Επικίνδυνος Τσίπρας: Την δεύτερη φορά θα ελέγξουμε όλους τους αρμούς της εξουσίας

Επικίνδυνος Τσίπρας: Την δεύτερη φορά θα ελέγξουμε όλους τους αρμούς της εξουσίας

Επιστροφή στην εξουσία αλλά σε μορφές που υπερβαίνουν τη διαχείριση των κυβερνητικών πόστων προαναγγέλλει ο Αλέξη Τσίπρας μιλώντας για πλήρη έλεγχο «όλων των αρμών» του κράτους, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό ότι στις προθέσεις του ιδίου και του κόμματός του είναι να υπερβούν ακόμη και όσα έγιναν με τις παρεμβάσεις και τις πιέσεις στη Δικαιοσύνη και σε άλλους τομείς.

«Πως θα καταφέρει, τη δεύτερη φορά η Αριστερά, κερδίζοντας τις εκλογές, να αναλάβουμε την ευθύνη και τον έλεγχο όχι μόνο των κυβερνητικών θέσεων η των υπουργείων αλλά και των κρίσιμων αρμών της εξουσίας» ήταν η αποστροφή του λόγου στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ που προκαλεί έντονα ερωτήματα παραπέμποντας στην Λενιστική νοοτροπία της διαχείρισης της εξουσίας η οποία οδήγησε στην σταλινικοποίηση και σε ακραίες καταστάσεις ελέγχου των κρατικών δομών στις χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού.

Κινούμενος στην ίδια λογική και θεωρώντας πως η διακυβέρνηση μια χώρας από μια εκλεγμένη κυβέρνηση δεν αφορά μόνο τη διαχείριση του κράτους αλλά τον πλήρη έλεγχο όλων των δομών του ουσιαστικά προαναγγέλλει πως θα γίνει αυτό καθώς και με ποιό τρόπο η Αριστερά θα κατακτήσει την πολυπόθητη εξουσία.

Ο έλεγχος της Δικαιοσύνης που επιχειρήθηκε μέσα από την δραστηριοποίηση του Ρασπούτιν και των πιέσεων και απειλών προς δικαστικούς λειτουργούς αλλά και των Μέσων Ενημέρωσης μέσα από τις πρώτες αντισυνταγματικές διαδικασίες ανάθεσης των αδειών και των συχνοτήτων ήταν ένα πρώτο δείγμα.

Μια δοκιμή που έγινε και που οδήγησε σε λάθη τα οποία τη δεύτερη φορά θα διορθωθούν ώστε οι αρμοί της εξουσίας να είναι στα χέρια των αριστερών συντρόφων του ΣΥΡΙΖΑ και της πράσινης συμμαχίας του.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως όταν ο Πάνος Καμμένος παρουσία του Αλέξη Τσίπρα μιλούσε για έναν στρατό που εγγυάται την εσωτερική ασφάλεια της χώρας δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδρασή από τον τότε πρωθυπουργό, δεδομένου ότι οι ένοπλες δυνάμεις όπως και η δικαιοσύνη είναι ένας από τους κεντρικούς αρμούς.

Αυτούς που ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να ελέγξει της δεύτερη φόρα που οι Έλληνες θα τον ψηφίσουν. Άλλωστε και στο κείμενο του απολογισμού που συνέταξαν οι αναφορές στην εξουσία που δεν κατάφερε να πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση είναι χαρακτηριστικές.

Το νόημα της εξουσίας αγγίζει άλλες παραμέτρους όπως όλα δείχνουν και πλέον δεν κρύβουν κλείνοντας το μάτι και στους οπαδούς που επιθυμούν επάνοδο στα κυβερνητικά πόστα και έλεγχο όλων των λειτουργικών του κράτους και κατ επέκταση του λαού.

Πηγή: liberal.gr