Αλεξανδρούπολη: Στο στρατόπεδο “Κανδηλάπτη” θα φιλοξενείται η βάση των Αμερικανών

Αλεξανδρούπολη: Στο στρατόπεδο “Κανδηλάπτη” θα φιλοξενείται η βάση των Αμερικανών

Στο στρατόπεδο “Κανδηλάπτη” που βρίσκεται στην είσοδο της Αλεξανδρούπολης και πολύ κοντά στην Εγνατία Οδό, θα φιλοξενείται η βάση των Αμαρικανικών στρατευμάτων.

Αυτό αναφέρουν οι πληροφορίες του Evros-news.gr, αφού η νέα αμυντική συμφωνία Ελλάδας και ΗΠΑ που είχε ολοκληρώσει σε επίπεδο συνεννοήσεων και συζητήσεων η προηγούμενη Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και επικύρωσε στην Βουλή η σημερινή Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, προβλέπει την εγκατάσταση και χρησιμοποίηση της περιοχής μας από τα αμερικανικά στρατεύματα. Κι αυτό δεν αφορά μόνο τις ΝΑΤΟϊκές ασκήσεις και τις διευκολύνσεις που έτσι και αλλιώς παρείχε η χώρα μας τα προηγούμενα χρόνια.

Οι Αμερικανοί δεν σκοπεύουν να δημιουργήσουν δική τους, ξεχωριστή βάση, αλλά θα έχουν ένα μέρος του στρατοπέδου “Κανδηλάπτη” για τους δικούς τους σκοπούς. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, ότι και αυτοί πιέζουν ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή της Ανατολικής Περιφερειακής Οδού Αλεξανδρούπολης, η οποία από το λιμάνι όπου ήδη ξεφορτώνουν πολλές φορές στρατιωτικό υλικό, θα οδηγεί σχεδόν μπροστά στην είσοδο του συγκεκριμένου στρατοπέδου, αλλά και πολύ κοντά στην Εγνατία Οδό.

Τα θέματα αυτά εξετάστηκαν μάλιστα και κατά την παρουσία τις τελευταίες ημέρες στην Αλεξανδρούπολη του Αμερικανού Υποστράτηγου Κρίστοφερ Μόχαν, Διοικητή της 21ης Διοίκησης Υποστήριξης Πολεμικών Επιχειρήσεων (21st Theater Sustainment Command), στην αρμοδιότητα του οποίου είναι η υποστήριξη των αμερικανικών στρατευμάτων στα Βαλκάνια. Ο κ.Μόχαν βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη εν όψει της μεγαλύτερης άσκησης πολεμικής προετοιμασίας των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, «Defender 2021», κατά την οποία θα γίνει η μεγαλύτερη μετακίνηση στρατευμάτων και υλικού του αμερικανικού στρατού από τις ΗΠΑ στα σύνορα με την Ρωσία τα τελευταία 25 χρόνια!!!

Αναμένεται να αποβιβαστεί στην πόλη μια ολόκληρη μηχανοκίνητη μεραρχία πεζικού του αμερικανικού στρατού, η οποία θα μετακινηθεί μέσω του Έβρου στη Βουλγαρία και την Ρουμανία, καλύπτοντας το «νότιο μέτωπο» με την Ρωσία. Ο Αμερικανός Υποστράτηγος είχε συνεργασία με τον Διοικητή της ΧΙΙ Μεραρχίας Πεζικού Υποστράτηγο Άγγελο Χουδελούδη για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ επειδή θα χρησιμοποιηθεί το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για την αποβίβαση και μετά το τέλος της άσκησης την επιβίβαση στρατιωτών και στρατιωτικού υλικού, συναντήθηκε και συζήτησε και με την διοίκηση του ΟΛΑ.

 

Ένα σχόλιο

  1. Μπραβο! Ευγε στις Μεταπολιτευτικες Δημοκρατικες Κυβερνήσεις! Στεγαζουν στα Στρατόπεδα τους Μεταναστες και τους Αμερικανους και αφήνουν τους Έλληνες πολίτες αστεγους!

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*