Για 4 χρόνια σε άγονες γραμμές στα Δωδεκάνησα το ταχύπλοο “ΖΕΦΥΡΟΣ” της SAOS Ferries

Για 4 χρόνια σε άγονες γραμμές στα Δωδεκάνησα το ταχύπλοο “ΖΕΦΥΡΟΣ” της SAOS Ferries

Σε τρεις άγονες γραμμές των Δωδεκανήσων δρομολογείται για τα επόμενα 4 χρόνια τοπ ταχύπλοο “ΖΕΦΥΡΟΣ” της SAOS Ferries του Φώτη Μανούση, αφού αναδείχθηκε μειοδότρια εταιρεία  στην διαγωνιστική διαδικασία του Υπουργείου Εμπορικης Ναυτιλίας για τις άγονες γραμμές που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

Το ανακοίνωσε ο ίδιος ο κ.Μανούσης, επισημαίνοντας ότι η σύμβαση θα είναι για 4 χρόνια, επειδή το σκάφος είναι μικρής ηλικίας, μια και ναυπηγήθηκε το 2017 και ξεκίνησε δρομολόγια στην γραμμή ΣΑαμοθράκη-Αλεξανδρούπολη. Οι γραμμές που θα καλύπτει το “ΖΕΦΥΡΟΣ” είναι:
1) Λέρος-Λειψοί- Πάτμος-Αρκιοί-Φαρμακονήσι-Αγαθονησι-Πυθαγόρειο
2)Λειψοί-Λέρος-Καλυμνος
3)Καλυμνος-Ψεριμος- ΚΩΣ
Περισσότερα χρήματα απ’ όσα έπαιρνε στην γραμμή Σαμοθράκη-Αλεξανδρούπολη

Σύμφωνα με πληροφορίες μας από το υπουργείο Ναυτιλίας, η επιδότηση για τις συγκεκριμένες γραμμές είναι για όλο τον χρόνο (πλην της γραμμής Κάλυμνος-Ψέριμος-ΚΩΣ που εξαιρούνται οι καλοκακρινοί μήνες και το ύψος του ποσού που θα εισπράξει η εταιρεία του κ.Μανούση είναι 800.000 ευρώ (για 4 χρόνια δηλαδή πάνω από 3,5 εκατ. ευρώ), συν φυσικά τα εισιτήρια που ειδικά το καλοκαίρι σε κάποια απ’ αυ΄τά τα μικρά νησιά είναι αρκετά το καλοκαίρι. Δηλαδή θα παίρνει για κάθε χρόνο, περισσότερα χρήματα από τις 700.000 που εισέπραττε για την γραμμή Σαμοθράκη-Αλεξανδρούπολη και ενώ είχε σε αυτήν “δεσμευμένα” τόσο το ΣΑΟΣ ΙΙ (νυν ΣΤΑΥΡΟΣ) όσο και το ΣΑΟΝΗΣΟΣ.

Να επισημάνουμε επίσης ότι στις 5 Μαρτίου η SAOS Ferries μετέχει και με το ΣΤΑΥΡΟΣ (πρώην ΣΑΟΣ ΙΙ) σε άλλο διαγωνισμό για άγονες γραμμές επίσης στα Δωδεκάνησα, που θα ξεκινούν όμως από την Ρόδο και με οικονομικά ανταλλάγματα πολύ μεγαλύτερα.Αυτοί λοιπόν που… πανηγυρίζουν ότι κατατρόπωσαν τον Φώτη Μανούση, μάλλον καλό του έκαναν τελικά. Γι’ αυτό και στην ανάρτηση που έκανε για τις εξελίξεις, δεν κρύβει την ικανοποίηση του.