Σουφλί: Λύνεται με στοχευμένες παρεμβάσεις, το χρόνιο πρόβλημα ύδρευσης στο χωριό Λάβαρα

Σουφλί: Λύνεται με στοχευμένες παρεμβάσεις, το χρόνιο πρόβλημα ύδρευσης στο χωριό Λάβαρα

Με στοχευμένες, συγκεκριμένες και καθοριστικές παρεμβάσεις της νέας δημοτικής αρχής του Παναγιώτη Καλακίκου, λύνεται το χρόνιο πρόβλημα που ταλαιπωρούσε αρκετούς κατοίκους στο χωριό Λάβαρα Σουφλίου.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δημήτρης Δαρούσης, που σε συνεργασία με τους υπαλλήλους του δήμου και φυσικά την καθοδήγηση του δημάρχου κ.Καλακίκου ξεκίνσε από τις πρώτες ημέρες που ανέλαβε τα καθήκοντα του να δώσει λύση στο χωριό απ’ το οποίο ως γνωστόν κατάγεται ο πρώην δήμαρχος Σουφλίου και Ορφέα και Πρόεδρος Λαβάρων Βαγγέλης Πουλιλιός, με μια ανάρτηση του στην προσωπική σελίδα στο facebook με τίτλο: Το “φαινόμενο” Ύδρευση οικισμού Λαβαρων, αναφέρει:

“Όταν ανέλαβα Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δ. Σουφλίου το Σεπτέμβριο 2019, μου ανέφεραν για μια διαρροή του παλιού δικτύου ύδρευσης εντός του οικισμού και κάτω από τον αγωγό ομβρίων υδάτων του χωριού. Έδωσα εντολή να μπει το συνεργείου ύδρευσης στον αγωγό, ώστε να δούμε το μέγεθος της βλάβης και αφού διέσχισαν 150 μέτρα μέσα στον αγωγό εντόπισαν το σημείο της σοβαρής βλάβης (ο χτιστός αγωγός ομβρίων έχει κατασκευαστεί πάνω στο παλαιό δίκτυο ύδρευσης) .


Σε αυτή τη βλάβη οφείλεται η αδυναμία πληρότητας της δεξαμενής Λαβάρων η οποία διοχετεύει με νερό και τον οικισμό Κισσαρίου.
Το πρώτο πράγμα που ζήτησα από τις τεχνικές υπηρεσίες ήταν να μου δώσουν το σχέδιο της κατασκευής του νέου εσωτερικού δίκτυο Λαβάρων που έγινε πριν το 2010, ώστε να κόψουμε το παλαιό δίκτυο, γιατί η επισκευή του στο σημείο είναι αδύνατη και μου απάντησαν ότι δεν παραδόθηκαν τέτοια σχέδια από το Δήμο Ορφέα.
Υπάρχει νέο δίκτυο κατασκευασμένο πριν το 2010 στο οποίο είναι συνδεδεμένο περίπου το 50 % των σπιτιών, λόγω κατασκευαστικών λαθών και μη ολοκλήρωσης του έργου.


Όλο αυτό το διάστημα κάναμε αλλεπάλληλες επιτόπιες επισκέψεις και συσκέψεις με ανθρώπους του χωριού που είχαν ασχοληθεί με τα θέματα ύδρευσης, αλλά κάνεις δεν γνώριζε την πραγματική όδευση των δικτύων.
Μετά από όλα αυτά αποφασίσαμε να ξεκινήσουν βήμα βήμα για να βρούμε τι ακριβώς συμβαίνει και δεν λειτουργεί το νέο δίκτυο. Μετά από οκτώ εργάσιμες ημέρες και με πολλές τομές σε διάφορα σημεία του οικισμού, τελικά βρήκαμε την άκρη του νήματος στο δαιδαλώδες και με πολλές τεχνικές αστοχίες νέου δικτύου ύδρευσης.
Έχουμε ξεκινήσει τις δοκιμές στο νέο δίκτυο ώστε μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα οι κάτοικοι να συνδεθούν στο νέο δίκτυο και στη συνέχεια θα κόψουμε το μεγαλύτερο μέρος του παλαιού δικτύου.
Κλείνοντας όλο το ιστορικό της ύδρευσης του οικισμού Λαβάρων θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η διαρροή αυτή είναι εδώ και 6 χρόνια.

Ρητορικά ερωτήματα:
1. Γιατί έγινε παραλαβή ενός μη λειτουργικού έργου ?
2. Γιατί κανείς τόσα χρόνια δεν έκανε αυτό που κάναμε εμείς ?
3. Τα γνωρίζει αυτά ο νεαρός και λαλίστατος μόνο στο Facebook, δημοτικός σύμβουλος ?

Ένα σχόλιο

  1. Οι απαντήσεις στις ρητορικές ερωτήσεις είναι απλές και νομίζω κατανοητές αρκεί να μπεις στο κόπο να τις αφουγκραστεις.

    1. Σύμφωνα με την γνώμη του πληθυσμού των λαβάρων,δεν υπήρχε πρόβλημα ή διακοπές νερού.
    2. Γιατί να κάνεις κάτι ,που δεν υπάρχει?
    3. Ο δημοτικός σύμβουλος είναι ταυτόχρονα και δημότης ,σύμφωνα με το εκλέγειν και εκλέγεσθαι,δεν έπρεπε να διαμαρτυρηθεί ή να σχολιάσει? Και εφόσον χρησιμοποιειτε εσείς το facebook γιατί περιορίζετε έναν διαμαρτυρόμενο,να το κάνει?

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*