Μάσκες και άλλα προληπτικά μέτρα για τον κορονοϊό, από την Περιφέρεια ΑΜΘ

Μάσκες και άλλα προληπτικά μέτρα για τον κορονοϊό, από την Περιφέρεια ΑΜΘ

Αθόρυβα, αλλά μεθοδικά και προγραμματισμένα οργανώνεται η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο θέμα του κορονοϊού, προκειμένου να είναι έτοιμη σε περίπτωση που χρειαστεί, για την αντιμετώπιση πιθανών κρουσμάτων στην περιοχή ευθύνης της.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, την περασμένη Τρίτη 18 Φεβρουαρίου, πολύ πριν υπάρξουν οι καταιγιστικές εξελίξεις στην γειτονική Ιταλία, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Κομοτηνή για θέματα δημόσιας υγείας και κοινωνικής μέριμνας, την οποία συγκάλεσε ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Κώστας Βενετίδης. Σε αυτήν συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ Λουκάς Γεωργίου, η Εκτελεστικής Γραμματέας κ.Κοσμίδου, αλλά και όλοι οι διευθυντές των άλλων τμημάτων. Εξετάστηκε η κατάσταση και τα προληπτικά που πρέπει να ληφθούν, ώστε να είναι έτοιμες οι υπηρεσίες να αντιμετωπίσουν πιθανά προβλήματα με κρούσματα κορονοϊού όχι στην Ελλάδα, αλλά στην περιοχή μας.
Αν και δεν υπήρξε κάποια ανακοίνωση, αποφασίστηκε:
1) Να γίνει προμήθεια ειδικών προστατευτικών σετ για τους υπαλλήλους των Υγειονομικών Διευθύνσεων της Περιφέρειας, προκειμένου αν χρειαστεί να κάνουν τους απαραίτητους ελέγχους αυτοί να είναι κατάλληλα εξοπλισμένοι. 
2) Να υπάρξει προμήθεια σε μάσκες για όλους τους υπαλλήλους της Περιφέρειας
3) Να γίνει προμήθεια σε χιλιάδες μάσκες για τους πολίτες, σε περίπτωση που χρειαστεί και υπάρχει έλλειψη λόγω της μεγάλης ζήτησης και δεν μπορούν να προμηθευτούν από τα φαρμακεία ή από άλλα σημεία πώλησης.
Όλα αυτά εντελώς προληπτικά, αφού στην χώρα μας δεν έχει διαπιστωθεί κάποιο κρούσμα κορονοϊού μέχρι τώρα, αλλά όπως τόνισε στους υπηρεσιακούς παράγοντες το κ.Βενετίδης, θα πρέπει η Περιφέρεια να είναι έτοιμη αν χρειαστεί να αντιμετωπίσει ενδεχόμενα προβλήματα.
“Ανοιχτή γραμμή” με το υπουργείο για τα… σημεία εισόδου
Ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Κώστας Βενετίδης, ο Γενικός Διευθυντής Λουκάς Γεωργίου και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες, είναι επίσης σε “ανοιχτή γραμμή” με το υπουργείο Υγείας και περιμένουν εντολές και οδηγίες για τα… σημεία εισόδου από άλλες χώρες στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ. Αν απαιτηθεί δηλαδή να ξεκινήσουν έλεγχοι για όσους μπαίνουν στην χώρα από τα τέσσερα Τελωνεία του Έβρου, στους Κήπους, τις Καστανιές, το Ορμένιο και τον Κυπρίνο, με επισκέπτες από Τουρκία και Βουλγαρία και τη Νυμφαία Κομοτηνής. Γιατί μπορεί να υπάρξουν ταξιδιώτες και τουρίστες που έρχονται αεροπορικώς σε Κωνσταντινούπολη και Σόφια από χώρες όπου υπάρχουν κρούσματα κορονοϊού και οδικώς να βρεθούν στην Ελλάδα και την περιοχή μας.
Παράλληλα εξετάστηκε και η περίπτωση του λιμανιού της Καβάλας, στο οποίο έρχονται πλοία από χώρες του εξωτερικού, σε αντίθεση με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης που δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.
Σε κάθε περίπτωση αυτό που επισημαίνει ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας και πολύ περισσότερου φυσικά φόβου και πανικού, αλλά η Περιφέρεια φροντίζει να οργανώνεται προληπτικά σε περίπτωση που χρειαστεί να πάρει κάποια μέτρα.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*