ΕΒΡΟ..ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Ο πανικός για κορονοϊό στην Αλεξανδρούπολη, οι Γάλλοι ιππότες και οι μπολσεβίκικες κουρτίνες

ΕΒΡΟ..ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Ο πανικός για κορονοϊό στην Αλεξανδρούπολη, οι Γάλλοι ιππότες και οι μπολσεβίκικες κουρτίνες

Του Αγίου Βαλεντίνου σήμερα, ημέρα των ερωτευμένων και όσοι… γιορτάζουν ή και εκείνοι που λένε ότι δεν ασχολούνται με αυτά, όλο και με κάτι είναι ερωτευμένοι.

Εγώ για παράδειγμα είμαι… ερωτευμένος με τα… κοψίδια. Μπριζόλες, λουκάνικα και τα λοιπά, άσχετα αν έχω γίνει σαν… ντουλάπα. Ο τέως (τέως, τέως, τέως έτσι για να το χωνέψει)  δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης είναι… ερωτευμένος ως γνωστόν με την… καρέκλα που έχασε. Αφού στις Απόκριες και συγκεκριμένα στο καρναβάλι των Φερών, μαθαίνω ότι σκέφτεται να ντυθεί… δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.

Ποιος Άγιος Βαλεντίνος; Ο κορονοϊός

Αν και πολλοί, αντί να ζουν στον ρυθμό του Αγίου Βαλεντίνου, του έρωτα και των Αποκριών, ασχολούνται με τον… κορονοϊό. Σε όλο τον κόσμος, φυσικά στην Ελλάδα αλλά και στον Έβρο, υπάρχει πανικός και φόβος σε κάποιους ο φόβος να μην τον κολλήσουν και κινδυνέψει η ζωή τους.

Βέβαια ακόμα δεν έχει παρουσιαστεί επίσημα κάποιο κρούσμα στην χώρα μας και την ίδια στιγμή που φοβόμαστε μην μας έρθει από την Κίνα, έχουμε 53 νεκρούς από την εποχική γρίπη!!!  Όταν στην Κίνα, σε μια χώρα που έχει πληθυσμό 1,3 δισεκατομμύρια ανθρώπους και στις πόλεις που υπάρχει το πρόβλημα κατοικούν πάνω από 50 εκατ., κάτοικοι, οι νεκροί ξεπέρασαν τους 1.000.

Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι ως Έλληνες το έχουμε στο… DNA μας να μας πιάνει με το παραμικρό πανικός και να χάνεται η λογική. Κάποιοι μάλιστα ξεφεύγουν και σε ρατσιστικές συμπεριφορές. Βλέπουν Κινέζο να τους πλησιάζει και απομακρύνονται από κοντά του, φοβούμενοι μην τους “κολλήσει”.  Άλλοι έκοψαν το κινέζικο φαγητό, αν και τους άρεσε και το έτρωγαν σαν… τρελοί, μην μεταδοθεί (με ποιο τρόπο άραγε) ο κορονοϊός.

Οι κολώνες οδοφωτισμού τι φταίνε για τον κορονοϊό;

Η Αλεξανδρούπολη δεν θα μπορούσε να αποτελέσει λοιπόν εξαίρεση από αυτές τις… υπερβολές. Η κινεζική ταινία “Το Αυγό” παιζόταν Δευτέρα και Τρίτη σε σκηνοθεσία Κουάν Γουάνγκ στην Κινηματογαφική Λέσχη και κάποιοι αν και τους αρέσει πολύ ο κινηματογράφος, δεν πήγαν να την παρακολουθήσουν για να μην “κολλήσουν”.

Το άλλο που μου μετέφεραν όμως, ειλικρινά δεν το κατάλαβα. Όσο και αν τον σκέφθηκα, δεν κατάφερα να το εξηγήσω. Φίλος μου είπε, ότι είδε δυο-τρεις Αλεξανδρουπολίτες, να περνούν σε απόσταση ασφαλείας τριών-τεσσάρων μέτρων μακριά από τις κολώνες οδοφωτισμού της πόλης. Κι όχι μόνο μια φορά, αλλά και σε άλλες περιπτώσεις και με διαφορετικούς συμπολίτες μας.

Τον ρώτησα αν ήταν σίγουρος και μου απάντησε πως είδε πολύ καθαρά το συγκεκριμένο περιστατικό, επειδή στις κολώνες ο φωτισμός ήταν… LED. Ξέρετε, αυτόν που τοποθέτησε η προηγούμενη δημοτική αρχή του τέως (τέως, τέως, τέως έτσι για να το χωνέψει) δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη αντί περίπου 3 εκατ. ευρώ.

“Τι σχέση έχει ο φωτισμός LED με τον κορονοϊό και γιατί περνούν μακριά από τις κολώνες λες και θα “κολλήσουν” τον συγκεκριμένο ιό που προέρχεται από την Κίνα” τον ρώτησα γεμάτος απορία, αλλά ο φίλος μου δεν μπορούσε να μου δώσει κάποια εξήγηση. Όσο και αν το σκέφθηκα, ούτε εγώ  κατάφερα να εξηγήσω αυτό το φαινόμενο. Μάλλον στον γενικότερο… πανικό οφείλεται.

Δεν είχε τίποτα στο πρόγραμμα του για την Άβαντος

Μια ακόμα ευκαιρία να δείξει ότι υπάρχει, αφού δεν εκπροσωπεί πλέον κανέναν μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, όπως έχουμε γράψει πολλές φορές, μετά την καθαίρεση του από επικεφαλής της παράταξης “ΑΝΑΣΑ” και την αντικατάσταση του από τον Γιάννη Καρυπίδη και επειδή δεν εκλέχθηκε με σταυρό, βρήκε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Παύλος Μιχαηλίδης.

Ο παρολίγον… Αντιδήμαρχος Υπογειοποίησης (υπάρχει και η υποθαλάσσια αρτηρία που θα συνδέει Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη να προτείνει), εξέδωσε άλλο ένα δελτίο Τύπου για να παραμένει στην επικαιρότητα. Γιατί χωρίς δημοσιότητα, facebook και… ρουφιανιά των άλλων, δεν μπορεί να ζήσει και το ξέρουν όλοι. Έκανε λοιπόν προτάσεις για τους μουσουλμάνους πολίτες που μένουν στην οδό Άβαντος.

Ήρθε όμως ο δάσκαλος Δαγκλή Γιασάρ, να τον… βγάλει στην σέντρα, αφού θύμισε ότι ο κ.Μιχαηλίδης στο πρόγραμμα του ως υποψήφιου δημάρχου με το οποίο διεκδίκησε την εκλογή του, απουσιάζουν οι προτάσεις και γενικότερα η οποιαδήποτε αναφορά για την περιοχή. Τώρα τον… έπιασε ο πόνος, επειδή ήρθε στην επικαιρότητα ο ξυλοδαρμός μαθητή από παιδιά που μένουν στην περιοχή της οδού Άβαντος. Όμως ο Δαγκλή τον εξέθεσε χοντρά με όσα υπενθύμισε.

Να ονομάσει τη νέα παράταξη του…ΔΥΣΠΝΟΙΑ

Τον βλέπω απ’ τον εκνευρισμό του που τον ξεμπρόστιασαν, να ντύνεται… Χάμουργκας (λόγω υπογειοποίησης αφού το συγκεκριμένο ζλαπ’ κινείται και ανοίγει τρύπες υπόγεια) στις Απόκριες τον Μιχαηλίδη. 

Τον άκουσα επίσης να λέει στον Δημήτρη Κολιό σήμερα το πρωί ότι μετέχει σε ζυμώσεις και συζητήσεις με διάφορους για την δημιουργία νέας δημοτικής παράταξης. Το όνομα της “Αλεξανδρούπολη ο δήμος που θέλουμε”, όπως έγραψε και το… Τελλοπούλειο σάιτ, βάζοντας και το σχετικό λογότυπο.

Εγώ πάντως έχω πρόταση για το όνομα της παράταξης του Μιχαηλίδη, γιατί αυτό είναι μεγάλο. Να την ονομάσει… ΔΥΣΠΝΟΙΑ, το αντίθετο της ΑΝΑΣΑ που δεν του βγήκε, αφού τον πέταξαν απ έξω οι δικοί του σύμβουκοι όταν κατάλαβαν τα παρασκηνιακά παιχνίδια που έκανε εν αγνοία τους.

Πάντως 3,5 χρόνια πριν τις δημοτικές εκλογές και ξεκινάει νέα παράταξη, να το προσέξει. Γιατί του θυμίζω ότι και ο Αβραμόπουλος είχε φτιάξει πολύ πριν τις εκλογές το ΚΕΠ, τα ΜΜΕ και τα γκάλοπ του έδιναν μεγάλα ποσοστά και τελικά διαλύθηκε πριν τις εκλογές.  Ο Παύλος βέβαια δεν έχει και ρίποτα άλλο να κάνει, με αυτά ασχολείται. Ακόμα και ο ίδιος ξέχασε πότε δούλεψε για τελευταία φορά ως Πολιτικός Μηχανικός.

Οι Γάλλοι ιππότες και οι μπολσεβίκικες κουρτίνες

Κάτι ανεξήγητα μου έλεγε ο φίλος μου σήμερα το μεσημέρι. Για Γάλλους ιππότες που υποστηρίζουν… μπολσεβίκικες κουρτίνες και μάλιστα εκφράζουν και… ιερή αγανάκτηση για προσβολή των όσιων και ιερών της πάλαι ποτέ κραταιάς Σοβιετικής Ένωσης των μπολσεβίκων. Ξέρετε, του Στάλιν με τα εκατομμύρια νεκρούς επί των ημερών του.

Αντί να του τρίξει τα δόντια, τον φώναξε στο Μαξίμου;

Καλά, αυτός ο Κυριάκος Μητσοτάκης ούτε… βαλτός να ήταν. “Φώναζε” και… χτυπιόταν στο μικρόφωνο ο Σταύρος για τον Χρήστο Μέτιο και την ανάθεση στον Κώστα Πιτιακούδη και ανέφερε συνέχεια το όνομα του Πρωθυπουργού. Πως τα ανέχεται όλα αυτά από τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ και μάλιστα το επαναλάμβανε πολλές φορές. Λες και ο Μέτιος είναι υπουργός να τον παραιτήσει.

Σαν να μην έφτανε αυτό, χθες όπως είδα σε φωτογραφίες και ρεπορτάζ, ο κ.Μητσοτάκης είχε συνάντηση στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου, όλο χαμόγελα και αγκαλιές, με τον Περιφερειάρχη. Κι όχι μαζί με τους υπόλοιπους όπως συμβαίνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Μόνο του τον φώναξε και συναντήθηκαν, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των έργων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπως διάβασα. Έχουν άλλωστε άριστες προσωπικές σχέσεις και ήταν προσωπική του επιλογή στις περιφερειακές εκλογές.

Μα να μην ακούει τον Σταύρο που… απαιτεί από μικροφώνουν να επιπλήξει τον Χρήστο Μέτιο για τον Πιτιακούδη; Να διαμαρτυρηθεί πάραυτα στον “κολλητό” του πλέον, τον… ομιλών και υποφαινόμενο, με τον οποίο απ’ ότι μαθαίνω τα λένε συχνά και εκτός ραδιοφωνικού αέρα, να μεταφέρει την αγανάκτηση και ενόχληση του Σταύρου στον Πρόεδρο του και Πρωθυπουργό.

Μεταγραφές και πιθανές αποχωρήσεις στα τοπικά ΜΜΕ;

Ανακατατάξεις πληροφορούμαι ότι συμβαίνουν στα τοπικά ΜΜΕ και δη τα τηλεοπτικά. Μια σημαντική μεταγραφή-ενίσχυση για το ένα κανάλι ετοιμάζεται από την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με πολύ δυνατό… όνομα.

Στο άλλο υπάρχει έντονος προβληματισμός και αναζήτηση αντικαταστάτη για κορυφαίο στέλεχος, αφού το “αφεντικό” του χρεώνει ότι το κανάλι με τους χειρισμούς του χάνει συνεχώς πόντους από την όποια αξιοπιστία του είχε απομείνει.

Η απόφαση του ΣτΕ την Τσικνοπέμπτη;

Πολύ άργησε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την προσφυγή του τέως (τέως, τέως, τέως έτσι για να το χωνέψει) δημάρχου Αλεξανδρούπολης, με την οποία ζητούσε να ακυρωθεί η εκλογή του Γιάνη Ζαμπούκη, να βγει καμιά… Τσικνοπέμπτης. Είναι που είναι μήνες τώρα… τσουρουφλισμένος ο Βαγγέλης Λαμπάκης, να τον… ψήσει και τελεσίδικα το ΣτΕ;

Αν και το έχει πάρει ήδη απόφαση, αφού ήδη λέει πως ετοιμάζεται για το 2023 και μάλιστα ψάχνει και νέα πρόσωπα για υποψηφίους. Γιατί, τους νυν που έχει είναι σίγουρος ότι θα ξαναβρίσκονται μαζί του;

Ο… Ναρκαλιευτής

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*