Λήξη συναγερμού για ψάρεμα, πότισμα στον ποταμό Έβρο – Αρνητικά τα εξετασθέντα δείγματα για μόλυνση

Λήξη συναγερμού για ψάρεμα, πότισμα στον ποταμό Έβρο – Αρνητικά τα εξετασθέντα δείγματα για μόλυνση

Λήξη συναγερμού και κατάργηση των συστάσεων που είχαν εκδοθεί από την Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την αλιεία και το πότισμα  των ζώων στον ποταμό Έβρο, μετά την ανεύρεση νεκρών ψαριών στην βουλγαρική πλευρά του.

Όπως είχε αποκαλύψει με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ρεπορτάζ του το Evros-news.gr,  βρέθηκαν νεκρά ψάρια στον ποταμό Έβρο στην περιοχή της Φιλιππούπολης, από μόλυνση που είχε αποδοθεί σε βιομηχανία πλαστικών της περιοχής. Γι’ αυτό και η βουλγαρική Κυβέρνηση είχε ενημερώσει μέσω του υπουργείου Εξωτερικών την ελληνική πλευρά και είχαν εκδοθεί συστάσεις από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας. Τώρα όμως με νέα σημερινή ανακοίνωση, αυτές έπαψαν πλέον να ισχύουν.

-Περιφέρεια ΑΜ-Θ: Αποφύγετε ψάρεμα και πότισμα ζώων στον ποταμό Έβρο, λόγω μόλυνσης στην Βουλγαρία

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

“Σε συνέχεια του από 27/01/2020 Δελτίου Τύπου της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της ΠΑΜΘ, με αφορμή την ανεύρεση νεκρών ψαριών σε παραπόταμο του ποταμού Έβρου αλλά και στον ίδιο τον ποταμό Έβρο, στο έδαφος της Βουλγαρίας, ανακοινώνουμε ότι σύμφωνα με τα υπ’ αριθμ Π-573/10-02-2020 και Π-704/13-02-2020 έγγραφα της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού/ Τμήμα Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας της Π.Ε  Έβρου , τα μέχρι τώρα εξετασθέντα δείγματα των που απεστάλησαν  είναι αρνητικά και ως εκ τούτου καταργούνται όλες οι συστάσεις της Δνσης Κτηνιατρικής της ΠΑΜΘ που αφορούσαν  την αλιεία και το πότισμα  των ζώων από τον ποταμό Έβρο”.

Βούλγαροι-Συναγερμός: Μιλούν για σοβαρή μόλυνση στον ποταμό Έβρο και τοξική δηλητηρίαση ψαριών