Αλεξανδρούπολη: Στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης αυτή την ώρα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Αλεξανδρούπολη: Στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης αυτή την ώρα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης βρίσκεται αυτή την ώρα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας το σημερινό του πρόγραμμα στην Αλεξανδρούπολη.

Συνοδευόμενος από την σύζυγο του Μαρέβα, την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, τον υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης Θόδωρο Καράογλου, τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς και τους τρεις βουλευτές του κόμματος στο νομό Χρήστο Δερμεντζόπουλο, Σταύρο Κελέτση και Τάσο Δημοσχάκη, ο κ.Μητσοτάκης έφτασε λίγο μετά τις 9 στον χώρο του Μουσείου, όπου τον υποδέχθηκε και ξεκίνησε την ξενάγηση-ενημέρωση η υπεύθυνη του Αγγέλα Γιαννακίδου.

Ο Πρωθυπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το Εθνολογικό Μουσείο και τα εκθέματα του και με την επίσκεψη αυτή θέλησε προφανώς να σηματοδοτήσει ότι πέρα από τις οικονομικές και ενεργειακές συμφωνίες που θα υπογραφούν σήμερα με την Βουλγαρία, μια από τις  προτεραιότητες είναι και ο πολιτισμός.

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης θα λάβει μέρος στο 4ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Βουλγαρίας.
-Στις 10.30, θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ.
-Στις 11.30, θα αρχίσουν οι εργασίες της Ολομέλειας του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Βουλγαρίας.
-Στις 13.15, οι δύο ηγέτες θα κάνουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο και αμέσως μετά ο Πρωθυπουργός θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του Βούλγαρου ομολόγου του.