Καραβάνια προσφύγων, λαθρομεταναστών φτάνουν και στα Ύψαλα, απέναντι απ’ το Τελωνείο Κήπων (ΒΙΝΤΕΟ)

Καραβάνια προσφύγων, λαθρομεταναστών φτάνουν και στα Ύψαλα, απέναντι απ’ το Τελωνείο Κήπων (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά τις Καστανιές, όπου χθες πρόσφυγες και κυρίως λαθρομετανάστες που είναι η συντριπτική πλειοψηφία επιχείρησαν με ομαδικό… ντου να μπουν στην Ελλάδα, πρόβλημα δημιουργείται και στα Ύψαλα, απέναντι από το Τελωνείο των Κήπων.

Καραβάνια φτάνουν από διάφορες περιοχές της Τουρκίας στα σύνορα με την Ελλάδα και ενώ μέχρι τώρα στο Τελωνείο Κήπων δεν υπήρχε πρόβλημα, μια και οι Τούρκοι επέλεγαν να μην… μπλέκει σε τέτοιες περιπτώσεις για εμπορικούς και οικονομικούς λόγους, τώρα φαίνεται πως και αυτό θα αντιμετωπίσει ανάλογη… πίεση με τις Καστανιές. Υπολογίζεται ότι σε όλο το μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 5.000 πρόσφυγες και λαθρομετανάστες που θέλουν να περάσουν στην Ελλάδα.

Όπως βλέπετε και στο βίντεο, περπατώντας και μέσα στη βροχή, σήμερα το πρωί πρόσφυγες και λαθρομετανάστες κάθε ηλικίας κατευθύνονται στα σύνορα με την χώρα μας στον Έβρο, επειδή προφανώς οι Τούρκοι τους είπαν ότι θα είναι ανοιχτά τα σύνορα για την Ευρώπη.

Όλοι αυτοί δεν γνωρίζουν πως μπορεί η Τουρκία να διευκολύνει την έξοδο της από αυτή, αλλά η Ελλάδα δεν πρόκειται να τους δεχθεί. Έτσι αναμένεται να εγκλωβιστούν στα σύνορα μεταξύ Υψάλων και Κήπων, όπως έγινε και στις Καστανιές ανάμεσα στα δυο τελωνεία. Εκεί όπου μαζεύονται όλο και περισσότεροι και όπως βλέπετε στα πλάνα των βίντεο, μόνο Σύριοι δεν είναι, αλλά όλες οι… φυλές και οι χώρες.

Είναι ξεκάθαρο ότι οι Τούρκοι θέλουν να μεταφέρουν αρκετές χιλιάδες πρόσφυγες και λαθρομετανάστες από το εσωτερικό τους στα σύνορα με την Ελλάδα, ώστε να… πιέσουν με αυτό τον τρόπο την Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί είναι στριμωγμένοι στην Συρία. Όμως η χώρα μας και ο Έβρος βρίσκονται ανάμεσα σε όλα αυτά και την “πληρώνουν”.