Κάλυψε απόλυτα τον προκλητικό Οντέρ Μουμίν ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Β.Μαυρίδης: “Παραποιήθηκαν οι δηλώσεις του”

Κάλυψε απόλυτα τον προκλητικό Οντέρ Μουμίν ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Β.Μαυρίδης: “Παραποιήθηκαν οι δηλώσεις του”

Κάλυψε απόλυτα τον προκλητικό δήμαρχο Ιάσμου Οντέρ Μουμίν για το ανθελληνικό παραλήρημα του και τις επικίνδυνες δηλώσεις που έκανε στην Προύσσα της Τουρκίας, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης.

Μπορεί όσοι γνωρίζουν τουρκικά να επιμένουν ότι ο νεαρός δήμαρχος είπε όσα γράφτηκαν περί αδελφών Τούρκων και μητέρας πατρίδας Τουρκίας κ.α. προκαλώντας τις δικαιολογημένες αντιδράσεις στην Ελλάδα,  αλλά για τον κ.Μαυρίδη το θέμα θεωρείται λήξαν, όπως δήλωσε μετά την σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΕΔ ΑΜ-Θ που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή. Σε αυτήν συμμετείχε και ο κ.Μουμίν αφού είναι μέλος της και μάλιστα κατέθεσε υπόμνημα με τις απόψεις του.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο Βασίλης Μαυρίδης ουσιαστικά τάχθηκε υπέρ της θέσης του δημάρχου Ιάσμου, ότι παραποιήθηκαν οι δηλώσεις του και λίγο μετά την ολοκλήρωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΕΔ τόνισε: «Το θέμα συζητήθηκε. Ήταν σαφέστατη και κατηγορηματική η θέση του συναδέλφου και μ’ ένα έγγραφο υπόμνημα που κατέθεσε, δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση εδαφικής κυριαρχίας της χώρας μας και όλων των δικαιωμάτων. Είναι ένας συνάδελφος δήμαρχος ,Έλληνας μουσουλμάνος στο θρήσκευμα, ο οποίος αγωνίζεται για την αρμονική συμβίωση των δύο θρησκευτικών μειονοτήτων και για μας πλέον δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα, μετά τις διευκρινήσεις που δόθηκαν.


Παραποιήθηκαν οι δηλώσεις του συναδέλφου, ήταν ξεκάθαρος στην τοποθέτησή του, ότι αγωνίζεται, όπως και οι υπόλοιποι δήμαρχοι της περιοχής μας για το καλό του τόπου μας, σεβόμενος απόλυτα το Σύνταγμα και τους νόμους», υπογράμμισε ο κ. Μαυρίδης. Έσπευσε δε να προσθέσει πως δεν είναι μέσα στις επίσημες διαδικασίες, απλώς «επειδή υπάρχει μια τέλεια συνεργασία και πάντα μιλάμε με ειλικρίνεια, θέλαμε να δοθούν κάποιες διευκρινήσεις». Να επισημάνουμε ότι στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής συμμετείχαν τα 4 από τα 5 μέλη της, δηλαδή το θέμα συζητήθηκε μεταξύ Μαυρίδη, Μουμίν, του δημάρχου Κομοτηνής Γκαράνη και του Αθανασιάδη δήμαρχου Προσοτσάνης, ενώ απουσίαζε ο Θωμάς Μίχογλου δήμαρχος Τοπείρου και δεν θεωρήθηκε σκόπιμο να εξεταστεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ ΑΜ-Θ όπου συμμετέχουν 21 άτομα.

Ματαιώθηκε η συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΔ ΑΜ-Θ

λόγω έλλειψης απαρτίας!!! “Μήνυμα” σε Μαυρίδη

Έτσι και αλλιώς όμως, η σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ που ήταν προγραμματισμένη μετά την Εκτελεστική Επιτροπή στις 2 το μεσημέρι, ματαιώθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας!!! Βρέθηκαν σε αυτή μόνο 8 από τα 21 μέλη της, δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους που έχουν εκλεγεί, αφού απουσίαζαν 13 άτομα. Σύμφωνα με τον κανονισμό, θα πρέπει να είναι παρόντες το 51%, δηλαδή 11 άτομα. Φαίνεται άλλωστε και στις φωτογραφίες της ΕΡΤ Κομοτηνής η απογοητευτική εικόνα της αίθουσας πριν την ματαιωθείσα τελικά συνεδρίαση, που ήταν η 3η κατά σειρά μετά την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Πολλοί θεωρούν ότι οι πολλές απουσίες αποτελούν ένα ξεκάθαρο “μήνυμα” προς τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Βασίλη Μαυρίδη, επειδή κατά την συγκρότηση της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Δ.Σ δεν έδειξε διάθεση σύνθεσης απόψεων και απέκλεισε από τις θέσεις ευθύνης των δύο οργάνων τους δημοτικούς συμβούλους, επιλέγοντας μόνο δημάρχους, σε αντίθεση με ότι συνέβαινε στο παρελθόν. Είναι ολοφάνερο ότι ο  δήμαρχος Ορεστιάδας και Πρόεδρος της ΠΕΔ λειτουργώντας με το γνωστό, αλαζονικό ύφος που δείχνει στον δήμο του, έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια για τον τρόπο συμπεριφοράς και διοίκησης. Γιατί δεν είναι δυνατόν στην 3η μόλις συνεδρίαση του Δ.Σ της ΠΕΔ ΑΜ-Θ να απουσιάζουν 13 άτομα.

Ο ίδιος μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής αναφέρθηκε σε όσα συζητήθηκαν μόνο στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΕΔ και ήταν μια σειρά ζητημάτων που αφορούν θέματα καθημερινότητας, ενημέρωση για τις αποφάσεις της ΠΕΔ κατά το τελευταίο 10ήμερο και ότι έχει προκύψει και με το θέμα των λιμενικών ταμείων, σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών, η αναθεώρηση όλου του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το θέμα των απορριμμάτων (διαγωνιστική διαδικασία, σχετικά με τις μεταφορές με ετήσια εισφορά του κάθε δήμου, γίνονται προσπάθειες, ώστε να ληφθεί όσο το δυνατόν καλύτερη λύση και περιβαλλοντικά και οικονομικά.

«Θα έχουμε εξελίξεις το επόμενο διάστημα, τόνισε ο κ. Μαυρίδης, ενώ σε ότι αφορά την πορεία υλοποίησης έργων επεσήμανε:
«Προηγήθηκε μια συνάντηση με τον κ. Περιφερειάρχη ανοίξαμε έναν καλό δίαυλο επικοινωνίας στο πλαίσιο και της αναθεώρησης του ΠΕΠ, θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας ώστε μέχρι την αναδιαμόρφωσή του το καλοκαίρι να είμαστε σίγουροι ότι θα υπάρξει 100% απορροφητικότητα, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις δυνατότητες των δήμων, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει και μια πρώτη συζήτηση για το νέο ΠΕΠ 2021-27, ώστε να ξεκινήσουν την ετοιμασία για τη νέα Προγραμματική Περίοδο και να συλλέξουμε όλες τις προτάσεις ώστε να μπορέσουμε έστω τα τελευταία 2-3 χρόνια του υπάρχοντος ΠΕΠ να απορροφήσουμε όσο γίνεται περισσότερα χρήματα”.

Σημαντικά θέματα δεν συζητήθηκαν λόγω ματαίωσης της συνεδρίασης 

Η ματαίωση της τακτικής συνεδρίασης  του Διοικητικού Συμβουλίου, είχε ως αποτέλεσμα να μην συζητηθούν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, κάποια από τα οποία ήταν σημαντικά και είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Όπως:

-Ενημέρωση για την διεκδίκηση των χερσαίων ζωνών των λιμανιών που εμπλέκονται στον πολεοδομικό ιστό των πόλεων. Εισηγητής: κ. Θ.Μουριάδης. Δήμαρχος Καβάλας.

– Λήψη απόφασης για τα αιτήματα χρηματοδότησης Δήμων στα γεωγραφικά όρια των οποίων λειτουργούν ΠΡΟΑΝΑΧΩΡΗΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ (ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α). Εισηγητής:  Πρόεδρος Π.Ε.Δ ΑΜ-Θ κ Β. Μαυρίδης -Δήμαρχος Ορεστιάδας.

– Υποστήριξη αιτήματος για πρόσθετη χρηματοδότηση του Δ. Θάσου από το ΥΠΕΣ για την αποκατάσταση-αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν από πλημμυρικά φαινόμενα. Εισηγητής:  Πρόεδρος Π.Ε.Δ ΑΜ-Θ κ Β. Μαυρίδης -Δήμαρχος Ορεστιάδας.

-Αρμοδιότητα των Ο.Τ.Α  Α΄βαθμού ως προς την υλοποίηση προγραμμάτων καταπολέμησης κουνουπιών – εφαρμογή κουνουποκτονιών. Εισηγητής : Γ.Πετρίδης-Επιστημονικός Συνεργάτης Προέδρου Π.Ε.Δ ΑΜ-Θ.

-Ψήφιση απολογισμού εσόδων-εξόδων ΠΕΔ ΑΜ-Θ οικ. έτους 2019. Εισηγητής Δ.Συμεωνίδης-Υπάλληλος Π.Ε.Δ ΑΜ-Θ.

-Αποδοχή Τακτικής οικονομικής ενίσχυσης ύψους 109.868,28 €, έναντι του συνολικά δικαιούμενου ποσού για το έτος 2019. Εισηγητής Δ.Συμεωνίδης-Υπάλληλος Π.Ε.Δ ΑΜ-Θ.

-Α΄ Αναμόρφωση Προϋπολογισμού έτους 2020. Εισηγητής Δ.Συμεωνίδης-Υπάλληλος Π.Ε.Δ ΑΜ-Θ