Σαμοθράκη: Η απάντηση του υπουργείου στην Ερώτηση Βελόπουλου για έλλειψη προσωπικού στο Λιμενικό Τμήμα

Σαμοθράκη: Η απάντηση του υπουργείου στην Ερώτηση Βελόπουλου για έλλειψη προσωπικού στο Λιμενικό Τμήμα

Ερώτηση στον αρμόδιο υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη για τις ελλείψεις προσωπικού στο Λιμενικό Τμήμα Σαμοθράκης, κατέθεσε ο Πρόεδρος του κόμματος “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ” Κυριάκος Βελόπουλος.

Στην Ερώτηση του ο κ.Βελόπουλος αναφέρει:

Στην έγγραφη απάντηση αναφέρεται ότι: 

Σε απάντηση της εν θέματι Ερώτησης σας γνωρίζουμε ότι η υφιστάμενη δύναμη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.) σήμερα ανέρχεται στα 7.441 στελέχη έναντι των 8.000 οργανικών θέσεων, δηλαδή ποσοστό περίπου 93% της προβλεπόμενης από την κείμενη νομοθεσία οργανικής δύναμης.

Ειδικότερα, όσον αφορά το Α’ Λιμενικό Τμήμα Σαμοθράκης η οργανική δύναμη, όπως ορίζεται στον υπ’ αριθμ. 78/2014 Κανονισμό (Β’ 2212) ανέρχεται σε τριάντα πέντε (35) στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (συμπεριλαμβανομένου και του πλωτού μέσου), ενώ σήμερα υπηρετούν στην εν λόγω Υπηρεσία είκοσι δύο (22) στελέχη (συμπεριλαμβανομένων και των υπηρετούντων στο πλωτό μέσο), δηλαδή το ποσοστό στελέχωσης ανέρχεται στο 63 % περίπου. Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ποσειδών», το συγκεκριμένο Τμήμα ενισχύεται με τη μηνιαία μετακίνηση στελεχών από έτερες Λιμενικές Αρχές. Την παρούσα χρονική περίοδο έχει ενισχυθεί με τρία (03) επιπλέον στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Διευκρινίζεται ότι μετά τη δημοσίευση του ν. 4504/2017 (Α’ 184), κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 72 του ιδίου νόμου, εννέα (09) στελέχη που υπηρετούσαν στο Λ/Τ Σαμοθράκης μετατέθηκαν με αίτησή τους και με βάση αντικειμενικά κριτήρια (μόρια) σε έτερες υπηρεσίες του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κατά τη διαδικασία των τακτικών συμβουλίων μεταθέσεων έτους 2018, ενώ μετατέθηκαν στο εν λόγω Λ/Τ τρία (03) στελέχη.

Κατά την παρούσα χρονική περίοδο δεν έχει προγραμματιστεί καμία αποδέσμευση προσωπικού από το Λ/Τ Σαμοθράκης.

Περαιτέρω, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ενίσχυσης των Λιμενικών Αρχών που υπολείπονται σε στελέχωση, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 26 παρ. 8. του ν. 4504/2017 (Α’ 184), κατά τη διενέργεια των τακτικών μεταθέσεων εκάστου έτους, σε συνδυασμό με την υφιστάμενη δύναμη του Σώματος και λαμβάνοντας υπόψη την κείμενη νομοθεσία, τις κενές θέσεις, καθώς και αντικειμενικά, υπηρεσιακά και κοινωνικά κριτήρια.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*