Δίκη Ελένης Τοπαλούδη: Με κλάματα κατέθεσε η φίλη της – Ξέσπασε η Εισαγγελέας όταν γελούσε ο 21χρονος κατηγορούμενος

Δίκη Ελένης Τοπαλούδη: Με κλάματα κατέθεσε η φίλη της – Ξέσπασε η Εισαγγελέας όταν γελούσε ο 21χρονος κατηγορούμενος

Με την κατάθεση της καλύτερης φίλης της Ελένης Τοπαλούδη και του τελευταίου ανθρώπου που την είδε, συνεχίστηκε χθες η δίκη για τη δολοφονία της φοιτήτριας. Ο 21χρονος κατηγορούμενος εξόργισε την εισαγγελέα με την προκλητική συμπεριφορά του κατά την ακροαματική διαδικασία.

Η φοιτήτρια, φίλη της Ελένη Τοπαλούδη, ξεσπώντας σε κλάματα από την πίεση των ερωτήσεων, αναφέρθηκε στη στενή φιλική σχέση που είχε με τη νεαρή κοπέλα λέγοντας χαρακτηριστικά πως ήταν το “καλύτερο άτομο που είχε γνωρίσει ποτέ!”. Έκανε λόγο για ένα καλοκάγαθο κορίτσι, το οποίο δεν ήταν καχύποπτο. “Την αγαπούσα πολύ. Δεν ήταν καχύποπτη, δεν μπορούσε να πει ψέματα, όπως και εγώ…”, τόνισε.

“Μιλούσαμε το βράδυ στο τηλέφωνο. Μου είπε ότι ήθελε να φάει και πως δεν είχε κανονίσει κάποια έξοδο. Καθ όλη τη διάρκεια της συζήτησης μου έδινε την εντύπωση ότι μιλούσε και με κάποιο άλλο πρόσωπο με μηνύματα. Ενώ μιλούσαμε χτύπησε η πόρτα. Της είπα να μην ανοίξει και εκείνη μου απάντησε ότι θα είναι το παιδί που είχε γνωρίσει. Μου είχε πει ότι το όνομά του ήταν Αλέξανδρος και πως είχαν συνευρεθεί μαζί του μια φορά. Θυμάμαι που μου είπε πως θα πηγαίνανε για σουβλάκι μιας και πεινούσε. Με έκλεισε και εγώ της είπα να προσέχει”.
Να σημειωθεί ότι ο νέος που είχε γνωρίσει η Ελένη και στον οποίο αναφέρθηκε σήμερα η φίλη της στο δικαστήριο είναι ο δεύτερος εκ των κατηγορουμένων, ηλικίας 21 ετών σήμερα.

Στη συνέχεια η μάρτυρας κατέθεσε πως έλαβε ένα μήνυμα στο κινητό (sms) από την Ελένη, στη μία τα ξημερώματα, το οποίο της έλεγε “πάρε με τηλ. σε μια ώρα”. Ωστόσο, η μάρτυρας το είδε το πρωί, καθώς εκείνη την ώρα κοιμόταν.

Η πίεση της εισαγγελέως

Λαμβάνοντας το λόγο η εισαγγελέας της έδρας, έθεσε στη φίλη της Ελένης σωρεία ερωτήσεων παρατηρώντας μάλιστα ότι είναι ιδιαίτερα φειδωλή στις απαντήσεις της προς το δικαστήριο και πως αναφέρει συνεχώς “δεν θυμάμαι, ότι είχα πει τότε”. “Έπαθα μεγάλο σοκ και η μνήμη μου δεν είναι καλά. Έχουν διαγραφεί αρκετά πράγματα”, απάντησε η νεαρή κοπέλα.

Εισαγγελέας: Επειδή λέτε συνεχώς ότι δεν θυμάστε, θέλω να σας πω ότι θα πρέπει να θυμηθείτε καλύτερα. Χάθηκε μια ζωή. Ήσασταν η καλύτερή της φίλη. Φοβάστε κάτι; Αισθάνεστε περίεργα;

Μάρτυρας. Όχι καλά είμαι

Εισαγγελέας: Πάντως στις αρχικές καταθέσεις δεν τα έχετε πει έτσι. Έχετε πει και άλλα πράγματα.

Μάρτυρας: Δε θυμάμαι

Εισαγγελέας: Καταλαβαίνω ότι δεν θέλετε να μιλήσετε.Εξακολουθώ να πιστεύω ότι φοβάστε…

Μάρτυρας: Δεν φοβάμαι απλά με έχετε αγχώσει Δεν είναι ότι δε θέλω να μιλήσω, σας απαντάω

Εισαγγελέας: Ήταν χαρούμενη που η φίλη σας είχε γνωρίσει τον Αλέξανδρο;

Μάρτυρας: Ουδέτερη θα έλεγα, η Ελένη ήθελε να κάνει μια σωστή σχέση.

Σε κάθε περίπτωση, η μάρτυρας απέκρουσε τον ισχυρισμό των κατηγορουμένων πως η Ελένη είχε συναινέσει να συνευρεθεί ερωτικά με τους δύο δράστες. “Λένε τόσο κακά για την Ελένη; Δεν το γνωρίζω αλλά δεν μπορώ να το πιστέψω. Η Ελένη δεν ήταν τέτοιο κορίτσι, ούτε ψέματα δεν μπορούσε να πει σαν και εμένα. Για αυτό είχαμε είχαμε ταιριάξει πολύ”ανέφερε.

Εισαγγελέας: Έχετε πει ότι η Ελένη είχε καλή γνώμη για τον Αλέξανδρο…

Μάρτυρας: Της φαίνονταν καλός αυτό μου είχε πει. Ότι έδειχνε καλό παιδί.

Εισαγγελέας : Όντως φαίνεται καλό παιδί.

Τότε, ο 21χρόνος κατηγορούμενος, προκλητικά, άρχισε να γελάει την ώρα που καθόταν στο εδώλιο.  “Γελάτε κύριε, γελάτε συνεχώς. Ελπίζω να σας κοπεί το γέλιο! Είστε προκλητικός! Πρώτη φορά μου συμβαίνει αυτό το πράγμα, σας έχουν απαθανατίσει όλα τα κανάλια να γελάτε!”, του είπε η εισαγγελέας.

Ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη σε αυτό το σημείο ξέσπασε για μία ακόμα φορά, λέγοντας: “Έτσι παρέσυρε και άλλα κοριτσάκια…”.

Ο άνθρωπος που είδε τελευταία φορά την Ελένη Τοπαλούδη

Νωρίτερα, στο Δικαστήριο κατέθεσε γνωστός του Έλληνα κατηγορουμένου, ο οποίος είναι ο τελευταίος άνθρωπος που είδε την 21χρόνη φοιτήτρια ζωντανή. Όπως τόνισε, είχε δει τους δυο κατηγορούμενους και την άτυχη Ελένη στο βανάκι του 21χρονου Ροδίτη, κοντά σε μαγαζί που πουλούσε σουβλάκια μακριά όμως από την πόλη της Ρόδου, στη περιοχή Κάλαθος.


“Είχαν παρκάρει έξω από το σπίτι μου. Είδα το φορτηγάκι. Ήταν η κοπέλα, ο άλλος κατηγορούμενος και ο Ροδίτης. Ο Αλέξανδρος ήταν στη θέση του οδηγού, η κοπέλα στη θέση του συνοδηγού, ο Μανώλης (ο Ροδίτης κατηγορούμενος) ήταν έξω από το αμάξι. Νομίζω ότι ήταν ευδιάθετοι. Το φορτηγάκι ήταν εκεί για δέκα περίπου λεπτά”, ανάφερε ο μάρτυρας.

Πρόεδρος: Τους ρωτήσατε τι κάνανε εκεί;

Μάρτυρας: Δεν τους ρώτησα όχι, δεν είδα κάτι ύποπτο.

Πρόεδρος: Κρατούσαν φαγώσιμα (σουβλάκια);

Μάρτυρας: Όχι δεν κρατούσαν. Το σουβλατζίδικο πάντως ήταν ανοιχτό. Δεν κρατούσαν ούτε ποτά. Μου μίλησε ο Ροδίτης. Με ρώτησε “τι κάνεις, πως πάει”; Δεν μου μίλησαν οι άλλοι δυο, δεν τους γνώριζα. Μετά από δυο ημέρες είδα τη φωτογραφία της κοπέλας στην τηλεόραση και τα δυο παιδιά που παρουσιάζονταν ως ύποπτοι και συνδύασα ότι η κοπέλα ήταν εκείνη που είχα δει εκείνο το βράδυ μαζί τους.

Ακόμη κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του και απαντώντας σε ερωτήσεις της εισαγγελέως, ο μάρτυρας μετέφερε στο δικαστήριο όσα του είχε πει φίλος του για τον Ροδίτη κατηγορούμενο της υπόθεσης. Σύμφωνα με το μάρτυρα ο φίλος του πήγαινε με τον Ροδίτη στο ίδιο γυμναστήριο και του είχε πει “ότι πουλούσε τσαμπουκά στον ίδιο χωρίς λόγο”.

Κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας σήμερα, οι συνήγοροι υπεράσπισης του 23χρόνου ΄Έλληνα κατηγορουμένου γνωστοποίησαν πως δεν μετήχθη στο δικαστήριο, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα και βρίσκεται υπό φαρμακευτική αγωγή ψυχιάτρου.

Τόσο η πρόεδρος, όσο και η εισαγγελέας της έδρας, ζήτησαν έγγραφη δήλωση από τους αρμοδίους των φυλακών που να βεβαιώνουν όσα υποστήριξε η υπεράσπιση του κατηγορουμένου. Τελικά, υπήρξε επικοινωνία του δικαστηρίου με τις φυλακές και η δίκη εξελίχθηκε κανονικά.

Ακούστε όσα δήλωσε ο συνήγορος της οικογένειας, Αλέξης Κούγιας

Πηγή: newsit.gr