Πανηγυρική δικαστική δικαίωση του Κ.Πιτιακούδη – Απορρίφθηκε η αγωγή του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης – Απόφαση-χαστούκι για τον Δ.Αδαμίδη

Πανηγυρική δικαστική δικαίωση του Κ.Πιτιακούδη – Απορρίφθηκε η αγωγή του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης – Απόφαση-χαστούκι για τον Δ.Αδαμίδη

Πανηγυρική δικαστική δικαίωση από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης για το Evros-news.gr και ρον υπεύθυνο του Κώστα Πιτιακούδη, αφού με την 2/2020 απόφαση του απέρριψε την αγωγή ύψους 30.000 ευρώ που είχε καταθέσει εναντίον μας το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, το οποίο υποχρεώθηκε μάλιστα να καταβάλλει και τα δικαστικά έξοδα.

Ήταν μια απόφαση-χαστούκι στον πρώην Διοικητή του συγκεκριμένου νοσοκομείου Δημήτρη Αδαμίδη ή ΕΔΕμίδη όπως τον αποκαλούσαν οι εργαζόμενοι και μιλάμε για ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και άλλο προσωπικό, λόγω της εμμονής του στις πραγματοποίηση ΕΔΕ για… ψύλλου πήδημα εναντίον τους. Γιατί αυτός επέμενε να… κυνηγήσει δικαστικά την ιστοσελίδα μας και τον υπεύθυνο της Κώστα Πιτιακούδη, βάζοντας φυσικά μπροστά το ΠΓ Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, ώστε να καταβάλλει αυτό και τα δικαστικά έξοδα. Η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης ήταν όμως κόλαφος εναντίον του, αφού μας απάλλαξε από κάθε κατηγορία και απέρριψε την αγωγή των 30.000 ευρώ, τα οποία ζητούσε.

Η υπόθεση αφορούσε δυο δημοσιεύματα μας στις 22 και στις 24 Δεκεμβρίου του 2017, που ήταν αναδημοσίευση από την γνωστή αθηναϊκή ιστοσελίδα “ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ” και αναφέρονταν σε ένα αποτρόπαιο έγκλημα που έγινε στην Ξάνθη, όπου ένας 49χρονος με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα σκότωσε την κόρη του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι ο συγκεκριμένος πατροκτόνος νοσηλεύονταν στην Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης απ’ όπου και έφυγε και έκανε το έγκλημα, αλλά αργότερα αποδείχθηκε πως νοσηλεύονταν σε ιδιωτική κλινική της Βορείου Ελλάδος. Το Νοσοκομείο απέστειλε ΕΞΩΔΙΚΟ προς το Evros-news.gr, το οποίο και δημοσιεύσαμε ΑΜΕΣΑ στις 9 Ιανουαρίου. Μάλιστα δημοσιεύσαμε και το σχετικό Δελτίο Τύπου, αν και δεν μας στάλθηκε. Άλλωστε από την στιγμή που βγήκαμε στον διαδικτυακό “αέρα” τον Απρίλιο του 2017, ο τέως Διοικητής Δημήτρης Αδαμίδης μας είχε… αποκλεισμένους από τους αποδέκτες των ενημερώσεων για τις δράσεις του Π.Γ.Νοσοκομείου όσο και τις δικές του (αυτές προέβαλλε κυρίως), επειδή ΤΟΥ ΑΣΚΟΥΣΑΜΕ ΕΝΤΟΝΗ ΚΡΙΤΙΚΗ.

Έτσι ο κ.Αδαμίδης επέμενε να κατατεθεί από το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης ΑΓΩΓΗ ύψους 30.000 ευρώ εναντίον του Evos-news.gr, λειτουργώντας ξεκάθαρα εκδικητικά και με εμπάθεια εναντίον μας. Όμως… έσπασε τα μούτρα του, αφού τόσο η αγωγή εναντίον μας όσο και κατά του “Πρώτου Θέματος” που συνεκδικάστηκε, απορρίφθηκαν και το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης υποχρεώνεται να καταβάλλει για δικαστικά έξοδα το ποσό των 200 ευρώ. Μάλιστα η απόφαση αναφέρει χαρακτηριστικά: “Ωστόσο ουδόλως αποδείχθηκε ότι έντυπα κείμενα-άρθρα συνιστούν συκοφαντικά και προσβλητικά,κατά την έννοια του Νόμου, της προσωπικότητας του ενάγοντος νοσοκομείου δημοσιεύματα”.

Ο τέως Διοικητής του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης Δημήτρης Αδαμίδης ή ΕΔΕμίδης όπως τον αποκαλούν οι εργαζόμενοι, βρέθηκε φυσικά στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης κατά την εκδίκαση της αγωγής και κατέθεσε ως μάρτυρας εναντίον του Evros-news.gr και του Κώστα Πιτιακούδη. Η απόφαση όμως που μας δικαίωσε ήταν ένα ηχηρό-χαστούκι γι’ αυτόν.

Ήταν άλλη μια ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ για το Evros-news.gr και τον Κώστα Πιτιακούδη η απόρριψη της αγωγής ύψους 30.000 ευρώ του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και παράλληλα μια ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ-ΣΦΑΛΙΑΡΑ για τον τέως Διοικητή Δημήτρη Αδαμίδη, ο οποίος θεώρησε με την συγκεκριμένη αγωγή ότι μπορούσε να μας… φοβίσει και να μας τρομάξει, ώστε να σταματήσουμε να του ασκούμε έντονη κριτική για τα έργα και τις ημέρες του στο Π.Γ.Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Άλλωστε στα χρόνια που έμεινε στην θέση του, διορισμένος από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν κατάφερε να δώσει λύσεις στα σοβαρά προβλήματα έλλειψης προσωπικού, κάθε μορφής τεχνολογικού εξοπλισμού και φυσικά των εγκαταστάσεων που σε κάποια σημεία χρήζουν άμεσης βελτίωσης και επιδιόρθωσης.

Κι αυτά δεν τα λέμε εμείς, αλλά τα κατήγγειλαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μέσω του Συλλόγου τους. Ίσως γι’ αυτό δεν του ήταν αρεστοί και αποχωρώντας από την θέση του, απέφυγε να αναφερθεί στον Σύλλογο Εργαζομένων και να τους ευχαριστήσει για την συνεργασία. Ποια συνεργασία βέβαια, όταν έμεινε στην ιστορία του Π.Γ.Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης κυρίως για τις… ΕΔΕ που διέταζε εναντίον τους και για τα… τόπια ύφασμα που “ανακάλυψε” σε κάποια αποθήκη και έφτιαξε σεντόνια.