Ξεκινάει το έργο οδικής σύνδεσης Δικέλλων-Μαρώνειας απ’ την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, ύψους 12,5 εκατ. ευρώ

Ξεκινάει το έργο οδικής σύνδεσης Δικέλλων-Μαρώνειας απ’ την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, ύψους 12,5 εκατ. ευρώ

Ξεκινάει σύντομα μπαίνοντας σε φάση υλοποίησης το πολύ σημαντικό έργο της οδικής σύνδεσης του οικισμού Δικέλλων με την Μαρώνεια, που θα διασυνδέσει το παραλιακό μέτωπο του νομού Έβρου με αυτό της Ροδόπης.

Πρόκειται για την κατασκευή του δρόμου προϋπολογισμού περίπου 12.5εκ. ευρώ που θα συνδέει τη Μαρώνεια με την παραλία των Πετρωτών και τα όρια του νομού Έβρου και θα αναδείξει σε σημαντικό βαθμό το παραλιακό μέτωπο των δύο νομών. Υλοποιείται από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και αναμένεται αύριο Πέμπτη να εγκριθεί και τυπικά από την Οικονομική Επιτροπή.

Ο δρόμος, συνολικά θα ξεκινάει νότια της Μαρώνειας, θα διέρχεται από το αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας, θα διασχίζει την περιοχή της Μαρμαρίτσας και τα τείχη της αρχαίας Ισμάρας, θα συνεχίζει πάνω από την παραλία Πετρωτών και τον αρχαιολογικό χώρο Μεσημβρίας-Ζώνης και θα καταλήγει στον υπάρχοντα δρόμο προς Δίκελλα και Μάκρη. Στο τμήμα Μαρώνεια – Πετρωτά, όπου δεν υπάρχουν αρχαιολογικοί περιορισμοί, ο δρόμος θα έχει πλάτος 6,5 μέτρα, ενώ σε σημεία όπου υπάρχουν αρχαιολογικά ευρήματα το πλάτος θα προσαρμόζεται στο διαθέσιμο χώρο.

Πηγή: xronos.gr