Αθωώθηκε ο Εβρίτης τον οποίο “κάρφωσε” καθυστερημένα ο καταδικασθείς σε ισόβια,  για διακίνηση 100 κιλών ναρκωτικών!!!

Αθωώθηκε ο Εβρίτης τον οποίο “κάρφωσε” καθυστερημένα ο καταδικασθείς σε ισόβια, για διακίνηση 100 κιλών ναρκωτικών!!!

Μια υπόθεση που αφορά δυο Εβρίτες από την περιοχή της Αλεξανδρούπολης, από τους οποίους ο ένας είχε συλληφθεί στο Δέλτα Έβρου το 2017 προσπαθώντας να περάσει στην Τουρκία 100 κιλά ναρκωτικά, δικάστηκε στο Τριμελές Κακουργημάτων Θράκης.

Ο 55χρονος Αλεξανδρουπολίτης που είχε συλληφθεί τον Μάιο του 2017 στο Δέλτα του ποταμού Έβρου όπου διατηρούσε καλύβα στην συγκεκριμένη περιοχή, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, όταν με βάρκα επιχειρούσε να εξάγει από την Ελλάδα στην Τουρκία πάνω από 100 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, καταδικάστηκε σε ισόβια. Έξι μήνες μετά την βαριά καταδικαστική απόφαση, “κάρφωσε” έναν συντοπίτη και γνωστό του επίσης από την Αλεξανδρούπολη, υποστηρίζοντας ότι αυτός του έδωσε τα ναρκωτικά για να τα περάσει στην Τουρκία μέσω του ποταμού Έβρου.

Με βάση την κατάθεση αυτή έγινε η σύλληψη και παραπέμφθηκε σε δίκη, με το ενδεχόμενο να καταδικαστεί σε δις ισόβια, μια εκτός από κατοχή ναρκωτικών κατηγορούνταν και για ηθική αυτουργία. Η δίκη πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή, ο Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του, αλλά η απόφαση του δικαστηρίου ήταν αθωωτική για τον κατηγορούμενο, ο οποίος είχε αναθέσει την υπεράσπιση του στον γνωστό δικηγόρο Πάρη Παπαδάκη απ’ την Αλεξανδρούπολη. Ο συνήγορος υπεράσπισης κατάφερε να πείσει το δικαστήριο ότι ο πελάτης του δεν είχε καμιά ανάμιξη στην υπόθεση. Όσο για τον βασικό κατηγορούμενο, που οι εκτιμήσεις είναι ότι… θυμήθηκε μετά από 6 μήνες την ανάμιξη και άλλου προσώπου, ίσως γιατί εν όψει της εκδίκασης στο Εφετείο της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό αναζητούσε ελαφρυντικά, καταδικάστηκε σε ισόβια για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών, περί εθνικού τελωνειακού κώδικα και περί όπλων, καθώς επίσης για τα αδικήματα της αντίστασης και της απείθειας.

Να θυμίσουμε ότι τον Μάιο του 2017 και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 55χρονο στο Δέλτα του ποταμού Έβρου, να επιχειρεί να μεταφέρει, με τη χρήση βάρκας, από τη χώρα μας στην Τουρκία, συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη. Στην προσπάθεια των αστυνομικών να ακινητοποιήσουν τον δράστη, αυτός δεν υπάκουσε στις υποδείξεις τους και επιχείρησε να διαφύγει με τη βάρκα, απορρίπτοντας ταυτόχρονα στο ποτάμι όλες τις συσκευασίες με την ακατέργαστη κάνναβη.

Τελικά οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον συλλάβουν αν και αντιστάθηκε, ενώ από το ποτάμι περισυνελέγησαν έντεκα (11) αεροστεγώς κλεισμένες συσκευασίες, που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 100,3 κιλών.