Στις 1.400 περίπου οι αιτήσεις για τον διαγωνισμό πρόσληψης 400 Συνοριοφυλάκων

Στις 1.400 περίπου οι αιτήσεις για τον διαγωνισμό πρόσληψης 400 Συνοριοφυλάκων

Έληξε χθες Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου, η προθεσμία που είχαν οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να καταθέσουν αιτήσεις για για τις 400 θέσεις Συνοριακών Φυλάκων οι οποίοι θα προσληφθούν το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα και θα επανδρώσουν τις υπηρεσίες όλου του νομού Έβρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, ο συνολικός αριθμός αιτήσεων που έγινε στις κατά τόπους Αστυνομικές Διευθύνσεις και τα Αστυνομικά τμήματα όλης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, από την οποία είχαν το δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση όσοι είναι 28 χρονών και κάτω, ανέρχονται περίπου στις 1.400. Θα προσληφθεί δηλαδή ένας στους 3,5. Επίσης, οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι 400 από τις αιτήσεις αυτές προέρχονται από την περιοχή του βορείου Έβρου και συγκεκριμένα από το Διδυμότειχο και την Ορεστιάδα, αφού υπολογίζονται όλοι ότι υπέβαλαν αιτήσεις στην Αστυνομική Διεύθυνση της Ορεστιάδας όπου ανήκει και το Διδυμότειχο. Πολλοί περισσότεροι είναι αυτοί που έκαναν αίτηση στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης, στην οποία ανήκουν τόσο οι Φέρες όσο και το Σουφλί.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, γιατί επίσημα στοιχεία από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και τις κατά τόπους Αστυνομικές Διευθύνσεις δεν έχουν βγει στοιχεία, αναφέρουν ότι περίπου το 15% των αιτήσεων, δηλαδή περίπου 200 υποψήφιοι, προέρχονται από τους άλλους τέσσερις νομούς της Περιφέρειας ΑΜΘ, δηλαδή τους νομούς Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας.

Η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και οι υπηρεσίες του, αφού συγκεντρώσουν όλες τις αιτήσεις από τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της Περιφέρειας, θα τις επεξεργαστούν και στη συνέχεια με βάση τα μόρια που έχει συγκεντρώσει ο καθένας, θα ανακοινώσουν τους 400 που προσλαμβάνονται ως Συνοριοφύλακες και θα υπηρετούν στον Έβρο. Αρχικά για πέντε χρόνια και στη συνέχεια εφόσον το επιθυμούν και δεν υπάρχει άλλο σοβαρό κόλλημα, ως μόνιμοι.

Η εκπαίδευση των 400 που θα προσληφθούν, θα γίνει όπως έχει ανακοινωθεί στη Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου, ενώ θυμίζουμε πως όσοι είναι από τον Έβρο έχουν πριμοδοτηθεί με 5 μονάδες εντοπιότητας. Επίσης το 5% των προσληφθέντων με βάση την προκήρυξη, δηλαδή 20 άτομα, θα είναι Έλληνες μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα.