Λαμπάκης-Γκότσης επί χρόνια δεν υλοποίησαν το αρδευτικό Πετάλου Πέπλου και… ζητούν τα ρέστα

Λαμπάκης-Γκότσης επί χρόνια δεν υλοποίησαν το αρδευτικό Πετάλου Πέπλου και… ζητούν τα ρέστα

Επί χρόνια ως δημοτική αρχή ο τέως δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης και ο Αντιδήμαρχος Φερών Νίκος Γκότσης, αποδείχθηκαν ανίκανοι και δεν μπόρεσαν να υλοποιήσουν το αρδευτικό δίκτυο Πετάλου Πέπλου. Κι αντί να κάνουν αυτοκριτική, ζητούν και τα… ρέστα από την δημοτική αρχή του Γιάννη Ζαμπούκη.

Συγκεκριμένα, με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Σκρέκα και τις δηλώσεις του Αντιδημάρχου Φερών και Πρωτογενούς Τομέα Δημήτρη Κολγιώνη ότι θα πάει την μελέτη για το συγκεκριμένο αρδευτικό δίκτυο στο υπουργείο ώστε να υπάρξει χρηματοδότηση, η παράταξη “¨Πόλη και Πολίτες” εξέδωσε ανακοίνωση-απάντηση. Την υπογράφει μάλιστα ο κ.Γκότσης ως Τομεάρχης Αγροτικής πολιτικής και προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Ισχυρίζεται και πάλι ότι η μελέτη αυτή βρίσκεται ήδη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης εδώ και 2 χρόνια, αν και ο προηγούμενος υπουργός Σταύρος Αραχωβίτης της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το είχε διαψεύσει κατηγορηματικά. Μάλιστα αυτό είχε επικαλεστεί για το γεγονός ότι ο δήμος Αλεξανδρούπολης επί δημαρχίας Λαμπάκη, δεν κατάφερε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για το συγκεκριμένο έργο, σε αντίθεση με αυτούς της Ορεστιάδας και του Διδυμοτείχου.

Αφού κάνουν άλλη μια φορά… επίθεση στους αγρότες των Φερών μιλώντας για “λίγους κατευθυνόμενους αγρότες”, αφού η… σφαλιάρα των δημοτικών εκλογών φαίνεται δεν τους έγινε μάθημα, επικαλούνται το έργο που πραγματοποιείται με τα ανταποδοτικά χρήματα του ΤΑΡ, το οποίο όμως είναι… κουτσουρεμένο σε μήκος και με λιγότερα χρήματα από τις αρχικές υποσχέσεις και συμφωνίες. Πρόκειται για το έργο, που ο Νίκος Γκότσης είχε πει στο δημοτικό συμβούλιο το… περίφημο ότι θα χρησιμοποιηθεί και… μετροπόντικας για την διάνοιξη και έμεινε γνωστός ως… Μετροπόντικας Γκότση στον Πέπλο.

Η ανακοίνωση με την οποία προσπαθούν να στραφούν κατά της σημερινής δημοτικής αρχής για να αποποιηθούν και να κρύψουν τις τεράστιες ευθύνες τους Βαγγέλης Λαμπάκης και Νίκος Γκότσης, αναφέρει:

Αρδευτικό Πετάλου μήνες μετά;; 

Με αφορμή την επίσκεψη στην Αλεξανδρούπολη του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Σκρέκα και το επικοινωνιακό σόου της Δημοτικής Αρχής. Προεκλογικά η παράταξη μας είχε δεχθεί σφοδρή επίθεση για την πορεία του Αρδευτικού δικτύου του Πετάλου τόσο από λίγους κατευθυνόμενους αγρότες, όσο και από τον υποψήφιο τότε κ. Κολγιώνη κατηγορώντας μας για εγκατάλειψη του Αρδευτικού έργου του Πετάλου. Δηλαδή ενώ πήραμε την πρωτοβουλία χωρίς να είναι αρμοδιότητα μας, να ασχοληθούμε με αρδευτικό έργο, να εξασφαλίζουμε 300.000,00€, να χρηματοδοτούμε μελέτη, να την έχουμε στα χέρια μας, να την καταθέτουμε στο Αρμόδιο Υπουργείο και στο τέλος να βρίσκουμε και τον μπελά μας.

Είπε στον κ. Υφυπουργό ο κ. Κολγιώνης ότι θα του στείλει την μελέτη του Αρδευτικού του Πετάλου. Μα η μελέτη βρίσκεται στο Υπουργείο εδώ και δύο έτη περίπου.

Και αλήθεια έτσι για την ιστορία μήπως εμείς ως Δημοτική Αρχή ήμασταν οι μοναδικοί που φροντίσαμε να έχουμε μελέτη, έτσι ώστε σήμερα η Δημοτική Αρχή να λέει σε Υπουργούς…… έχω να σας δώσω.

Αλλά ρωτάμε και κάτι άλλο αν ο Υπουργός ερχόταν μετά από ένα χρόνο τότε θα σκεφτόσασταν να ασχοληθείτε με το Πέταλο;

Και επειδή το ψέμα σας δεν έχει όρια, και εσκεμμένα αποκρύπτετε τις αλήθειες θα σας ξαναθυμίσουμε ότι σε εξέλιξη βρίσκεται αρδευτικό έργο στον Πέπλο και αναφερόμαστε στην αντικατάσταση μέρους καταστρεμμένου υπόγειου δικτύου άρδευσης και που σύντομα θα παραδοθεί, αξίας 1.150.000,00€ από τα ανταποδοτικά του ΤΑΡ στο Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Αλήθεια κ. Κολγιώνη όταν ήσασταν στην παράταξη μας και είχε ολοκληρωθεί η μελέτη του πετάλου ρωτήσατε έστω και μία φορά για την τύχη της;;; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ και κόπτεσθε τώρα ότι δήθεν αγωνιάτε!!!

Η Αμερική ανακαλύφθηκε από άλλους εσείς προς το παρόν δρομολόγια κάνετε.

 Για την Δημοτική παράταξη Αλεξανδρούπολης

«ΠΟΛΗ & ΠΟΛΙΤΕΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ»

Τομεάρχης Αγροτικής πολιτικής

Νικόλαος Γκότσης