Ενισχύονται και άλλο αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις στον Έβρο – Ανοησίες τα περί εκκένωσης των Καστανεών

Ενισχύονται και άλλο αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις στον Έβρο – Ανοησίες τα περί εκκένωσης των Καστανεών

Ενισχύονται και άλλοι οι αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται και επιχειρούν στον Έβρο, κόντρα στις χιλιάδες των λαθρομεταναστών που έχουν συγκεντρωθεί στην τουρκική πλευρά κατά μήκος όλης της συνοριογραμμής με την Ελλάδα και με… γιουρούσια προσπαθούν να εισβάλουν στην χώρα μας.

Όπως βκλέπετε και στην φωτογραφία που τραβήχτηκε πριν από λίγο στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης, στρατιωτικό αεροπλάνο C 130 αποβίβασε δυνάμεις του στρατού που θα ενισχύσουν τα σύνορα μας, κυρίως στο βόρειο Έβρο που είναι το χερσαίο κομμάτι. Στο μεταξύ και παρά την συνεχή αύξηση των μέτρων ασφαλείας, κάποιοι σε όλο το μήκος των συνόρων καταφέρνουν να περάσουν από την τουρκική στην ελληνική πλευρά. Σήμερα Σάββατο οι αρχές προχώρησαν σε 70 συλλήψεις στην πρώτη, δεύτερη και τρίτη γραμμή ελέγχου και έχει σχηματιστεί δικογραφία, ενώ άλλες 66 συλλήψεις έγιναν κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες εισήλθαν παράνομα από σημεία της ελληνοτουρκικής μεθορίου πέραν της οριογραμμής του τελωνείου στις Καστανιές.

Μεγάλη μετακίνηση δυνάμεων

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 1.000 άτομα στρατιωτικό προσωπικό από την Κεντρική, τη Βόρεια και τη Δυτική Ελλάδα μεταφέρονται στον Έβρο μετά από κυβερνητική απόφαση, ενώ από την Παρασκευή έχουν έρθει δύο λόχοι Καταδρομών. Άλλωστε στο σημείο βρίσκεται επίσης και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αποφάσισε την αποστολή 400 επιπλέον αστυνομικών απ΄όλη τη χώρα, προκειμένου συμμετάσχουν σε περιπολίες κατά μήκος των συνόρων.

Ταυτόχρονα, στο τελωνείο των Καστανιών όπου σημειώνονται επεισόδια, οι 10 διμοιρίες που ήδη βρίσκονται εκεί θα  ενισχυθούν με τέσσερις επιπλέον διμοιρίες ΜΑΤ και ΥΜΕΤ από την Αττική. Πρόκειται για τις ίδιες διμοιρίες που στη διάρκεια της εβδομάδας επιχειρούσαν σε Λέσβο και Χίο. Αν και στους αστυνομικούς των τεσσάρων διμοιριών είχε δοθεί τετραήμερο ρεπό δέχτηκαν οικειοθελώς να συνδράμουν τις επιχειρήσεις στον Έβρο.

Για την επιτήρηση των συνόρων χρησιμοποιούνται και μη επανδρωμένα αεροσκάφη (Drones) της ΕΛ.ΑΣ. μεταδίδοντας εικόνα για τις κινήσεις των προσφύγων και μεταναστών. Κατά μήκος της συνοριογραμμής υπολογίζεται ότι βρίσκονται σήμερα 5.000 – 6.000 μετανάστες και πρόσφυγες. Αρκετοί παραμένουν στην περιοχή του τελωνείου Καστανιών, ενώ άλλοι βρίσκονται κατά μήκος του φράχτη και το ποτάμι.

Καμιά εκκένωση ή εγκατάλειψη στις Καστανιές

όπως κάποιοι ανόητοι έγραψαν

Στο μεταξύ, καμιά εκκένωση του χωριού Καστανιές ή εγκατάλειψη των κατοίκων του δεν υπάρχει και όσα έγραψε με τεράστια ανευθυνότητα και ανοησία το αθηναϊκό σάιτ Pronews.gr προκαλώντας σύγχυση, δεν ισχύουν. Από καμιά πλευρά δεν επιβεβαιώνεται κάτι τέτοιο, ενώ η υπεύθυνη Περιφερειακών Μέσων της Κυβέρνησης Έλενα Σώκου που βρίσκεται στον Έβρο και συγκεκριμένα αυτή την ώρα στις Καστανιές, αναγκάστηκε να διαψεύσει τα συγκεκριμένα Fake news και τα σενάρια γράφοντας:

“Προς ενημέρωση και αποκατάσταση: κανείς από τους κατοίκους των Καστανεών δεν έχει εγκαταλείψει τη σπίτι του και καμία από τις αρχές δεν έχει εκκενώσει το χωριό! Αυτές τις ώρες ας είμαστε συνετοί σε ότι μας μεταφέρουν και σε ότι μεταφέρουμε!!!!! Στο βωμό καμίας είδησης και κάποιων παραπάνω κλικ, δε μπορούμε να προσβάλλουμε ανθρώπους που όχι μόνο τώρα αλλά κάθε μέρα, έχουν επιλέξει να ζήσουν και να υπερασπιστούν τα σύνορα μας! Οι Εβρίτες παραμένουν στον τόπο και στα χωριά τους ειδικά σήμερα”.