Σουφλί: «Γνωρίζουμε τη φύση και την προστατεύουμε» – Ενημερωτική συνάντηση στο Μουσείο Μετάξης

Σουφλί: «Γνωρίζουμε τη φύση και την προστατεύουμε» – Ενημερωτική συνάντηση στο Μουσείο Μετάξης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Άγριας Ζωής (3/3), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου, οργανώνει  την Τετάρτη 4 Μαρτίου (ώρες 09:30-12:30), ενημερωτική συνάντηση και περιήγηση στο δάσος για σχολικές ομάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με τίτλο «Γνωρίζουμε τη Φύση και την Προστατεύουμε».

Η συνάντηση θα ξεκινήσει στο Μουσείο Μετάξης, στο Σουφλί, όπου ο Χαράλαμπος Παπαλεξανδρής θα ενημερώσει τους μαθητές για τη μοναδική βιοποικιλότητα που φιλοξενεί ο πλανήτης μας και τις ανθρωπογενείς απειλές που οδηγούν σε εξαφάνιση πολλά είδη πανίδας και χλωρίδας παγκοσμίως. Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει στο Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου και στην υψηλή βιολογική αξία που συγκεντρώνει σε παγκόσμιο επίπεδο. Στη συνέχεια, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν βόλτα στο δάσος και να ξεναγηθούν στο παρατηρητήριο αρπακτικών πτηνών.

Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 25540 23700 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).