣ

Εκτόξευση προς τον Ήλιο του σκάφους Solar Orbiter

Εκτοξεύτηκε προς τον Ήλιο το σκάφος Solar Orbiter, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) και ξεκίνησε το ταξίδι του προς τον Ήλιο, του οποίου για πρώτη φορά θα φωτογραφήσει τις αχαρτογράφητες έως τώρα πολικές περιοχές. Παράλληλα, θα μελετήσει την ηλιακή ατμόσφαιρα (στέμμα), τον ηλιακό δίσκο, τον ηλιακό άνεμο, τα ηλιακά μαγνητικά πεδία και την αλληλεπίδραση Γης-Ήλιου.Η εκτόξευση έγινε σήμερα το πρωί (περίπου στις 06:00 ώρα Ελλάδας) με ένα μεγάλο αμερικανικό πύραυλο Atlas V από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα. Θα είναι η δεύτερη διαστημοσυσκευή που θα ρίξει περισσότερο φως στα μυστήρια του Ήλιου, παράλληλα με το σκάφος Parker Solar Probe της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA), το οποίο εκτοξεύθηκε πριν ενάμισι χρόνο και ήδη έχει τεθεί σε τροχιά γύρω από το άστρο μας.H Πρίσμα Ηλεκτρονικά κατασκεύασε ιδιαίτερα πολύπλοκες καλωδιώσεις και εξοπλισμό, που χρησιμοποιήθηκαν για τον έλεγχο των συστημάτων του δορυφόρου με προδιαγραφές Διαστήματος.Η εβρίτικη εταιρεία συμμετείχε στο έργο με απόλυτη επιτυχία, γεγονός που επιστεγάζεται από την «συγχαρητήρια επιστολή» της AIRBUS Defence & Space προς την Πρίσμα Ηλεκτρονικά, η οποία επιβραβεύει το εξαιρετικής ποιότητας αποτέλεσμα των παραδοτέων.Η αποστολή Solar Orbiter αποτελεί μια από τις αποστολές – ναυαρχίδες της ESΑ. Ο δορυφόρος φιλοδοξεί να δώσει απαντήσεις σε μερικά από τα θεμελιώδη ζητήματα του σύμπαντος, την δημιουργία των πλανητών, την δημιουργία ζωής και τους νόμους της Φυσικής που διέπουν τα ουράνια σώματα.Περισσότερα στο www.prisma.gr

Gepostet von Πρίσμα Ηλεκτρονικά am Montag, 10. Februar 2020