Διδυμότειχο: Ανάπλαση του αναχώματος και ανάδειξη της παραποτάμιας περιοχής του Ερυθροπόταμου, απ’ τον δήμο

Διδυμότειχο: Ανάπλαση του αναχώματος και ανάδειξη της παραποτάμιας περιοχής του Ερυθροπόταμου, απ’ τον δήμο

Με στόχο την ανάπλαση του αναχώματος στην περιοχή που βρίσκεται δεξιά απ’ την είσοδο της πόλης του Διδυμοτείχου, μόλις περάσει κανείς την κεντρική γέφυρα μτου Ερυθροποτάμου και στόχο την αξιοποίηση και ανάδειξη της, η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Διδυμοτείχου υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Παρασκευά Μπιλιακάκη, ξεκίνησε χθες τις κατάλληλες κινήσεις.

Συγκεκριμένα, εκεί υπήρχαν για πάνω από 10 χρόνια παρατημένες μεγάλες σιδερεένιες κατασκευές, οι οποίες είχαν καλυφθεί όπως εγκαταλείφθηκαν και αποτελούσαν μια αποκριουστική εικόνα πέρα από εστία μόλυνσης. Όλα αυτά βρίσκονται στην περιοχή που είναι και κάποια λυόμενα όπου μένουν Ρομά και είχε σημειωθεί το αποτρόπαιο συμβάν με το μωρό που “έφαγαν” ποντίκια και είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Το επόμενο “βήμα” μετά την καθαριότητα και διαμόρφωση της συγκεκριμένης περιοχής του αναχώματος, είναι να υπάρξει ανάπλαση του με φύτεμα λουλουδιών και γκαζόν, ώστε να διαμορφωθεί μια όμορφη περιοχή, όπου θα μπορεί κάποις να κάνει τον περίπατο του. Είναι ένα ξεκίνημα από την καινούργια δημοτική αρχή, που ελπίζουμε να έχει συνέχεια, ώστε να αναδειχθεί η σημαντική παραποτάμια περιοχή του Διδυμοτείχου και ν’ αξιοποιηθεί όχι μόνο για τους κατοίκους της πόλης, αλλά ακόμα και τουριστικά, στα πρότυπα άλλων πόλεων, όπως των Τρικάλων για παράδειγμα.