Το Σιφώνι: Απ’ τα Χριστούγεννα περιμένουν 3000 άποροι συμπολίτες μας δικαιούχοι του προγράμματος ΤΕΒΑ

Το Σιφώνι: Απ’ τα Χριστούγεννα περιμένουν 3000 άποροι συμπολίτες μας δικαιούχοι του προγράμματος ΤΕΒΑ

Περίπου 3000 κάτοικοι – δημότες των Δήμων Αλεξανδρούπολης, Σουφλίου και Σαμοθράκης, δικαιούχοι – ωφελούμενοι του προγράμματος ΤΕΒΑ,  περιμένουν από τα Χριστούγεννα ένα sms στο κινητό τους, που να τους ειδοποιεί πότε θα παραλάβουν τα προϊόντα  που στέλνει το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων (ΤΕΒΑ).

Αυτό το πολυπόθητο sms καθυστερεί μέχρι στιγμής για περισσότερο από δύο μήνες και δεν γνωρίζουμε τους λόγους.

Ο Πρόεδρος του Πολυκοινωνικού Αλεξανδρούπολης κ.Νίκος Ραπτόπουλος δήλωνε τον Οκτώβριο ότι είχε βάλει αυστηρό στόχο να κάνει την 1η διανομή πριν από τα Χριστούγεννα:

Μπαίνει ο Μάρτιος και δεν είδαμε καμία διανομή ακόμη. Τι συμβαίνει; Έχει  γίνει κάποιο λάθος; Προέκυψε κάτι έκτακτο που δεν το γνωρίζουμε;

Ο Πρόεδρος,  ως γιατρός ξέρει πόσο σοβαρό είναι το θέμα. Γνωρίζει με πόση προσμονή περιμένουν οι χιλιάδες άποροι συμπολίτες μας και πόσο σημαντική θα είναι η ανακούφιση τους  από αυτή την μικρή έστω προσφορά της Ευρώπης.

Πως εξηγείται αυτή η απαράδεκτη απόκλιση στον χρόνο; Πριν 4-5 χρόνια το πρόγραμμα ξεκίνησε μια χαρά. Μετά πήρε την κατηφόρα και τώρα διαπιστώνουμε κάθετη πτώση στους χρόνους.

Οι θεσμοί στην Ευρωπαϊκή ένωση είναι σοβαροί και αυστηροί. Τα εκατομμύρια που στέλνει το ταμείο απαιτείται να πιάσουν άμεσα τόπο. Δεν ανέχονται λάθη και παραλείψεις. Και ελπίζουμε ότι δεν υπάρχουν τέτοια στην περίπτωση του Πολυκοινωνικού.

Έχουν ακουστεί  κατά καιρούς διάφορες φήμες από όλη την Ελλάδα, για περιπτώσεις που κάποιοι πουλούσαν τα προϊόντα , κάποιοι άλλοι τα μοίραζαν σε μη δικαιούχους για ψηφοθηρικούς λόγους και  κάποιοι έστηναν διαγωνισμούς για προμήθειες με αδιαφανείς διαδικασίες για προφανείς λόγους.

Μακάρι να γίνονται ασφυκτικοί έλεγχοι από κάθε αρμόδιο όργανο, ώστε να εντοπίζονται αυτά τα αποβράσματα και να τιμωρούνται παραδειγματικά.

Για να επανέλθουμε στις καθυστερήσεις των διανομών, θα ήταν καλό να γίνει μια επίσημη ανακοίνωση  από την διοίκηση του Πολυκοινωνικού της Αλεξανδρούπολης για τους λόγους των καθυστερήσεων και για τις ακριβείς ημερομηνίες διανομής στους 3 Δήμους.

Αν μη τι άλλο είναι ανθρώπινη υποχρέωση!

Το Σιφώνι

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*