Το σιφώνι: Πολυμπερδευτικό Κέντρο, το ταξίδι στη Σαμοθράκη, παραιτήσεις και σούσουρα

Το σιφώνι: Πολυμπερδευτικό Κέντρο, το ταξίδι στη Σαμοθράκη, παραιτήσεις και σούσουρα

Να ‘μαστε και πάλι εδώ για δεύτερη φορά. Πολύ μου αρέσει που διάφοροι… αργόσχολοι, οι οποίοι επειδή είναι άχρηστοι και δεν δουλεύουν έχουν άπλετο χρόνο, άρχισαν τις θεωρίες συνωμοσίας για μένα. Ποιος είναι δηλαδή αυτός που γράφει Το σιφώνι. Πάμε όμως στην ουσία και να μην ασχολούμαστε με… παρτάλια.

ΠΟΛΥΜΠΕΡΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Στο πρώην Βασίλειο του Αετογερακόπουλου και νυν Βασίλειο του Κοπτοραπτόπουλου βαράνε άλλης μορφής νταούλια.

Εφημερίδα των Αθηνών (δεν νομίζω να είναι η ΕφΣυν),  άκουσα ότι ολοκληρώνει την έρευνα της για ενέργειες η μη ενέργειες των πρώην των νυν και… των  επόμενων διοικούντων αιρετών και υπηρεσιακών διοικούντων του Πολυκοινωνικού Αλεξανδρούπολης και συντόμως θα ξεδιπλώσει το ρεπορτάζ. Το ένα  θέμα που θα πραγματεύεται το ρεπορτάζ θα είναι η διαχείριση εκ μέρους της προηγούμενης διοίκησης διαφόρων ειδών τροφίμων που προορίζονταν για διανομή σε δικαιούχους και ίσως έχασαν τον δρόμο τους στην διάρκεια του ιερού τους ταξιδιού.

Ένα άλλο θέμα αφορά περυσινό διαγωνισμό για προμήθεια επίσης τροφιμων και υλικών επίσης από την προηγούμενη διοίκηση.

Ένα 3ο θέμα αφορά σχέσεις και συμπεριφορές αιρετών και υπηρεσιακών  υπαλλήλων και προϊσταμένων κατά το παρελθόν και κατά το παρόν (ακόμη δεν γνωρίζω λεπτομέρειες αλλά σύντομα θα ξέρω).

Το 4ο θέμα αφορά το Δ.Σ. και τον Πρόεδρο Νίκο Ραπτόπουλο και έχει σχέση με την αναζήτηση και την απόδοση ευθυνών για όλα τα παραπάνω. Ίσως η δημοσιογραφική προσέγγιση σε αυτό το θέμα να είναι θετική ίσως και αρνητική. Πάντως το “δημοσιογραφικό μαχαίρι” θα φτάσει μέχρι το κόκκαλο του κοτόπουλου.  Αναμένουμε.

ΤΙ ΓΥΡΕΥΕΙ Ο “ΚΟΛΛΗΤΟΣ” ΤΟΥ ΤΟΨΙΔΗ ΣΤΗΝ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ;

Με ξενοδοχεία, ανεγέρσεις και ανακαινίσεις, βελτιώσεις άλλων που δεν λειτουργούν, ασχολείται κυρίως ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Μιχάλης Αμοιρίδης από την Ξάνθη, εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος με τον δικό μας, τον Χριστόδουλο Τοψίδη και “κολλητός” του.

Είδα όμως μια φωτό που ανέβασε από την Σαμοθράκη όπου βρέθηκε χθες. Τι παίζει; Ετοιμάζεται για δουλειά και εκεί; Το θέμα είναι με ποιόν θα συνεργαστεί στο νησί του Έβρου και σε τι ακριβώς. Θα προσπαθήσω να μάθω και θα σας ενημερώσω.

Αν είχα την πολύχρονη γνωριμία και οικειότητα του “Ναρκαλιευτή” με τον κύριο Τοψίδη (γι’ αυτό τον αποκαλεί Τάκης, Τάκης, οέ, οέ, οέ), θα του τηλεφωνούσα. Πρόεδρος του Επιμελητηρίου είναι, όλο και κάτι παραπάνω θα ξέρει, αλλά…

ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΟΥΣΟΥΡΑ

Περίεργα σούσουρα ακούγονται για όσα συμβαίνουν στις δυο Σχολικές Επιτροπές του δήμου Αλεξανδρούπολης. Σε αυτήν της Β’ βάθμιας είχαμε ήδη την παραίτηση της Αλεξάνδρας Γκουλιάμα από την θέση της Προέδρου, ενώ και στην Α’ βάθμια η Πρόεδρος ετοιμάζεται να… κουνήσει μαντήλι.

Η υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης με τον συνδυασμό “ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ”, που μάλιστα αρχικά εκλέχθηκε και τελικά έχασε για ελάχιστους ψήφους στην επανακαταμέτρηση απ΄τον Εξακουστό, φημολογείται ότι δεν μπορούσε να λειτουργήσει όπως θα επιθυμούσε, λόγω έλλειψης του απαραίτητου χρόνου.

Αν και χρειαζόταν κάποια σχετική διευκόλυνση για να ανταποκρίνεται σωστά και όπως αυτή ήθελε στα καθήκοντα της, αυτό δεν έγινε από εκείνους που θα μπορούσαν να δώσουν λύση, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις της. Γι’ αυτό προτίμησε, αντί να εκφράσει δυσαρέσκεια για τον τρόπο λειτουργίας της επιτροπής, να αποχωρήσει σιωπηλά και πολιτισμένα για να μη πληγεί συνολικά το πρόσωπο της Δημοτικής αρχής και το προφίλ του Δημάρχου.

Έμαθα επίσης  (κρατώ επιφύλαξη) ότι και η Πρόεδρος της Α’βάθμιας σχολικής επιτροπής μάζεψε χαρτιά, στυλούς,  καλλυντικά κλπ και εξέρχεται από την Προεδρία της επιτροπής. Δεν γνωρίζω τους λόγους αλλά θα μάθουμε σύντομα.

Χθες ένα φιλαράκι μου υποψήφια με τους “ΠΟΛΗ & ΠΟΛΙΤΕΣ” που με πληροφόρησε για τα τεκταινόμενα,  έτριβε τα χέρια της για τις εξελίξεις.

ΠΗΓΑΝ ΓΙΑ… ΜΑΛΛΙ ΚΑΙ ΒΓΗΚΑΝ ΜΕ ΤΑ… ΕΓΓΡΑΦΑ

Πήγαν για… μαλλί (που δεν έχουν και οι δυο λόγω καράφλας) στο θέμα του αρδευτικού Πετάλου Πέπλου ο πρώην δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης και ο πρώην επίσης Αντιδήμαρχος του Φερών Νίκος Γκότσης και βγήκαν όχι απλά κουρεμένοι, αλλά χαμένοι συντριπτικά όσον αφορά την ουσία και τις εντυπώσεις.

Γιατί, αφήστε τον Κολγιώνη, που ως Αντιδήμαρχος είπε όσα είπε απαντώντας τους στην ανακοίνωση που έβγαλαν εναντίον του και είχε απόλυτα δίκιο σε όλα. Αποστομωτική απάντηση τους έδωσε και ο Κώστας Αλεξανδρής εκ μέρους των αγροτών και κτηνοτρόφων των Φερών, αποδεικνύοντας με συγκεκριμένα έγγραφα ότι έχουν τεράστιες ευθύνες που χάθηκε η χρηματοδότηση του έργου.

Ούτε στις καθορισμένες ημερομηνίες κατέθεσαν τις μελέτες, ούτε στην σωστή υπηρεσία και είναι υπόλογοι στον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο της περιοχής.

Το σιφώνι

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*