Βγήκε η απόφαση του ΣτΕ για την προσφυγή Λαμπάκη κατά Ζαμπούκη – Φήμες ότι θ’ ανακοινωθεί αύριο

Βγήκε η απόφαση του ΣτΕ για την προσφυγή Λαμπάκη κατά Ζαμπούκη – Φήμες ότι θ’ ανακοινωθεί αύριο

Βγήκε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την προσφυγή κατά της εκλογής του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη που κατέθεσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Βαγγέλης Λαμπάκης, με τις φήμες να αναφέρουν ότι αυτή αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, ο φάκελος της απόφασης βρίσκεται στο Τμήμα Εκλογικών του ΣτΕ με την ένδειξη “Προς δημοσίευση” και απομένει η αποστολή του προς τα ενδιαφερόμενα μέρη. Τον τέως δήμαρχο δηλαδή κ.Λαμπάκη, που ζητούσε να ακυρωθεί η εκλογή του κ.Ζαμπούκη και μαζί φυσικά η επιλογή και βούληση της πλειοψηφίας των πολιτών του δήμου Αλεξανδρούπολης που του έδωσαν τη νίκη την δεύτερη Κυριακή 2 Ιουνίου και φυσικά στο νυν δήμαρχο.

Να θυμίσουμε ότι ο Βαγγέλης Λαμπάκης είχε αρχικά καταθέσει ένσταση στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης, ισχυριζόμενος ότι ο κ.Ζαμπούκης είχε κώλυμα υποψηφιότητας επειδή ήταν Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αλεξανδρούπολης, αλλά αυτή απορρίφθηκε ομόφωνα. Έτσι προσέφυγε στον ανώτατο βαθμό, το ΣτΕ, ελπίζοντας να ανατρέψει τα πράγματα. Η υπόθεση εξετάστηκε στις 21 Νοεμβρίου και εισηγητής στο Τμήμα Εκλογικών του Συμβουλίου της Επικρατείας ήταν ο Πάρεδρος Δ.Βανδώρος. Αν και είχε ανακοινωθεί ότι θα γίνει γνωστή η ετυμηγορία μέσα σε 60 ημέρες, ως τις 21 Ιανουαρίου δηλαδή, φτάσαμε στις 100 ημέρες και ακόμα τίποτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εκδικάζεται σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή Λαμπάκη κατά της εκλογής του Γιάννη Ζαμπούκη

Χθες όμως πληροφορηθήκαμε πως η απόφαση έχει ληφθεί, έχει καθαρογραφεί το σκεπτικό της και η ετυμηγορία των δικαστών του ΣτΕ και απομένει η δημοσιοποίηση της που μπορεί να γίνει αύριο Πέμπτη, διαφορετικά αυτό θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα. Όσο και αν ψάξαμε ανεπίσημα να πληροφορηθούμε ποια θα είναι, δεν κατέστη φυσικά δυνατό να το πληροφορηθούμε. Πάντως θα είναι τελεσίδικη, αφού και να ήθελε ο τέως δήμαρχος Αλεξανδρούπολης να προσφύγει και πάλι δικαστικά, δεν έχει αυτή την δυνατότητα. Γιατί αν την είχε σίγουρα θα το έκανε, αφού είναι ξεκάθαρο πως δεν μπορεί ακόμα να αποδεχθεί την ετυμηγορία του λαού και να συμβιβαστεί ότι έχασε την καρέκλα της εξουσίας, στην οποία προσπαθεί με νομικές κινήσεις να επανέλθει. Κι αυτό το κάνει όχι επικαλούμενος λανθασμένα αποτελέσματα, αλλά υποστηρίζοντας πως ο θριαμβευτής των εκλογών του περασμένου Ιουνίου είχε τυπικό κώλυμα εκλογιμότητας.