Κολγιώνης: “Κορόιδευαν 9 χρόνια τους αγρότες και αντί να ζητήσουν συγνώμη συνεχίζουν τα ίδια”

Κολγιώνης: “Κορόιδευαν 9 χρόνια τους αγρότες και αντί να ζητήσουν συγνώμη συνεχίζουν τα ίδια”

Την άμεση απάντηση του Αντιδημάρχου Φερών και Πρωτογενούς Τομέα Δημήτρη Κολγιώνη, προκάλεσε η ανακοίνωση της παράταξης “Πόλη και Πολίτες” του τέως δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη για το αρδευτικό Πετάλου Πέπλου, την οποία υπογράφει ο Τομεάρχης Αγροτικού και δημοτικός σύμβουλος Φερών Νίκος Γκότσης.

Ο κ.Κολγιώνης καταρρίπτει με συγκεκριμένα στοιχεία την προσπάθεια των Λαμπάκη-Γκότση να δικαιολογήσουν την ανικανότητα τους να εντάξουν το συγκεκριμένο έργο σε κάποια κρατική χρηματοδότηση, θυμίζοντας ότι το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων εξέδωσε πρόσκληση για τη ν δράση «Υποδομές Εγγείων Βελτιώσεων, μέτρο 4.3.1» με ημερομηνία υποβολής προτάσεων από 10-5-2018 έως 31-8-2018. Επιπλέον, δόθηκε παράταση έως τις 30-11-2018. Πέραν της ημερομηνίας αυτής, δεν γινόταν δεκτή καμία πρόταση, αλλά δυστυχώς ο Δήμος Αλεξανδρούπολης δεν κατέθεσε εγκαίρως ως όφειλε καμία μελέτη, είτε από άγνοια, είτε από αδιαφορία για τον αγροτικό πληθυσμό της περιοχής.  “Εννέα χρόνια δεν ήταν αρκετά να κοροϊδεύουν τους αγρότες και αντί να ζητήσουν συγνώμη, συνεχίζουν να κάνουν το ίδιο”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Δημήτρης Κολγιώνης.

-Λαμπάκης-Γκότσης επί χρόνια δεν υλοποίησαν το αρδευτικό Πετάλου Πέπλου και… ζητούν τα ρέστα

Η δήλωση-ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον δήμο Αλεξανδρούπολης αναφέρει:

“Δεν μας προκαλεί πλέον καμία έκπληξη ο τρόπος που η παράταξη «Πόλη και Πολίτες» αντιπολιτεύεται στον τομέα του πρωτογενούς τομέα και όχι μόνο.

Διάβασα την προκλητικά απαράδεκτη ανακοίνωση της παράταξης τους. Αντί να ζητήσουν συγνώμη από τους αγρότες του Πέπλου και όχι μόνο, εγκαλούν τη νέα Δημοτική Αρχή γιατί ενημέρωσε τον Υπουργό.  

  • Εννέα χρόνια δεν ήταν αρκετά για να κοροϊδεύουν τους αγρότες και θέλουν να συνεχίσουν την ίδια τακτική ;

  • Εννέα χρόνια δεν συνεδρίασε ποτέ το συμβούλιο αγροτικής πολιτικής διότι οι κύριοι  Λαμπάκης και Γκότσης θεωρούσαν ότι τα γνωρίζουν  όλα. Δυστυχώς για αυτούς και κυρίως για τον τόπο μας αποδείχτηκε ότι δεν γνώριζαν τίποτα.

  • Ως νέα δημοτική αρχή ουσιαστικά επανασυστήσαμε και ενεργοποιήσαμε το συμβούλιο αγροτικής πολιτικής

Μάλιστα στην ανακοίνωση τους γράφουν χωρίς ίχνος ντροπής, ότι δεν ήταν υποχρέωσή τους η εκπόνηση μελέτης, δείχνοντας έτσι το πόσο ενδιαφέρονται για τους αγρότες της περιοχής. Αυτό τελικά είναι η διαφορά μας.  Για εμάς η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα είναι προτεραιότητα, γι’ αυτούς είναι έσχατη επιλογή.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, ν’ αναφέρουμε ότι από το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, εκδόθηκε πρόσκληση για δράση «Υποδομές Εγγείων Βελτιώσεων, μέτρο 4.3.1» με ημερομηνία υποβολής προτάσεων από 10-5-2018 έως 31-8-2018. Επιπλέον, δόθηκε παράταση έως τις 30-11-2018. Πέραν της ημερομηνίας αυτής, δεν γινόταν δεκτή καμία πρόταση.

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης δεν κατέθεσε εγκαίρως ως όφειλε καμία μελέτη, είτε από άγνοια, είτε από αδιαφορία για τον αγροτικό πληθυσμό της περιοχής.

Η συνέχεια χαρακτηρίζεται από ψεύδη που θα αποκαλύψουμε το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΕΡΩΝ & ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ

 ΚΟΛΓΙΩΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

-Κολγιώνης: «Στέλνω άμεσα την μελέτη αρδευτικού Πετάλου Πέπλου στον υφυπουργό κύριο Σκρέκα”

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*