Πέτροβιτς: Εξετάζουμε την κατασκευή καινούργιας γέφυρας Διδυμοτείχου. Προηγείται όμως η μελέτη στατικότητας για την κλειστή

Πέτροβιτς: Εξετάζουμε την κατασκευή καινούργιας γέφυρας Διδυμοτείχου. Προηγείται όμως η μελέτη στατικότητας για την κλειστή

Το θέμα της κλειστής γέφυρας του Ερυθροποτάμου στο Διδυμότειχο από πέρυσι τον Απρίλιο, απασχόλησε το χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο και τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς να τονίζουν ότι εξετάζεται ακόμα και η κατασκευή καινούργιας στη θέση της.

Το θέμα έφερε στην συνεδρίαση η “Περιφερειακή Σύνθεση” και ο επικεφαλής της Χριστόδουλος Τοψίδης τόνισε ότι η δεύτερη γέφυρα του Διδυμοτείχου παραμένει κλειστή επί μήνες, εξυπηρετεί τόσο αυτούς που πηγαίνουν στα νεκροταφεία, όσους βρίσκονται στην Σχολή Αστυφυλάκων, αλλά εξυπηρετεί και την πιο γρήγορη πρόσβαση στην συγκοινωνία προς Κουφόβουνο, Μεταξάδες. Τα ίδια επεσήμανε από την αντιπολίτευση και ο Κώστας Κατσιμίγας, τονίζοντας μάλιστα ότι η συγκεκριμένη γέφυρα είναι πολύ παλιά και όποιες παρεμβάσεις και να γίνουν δεν θα λύσουν το πρόβλημα. Γι’ αυτό προέτρεψε την περιφερειακή αρχή να σχεδιάσει από τώρα την κατασκευή καινούργιας γέφυρας.

Απαντώντας ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς επεσήμανε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο κατασκευής νέας γέφυρας στη θέση της σημερινής. “Δυστυχώς δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον και βγήκε άγονος ο πρώτος διαγωνισμός στις 12 Δεκεμβρίου, για την εξεύρεση εταιρείας που θα προβεί στη σύνταξη μελέτης στατικής επάρκειας της συγκεκριμένης γέφυρας. Επαναφέρουμε τον διαγωνισμό και πιστεύουμε ότι θα έχουμε αυτή την φορά ανάδοχο ως τα τέλη Φεβρουαρίου. Σαφώς εξετάζουμε και μάλιστα με ταχύτερες διαδικασίες το ενδεχόμενο να κατασκευαστεί μια νέα γέφυρα. Αλλά περιμένουμε πρώτα το πόρισμα που είναι απαραίτητο, γιατί δεν μπορούμε χωρίς αυτό να πούμε ότι ξεκινούμε να κατασκευάσουμε για μια καινούργια γέφυρα”.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος τόνισε: “Έχουμε περίπου 400 γέφυρες στην Περιφέρεια και προφανώς προκαλούνται προβλήματα σε κάποιες από αυτές, για διάφορους λόγους, κυρίως παλαιότητας. Η υπηρεσία έκρινε ότι πρέπει να σταματήσει η κυκλοφορία στην γέφυρα του Διδυμοτείχου για λόγους ασφαλείας και δεν μπορούσαμε να μην συμμορφωθούμε. Αυτό κάναμε και προχωράμε στον διαγωνισμό για την σύνταξη μελέτης ελέγχου στατικότητας. Δυστυχώς όπως είπε και ο κύριος Πέτροβιτς, ο πρώτος διαγωνισμός βγήκε άγονος και πολύ άμεσα ξεκινάμε ξανά. Ελπίζουμε ο δεύτερος να προχωρήσει. Είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος. Θα θέλαμε κι εμείς να προχωρήσουμε πιο γρήγορα, αλλά δεν μπορούμε να παρακάμψουμε το νόμο”.