Μπράβο: Μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής σε πολλά σχολεία, από το Αστυνομικό Τμήμα Σουφλίου

Μπράβο: Μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής σε πολλά σχολεία, από το Αστυνομικό Τμήμα Σουφλίου

Το Αστυνομικό Τμήμα Σουφλίου, πραγματοποίησε όπως κάθε χρόνο ενημερωτικές επισκέψεις σε σχολεία Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής ευθύνης του.

Πραγματοποιήθηκαν προβολές – μαθήματα Κυκλοφοριακής Αγωγής που αφορούν την συμπεριφορά των μαθητών στον δρόμο, όταν περπατάνε, όταν κάνουνε βόλτα με το ποδήλατο, όταν βρίσκονται εντός του αυτοκινήτου κτλ. Τονίστηκε πολλές φορές η λέξη ΖΩΝΗ και ΚΡΑΝΟΣ , καθότι όπως λέει και ο λαός μας : «Η ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΕΩΣ».

 

Οι επισκέψεις στα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία έγιναν ως ακολούθως:

21-01-2020 : 1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΟΥΦΛΙΟΥ

22-01-2020 : 2ο – 3ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΟΥΦΛΙΟΥ

23-01-2020 : 4ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΟΥΦΛΙΟΥ

27-01-2020 : 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΟΥΦΛΙΟΥ

28-01-2020 : 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΟΥΦΛΙΟΥ

03-02-2020 : ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΙΔΗΡΟΥ

11-02-2020 : ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΡΟΥΣΣΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΟΝΙΚΟΥ

13-02-2020 : ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΕΓΑΛΟΥ ΔΕΡΕΙΟΥ

19-02-2020 : ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΙΔΗΡΟΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΤΡΟΛΟΦΟΥ 

Στο πέρας του κάθε μαθήματος, οι Αστυνομικοί του Α.Τ. Σουφλίου μαζί με Αστυνομικό του Αστυν. Σταθμού Μικρού Δερείου, μοίραζαν στους μικρούς μαθητές το περιοδικό της Αστυνομίας «Αστυνομική Ανασκόπηση» και ένα αυτοκόλλητο με το σύνθημα: «ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΦΩΤΕΙΝΗ».

Σκοπός των μαθημάτων αυτών είναι να ευαισθητοποιήσουν τους Μικρούς Πολίτες σε θέματα Κυκλοφοριακής Αγωγής, να τους κάνουν πιο υπεύθυνους και – γιατί όχι – ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ από εμάς.

Διαπιστώθηκε από τον Διοικητή του Α.Τ. Σουφλίου Α/Α’ ΒΟΜΒΕΛΛΗ Χαράλαμπο και τους συνεργάτες του στο όλο αυτό εγχείρημα ότι:

1. Δυστυχώς η υπογεννητικότητα στην περιοχή μας (και κατ’ επέκταση σ’ όλη την Ελλάδα), έχει μειώσει αρκετά τον αριθμό των μαθητών, με άμεσο αποτέλεσμα την μείωση των δασκάλων και σιγά σιγά το κλείσιμο και σχολικών μονάδων. Φέτος, π.χ. μετά το πέρας της σχολικής περιόδου, το μειονοτικό σχολείο Πετρόλοφου οδηγείται σε κλείσιμο…

2. Τα παιδιά στα Πομακοχώρια διψούν για τέτοιες επισκέψεις από Αρχές του τόπου και καλό ήταν και άλλοι φορείς και υπηρεσίες να κάνουν τις επισκέψεις τους εκεί, για να τους δείξουν ότι το ΕΛΛΗΝΙΚΟ κράτος είναι ΠΑΡΩΝ και έτσι να σταματήσει η προπαγάνδα κάποιων εξωγενών παραγόντων.

3. Οι μικροί μαθητές είναι ευαισθητοποιημένοι αρκετά και είναι ένα λίκνο ελπίδας μέσα στο σκοτεινό και δυσοίωνο μέλλον της Χώρας μας, όπως παρουσιάζεται από πολλά ΜΜΕ κτλ.

Δόθηκε η υπόσχεση ότι η όλη προσπάθεια θα συνεχιστεί και όπως λέει και το σύνθημα του αυτοκόλλητου που μοιράστηκε: «ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΦΩΤΕΙΝΗ», αυτό θα υλοποιηθεί γιατί ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΗΝΩΜΕΝΟΝ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΕΙ…

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*