Παραμύθια τα περί απόσυρσης τουρκικών δυνάμεων (έφυγαν 4 οβιδοβόλα) απ’ τα σύνορα του Έβρου στη Συρία

Παραμύθια τα περί απόσυρσης τουρκικών δυνάμεων (έφυγαν 4 οβιδοβόλα) απ’ τα σύνορα του Έβρου στη Συρία

Κάποιοι πρέπει να σοβαρευτούν, γιατί σε τέτοιες δύσκολες στιγμές δεν μπορούν να δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις, με ειδήσεις που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, όπως αυτή που μεταδόθηκε χθες ότι η Τουρκία αποσύρει τις δυνάμεις της από τα σύνορα με την Ελλάδα, στον Έβρο και τις στέλνει στη Συρία.

Ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ μετέδωσε από την Κωνσταντινούπολη πως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μεταφέρουν απλά 4 οβιδοβόλα οχήματα του αυτοκινούμενου πυροβολικού σαν αυτά της φωτογραφίας, από την Αδριανούπολη και τα σύνορα με τον Έβρο, στα σύνορα της Τουρκίας με τον θύλακα Ιντλίμπ στη Συρία. Αυτό όμως απέχει παρασάγγας από όσα μετέδωσαν πολλά ελληνικά ΜΜΕ, ανάμεσα τους και τοπικά, αναφέροντας ότι η Τουρκία μεταφέρει στρατιωτικές μονάδες από τον Έβρο στη Συρία. Γιατί απλά όπως επισημάναμε μεταφέρονται 4 οβιδοβόλα από την Αδριανούπολη.

Ο τουρκικός στρατός παραμένει στις θέσεις του στον Έβρο και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά-ευτυχώς-και οι ένοπλες δυνάμεις μας. Αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν είναι δυνατόν να δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις που ενδεχομένως να κάνουν κάποιους που βρίσκονται στα σύνορα, ασυναίσθητα να χαλαρώσουν.