Αλεξανδρούπολη: Η Πρόεδρος και αντιπροσωπεία του Εμπορικού Συλλόγου συμμετείχαν στο «Future of Retail»

Αλεξανδρούπολη: Η Πρόεδρος και αντιπροσωπεία του Εμπορικού Συλλόγου συμμετείχαν στο «Future of Retail»

Η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Βίβιαν Κουρμπανιάν και μέλης του Διοικητικού Συμβουλίου συμμετείχαν στο «Future of Retail», που διοργανώθηκε από την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας στην Αθήνα.

Πρόκειται για ένα κορυφαίο forum διαλόγου που αφορά την ερμηνεία των σημερινών δεδομένων για το εμπόριο, την ανάλυση των διεθνών τάσεων και τελικά τη διαμόρφωση μιας νέας πρότασης για το μέλλον του εμπορίου.
Την έναρξη του Συνεδρίου κήρυξε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ακολούθησαν ομιλίες απο διακεκριμένους επιστήμονες, επιχειρηματίες και θεσμικούς παράγοντες, με εξαιρετική και βαθιά γνώση των θεμάτων του εμπορίου και της επιχειρηματικότητας. Ανάμεσα τους ήταν ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προστασία του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής  Μαργαρίτης Σχοινάς και ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Βασικός στόχος του συνεδρίου ήταν η ανάδειξη όλων των προκλήσεων και ευκαιριών του μέλλοντος, για το εμπόριο και την μετάβασή του στο ψηφιακό περιβάλλον, υπό το πρίσμα της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης.  Επίσης έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ότι μέσα στις επόμενες βδομάδες  θα τρέξουν δυο προσκλήσεις από το ΕΣΠΑ για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Η πρώτη θα αφορά επενδύσεις τεχνολογικού εξοπλισμού και η δεύτερη εκπαίδευση πάνω σε νέες τεχνολογίες .