Λαμπάκης: Με… αγχώδη ανακοίνωση του προσπαθεί να οικειοποιηθεί τις θετικές εξελίξεις για νέο δικαστικό μέγαρο

Λαμπάκης: Με… αγχώδη ανακοίνωση του προσπαθεί να οικειοποιηθεί τις θετικές εξελίξεις για νέο δικαστικό μέγαρο

Σε μια κίνηση που δείχνει έντονο… άγχος για να μην πούμε πανικό, μπροστά στο ενδεχόμενο να προχωρήσει η ανέγερση νέου δικαστικού μεγάρου από την δημοτική αρχή του Γιάννη Ζαμπούκη, μετά την πρόσφατη συνάντηση στην Αθήνα και τη θετική απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, προχώρησε πριν λίγο ο τέως δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης.

Με ανακοίνωση της παράταξης του “Πόλη και Πολίτες”  και τίτλο: “Ο ΚΟΠΟΣ ΜΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΠΙΑΣΕ ΤΟΠΟ”, προσπαθεί να οικειοποιηθεί τις όποιες θετικές εξελίξεις, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος έστειλε το 2014 και το 2016 δυο έγγραφα στους τότε υπουργούς Δικαιοσύνης, ζητώντας  ανταλλαγή του οικοπέδου των 9,5 στρεμμάτων που βρίσκεται δίπλα στο Αρχαιολογικό μουσείο,  με το παλιό δικαστικό μέγαρο προκειμένου να ανεγερθεί εκεί νέο. Είναι ο χώρος που πρότεινε αρχικά στον κ.Τσιάρα ως χώρο κατασκευής ο κ.Ζαμπούκης, τον οποίο ο κ.Λαμπάκης κατηγορεί ότι λειτούργησε με μυστικοπάθεια, προκειμένου να πιστωθεί επικοινωνιακά τις θετικές εξελίξεις που ενδεχόμενα θα σημειωθούν.

Μάλιστα κοινοποιεί και τα συγκεκριμένα έγγραφα που έστειλε πριν από 6 και 4 χρόνια. Το ερώτημα που αναπόφευκτα όμως έρχεται σε κάθε λογικά σκεπτόμενο, είναι γιατί αφού έστειλε τα έγγραφα αυτά, δεν προχώρησε η δημοτική του αρχή σε συγκεκριμένες ενέργειες και συζητήσεις τα τρία επόμενα χρόνια, από το 2016 ως το 2019 που έχασε την καρέκλα του δημάρχου, με τους εκάστοτε αρμόδιους υπουργούς, ώστε να προχωρήσει το συγκεκριμένο θέμα. Είναι χαρακτηριστική η φράση του Βαγγέλη Λαμπάκη η οποία νομίζουμε τα… λέει όλα: “Κατέβηκε στην Αθήνα ο Δήμαρχος  με απόλυτη μυστικότητα νομίζοντας ότι θα κερδίσει επικοινωνιακά περνώντας το θέμα ως δική του επιτυχία”. Αυτό δηλαδή τον… καίει τον τέως δήμαρχο Αλεξανδρούπολης και όχι η ουσία. Αν θα πιστωθεί ο Γιάννης Ζαμπούκης την ανέγερση νέου δικαστικού μεγάρου και όχι αν μετά από 9 χρόνια δικής του ανικανότητας, η νέα δημοτική αρχή πετύχει ένα σπουδαίο έργο που θα δώσει σημαντικές λύσεις.

“Θυμήθηκε” και την μεταφορά την Αστυνομικής Διεύθυνσης

που 9 χρόνια δεν έκανε τίποτα και προτείνει τον ίδιο χώρο

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά ο τέως δήμαρχος “θυμήθηκε” και προτείνει να κατασκευαστεί στον ίδιο χώρο των 9,5 στρεμμάτων δίπλα στο Αρχαιολογικό μουσείο και κτίριο για την μεταστέγαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης. Επί 9 χρόνια που ήταν δήμαρχος δεν έκανε το παραμικρό για να λυθεί το πολύ σοβαρό πρόβλημα στέγασης των αστυνομικών που δουλεύουν σε ακατάλληλους χώρους και συνθήκες, αλλά και να “ανασάνει” το κέντρο με την απομάκρυνση της Αστυνομικής Διεύθυνσης και τώρα που ο λαός τον έστειλε στην αντιπολίτευση, τα… θυμήθηκε όλα. Που να βγει σε λίγες ημέρες και η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας τι έχει να γίνει δηλαδή.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει στην ανακοίνωση του προς τον δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης: “Να απευθύνουμε αίτημα και προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη , ώστε συνδυασμένα στην έκταση αυτών των 9,5 στρεμμάτων να κατασκευαστεί ταυτόχρονα με το δικαστικό μέγαρο και κτίριο για την μεταστέγαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξ/πολης”.

 Η ανακοίνωση-μνημείο υποκρισίας και… άγχους του Βαγγέλη Λαμπάκη

Στην ανακοίνωση τους ο Βαγγέλης Λαμπάκης και η παράταξη “Πόλη και Πολίτες” τονίζουν:

“Αυτά είναι τα έγγραφά μου τα οποία απέστειλα προς τους δύο υπουργούς Δικαιοσύνης την 20/10/2014 και 22/4/2016 , ζητώντας  ανταλλαγή του οικοπέδου των 9,5 στρεμμάτων που βρίσκεται δίπλα στο αρχαιολογικό μουσείο,  με το παλιό δικαστικό μέγαρο προκειμένου να ανεγερθεί νέο.