Έβρος: Στενή συνεργασία Τούρκων και ΜΚΟ, κατευθύνει τους χιλιάδες λαθρομετανάστες που επιχειρούν εισβολή

Έβρος: Στενή συνεργασία Τούρκων και ΜΚΟ, κατευθύνει τους χιλιάδες λαθρομετανάστες που επιχειρούν εισβολή

Στενή συνεργασία είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει μεταξύ της καθεστώτος Ταγίπ Ερντογάν και διαφόρων ΜΚΟ, στο θέμα της παρουσίας χιλιάδων λαθρομεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο και στις απόπειρες τυς να εισβάλουν στην Ελλάδα.

Όσο περνούν οι μέρες, όλο και περισσότερο επιβεβαιώνεται πως μόνο τυχαία δεν είναι όσα συμβαίνουν στις τουρκικέ περιοχές απέναντι από τον Έβρο. Δεν μιλάμε μόνο για τις Καστανιές, όπου οι περισσότερες χιλιάδες βρίσκονται μεταξύ του ελληνικού και του τουρκικού τελωνείου και οι προσπάθειες που έγιναν για μοναδική εισβολή αναχαιτίστηκαν με αποτελεσματικό τρόπο από τις δυνάμεις της αστυνομίας κυρίως, με την βοήθεια και του στρατού. Αναφερόμαστε και σε όσα συμβαίνουν σε άλλα σημεία της ελληνοτουρκικής μεθορίου, όπως στον φράχτη και ιδιαίτερα στην περιοχή της Νέας Βύσσας, αλλά και στο νότιο κομμάτι του Έβρου. Άλλωστε, μια σειρά από γεγονότα που επιβεβαιώνονται με ντοκουμέντα, όπως video και φωτογραφίες, τα επιβεβαιώνουν όλα αυτά πανηγυρικά.

Οι περιβόητες ΜΚΟ που δρουν ανεξέλεγκτα στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στα νησιά αποτελούν “κράτος εν κράτη” και κάνουν ότι θέλουν, δραστηριοποιούνται και στην Τουρκία. Άλλωστε είναι χαρακτηριστικό ότι αρκετές φορές ο Ταγίπ Ερντογάν απευθυνόμενος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, απαίτησε την οικονομική βοήθεια και τα εκατομμύρια ευρώ που δίνονται να τα διαχειρίζεται η τουρκική Κυβέρνηση και όχι η ΜΚΟ. Μόνο που αυτές στην γειτονική μας χώρα δεν τολμούν να κάνουν όσα στην Ελλάδα, γιατί εκεί το καθεστώς Ερντογάν δεν αστειεύεται.

Μια σειρά λοιπόν από γεγονότα, επιβεβαιώνουν την συνεργασία αυτή. Έχουμε και λέμε:

  • Δεν είναι αρχικά τυχαίο, ότι η μεταφορά των χιλιάδων κυρίως λαθρομεταναστών στην συντριπτική τους πλειοψηφία και ελάχιστων προσφύγων από την Συρία, έγινε από την Κωνσταντινούπολη προς την Αδριανούπολη οργανωμένα. Όπως οι ίδιοι κατήγγειλαν μάλιστα, μεταφέρθηκαν με λεωφορεία που πλήρωσε η τουρκική Στρατοφυλακή.
  • Τα πλάνα των βίντεο από συγκεκριμένες περιοχές της Κωνσταντινούπολης όπου περίμεναν για να επιβιβαστούν σε λεωφορεία είναι επίσης χαρακτηριστικά. Πως ειδοποιήθηκαν όλοι αυτοί και γνώριζαν ποια ώρα θα αναχωρήσουν και σε ποιο σημείο μπορούν να ανέβουν στα λεωφορεία; Με SMS ή από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά πολύ δύσκολο κάτι τέτοιο να έγινε από την τουρκική αστυνομία ή άλλη υπηρεσία. Προφανώς οι ΜΚΟ που γνωρίζουν καλά όσους βρίσκονται στη γειτονική χώρα, φρόντισα γι΄ αυτό.

  • Χρησιμοποιήθηκε τηλεοπτική κάλυψη την διαδρομής από την Κωνσταντινούπολη προς την Αδριανούπολη και από εκεί με τα πόδια  ως τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Είτε στις Καστανιές, είτε στον φράχτη της Νέας Βύσσας. Πρόκειται για μια γνωστή τακτική των ΜΚΟ, που θέλουν με αυτό τον τρόπο να δημιουργούν επικοινωνιακές εντυπώσεις.
  • Το δύσκολο βράδυ της Παρασκευής, τζιπ του τουρκικού στρατού μετέφεραν σε συγκεκριμένα σημεία-εισόδους πολλούς λαθρομετανάστες και Τούρκοι στρατιωτικοί έκοβαν τα συρματοπλέγματα για να δημιουργήσουν διόδους προκειμένου να εισβάλλουν σε ελληνικό έδαφος.

  • Στο… ντου που έκαναν προς το Τελωνείο Καστανεών αλλά απωθήθηκαν από τα ΜΑΤ και τις άλλες ελληνικές δυνάμεις, πετούσαν χημικά που είναι ξεκάθαρο ότι είχαν φροντίσει να τους προμηθεύσουν οι Τούρκοι, στρατιωτικοί ή αστυνομικοί.

  • Οι ενημερώσεις ότι είναι ανοιχτά τα σύνορα και μπορούν να μπουν στην Ελλάδα και στη συνέχεια να βρεθούν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, προφανώς και γίνονται μέσω των ΜΚΟ. Όσο οργανωμένοι και αν είναι οι Τούρκοι, δεν θα μπορούσαν να επικοινωνήσουν μέσω οποιασδήποτε υπηρεσίας τους με όλους αυτούς τους ανθρώπους.

Η Τουρκία είναι δεδομένο, μετά τους νεκρούς στο Ιντλίμπ της Συρίας αντιδρά σπασμωδικά και ο Ταγίπ Ερντογάν θέλει να ασκήσει έντονη… πίεση ή ακόμα και να εκβιάσει την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της Ελλάδας, αμολώντας χιλιάδες λαθρομετανάστες να έρθουν στην χώρα μας. Οι ΜΚΟ γιατί να συνεργαστούν μαζί του; Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ελληνική Κυβέρνηση προχωράει σε κατάργηση των ανοιχτών δομών στα νησιά και θα δημιουργηθούν πλέον Κλειστά Κέντρα Κράτησης. Εκεί δεν θα μπορούν τα μέλη των ΜΚΟ να κάνουν ότι θέλουν και να αποτελούν αυτοί την ουσιαστική διοίκηση των δομών. Άρα έχουν κάθε λόγο, επειδή είναι πάρα πολλά τα λεφτά, να θέλουν και αυτές να εκβιάσουν την Ελλάδα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην τουρκική πλευρά όπου παραμένουν χιλιάδες λαθρομετανάστες, αλλά και σε όλο το μήκος των συνόρων με την Ελλάδα, είτε στο χερσαίο κομμάτι είτε στον ποταμό Έβρο, υπάρχουν στελέχη των ΜΚΟ που κατευθύνουν τις χιλιάδες πως να ενεργήσουν και προς τα που να κατευθυνθούν για να περάσουν στην Ελλάδα. Όχι, στις Καστανιές ακόμα δεν εμφανίστηκαν, αλλά μην το αποκλείεται να τους δούμε σύντομα.