Ποινική δίωξη η Εισαγγελία Αθηνών, κατά αθηναϊκού σάιτ που έγραψε τα ψέματα για εκκένωση των Καστανεών

Ποινική δίωξη η Εισαγγελία Αθηνών, κατά αθηναϊκού σάιτ που έγραψε τα ψέματα για εκκένωση των Καστανεών

 

Ποινική δίωξη κατά του αθηναϊκού σάιτ Pronews.gr που χθες έγραψε τα ψέματα για εκκένωση του χωριού καστανιές από τους κατοίκους του, άσκησε πριν από λίγο η Εισαγγελία Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά το χθεσινό δημοσίευμα της συγκεκριμένης ιστοσελίδας που συχνά δημοσιεύει ανυπόστατα και χοντροκομμένα ψέματα για να εντυπωσιάσει και στο οποίο ανέφερε ότι εκκενώνονται χωριά του Έβρου από τους Έλληνες κατοίκους τους, με συγκεκριμένη αναφορά στις Καστανιές, κάτι φυσικά που δεν έχει την παραμικρή δόση αλήθειας, η Εισαγγελία Αθηνών άσκησε ποινική δίωξη για διασπορά ψευδών ειδήσεων. Μάλιστα έχει κινηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου, κάτι που σημαίνει ότι αναζητούνται τόσο ο συντάκτης του άρθρου, αφού το υπέγραψε συγκεκριμένο άτομο, όσο και οι υπεύθυνοι του σάιτ.

Μετά τις έντονες αντιδράσεις και τις κατηγορηματικές διαψεύσεις που υπήρξαν, έγινε προσπάθεια και αφού είχε γίνει η “ζημιά” μια και η συγκεκριμένη ανοησία δυστυχώς κοινοποιήθηκε από αρκετούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συγκεκριμένα στο facebook και στον Έβρο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί έντονη ανησυχία, να  ανασκευάσει την είδηση. Ανέφερε ότι αυτό έγινε με οικεία βούληση, αλλά επέμενε στο ψευδές πως: “Στις Καστανιές ο φόβος των κατοίκων είναι τέτοιος που αρκετές οικογένειες στέλνουν παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένους σε άλλες πόλεις και χωριά του νομού Έβρου”. Έτσι ήρθε η άσκηση ποινικής δίωξης.