Fake news ανόητων τα περί εκκένωσης των Καστανεών που κυκλοφόρησαν χθες βράδυ

Fake news ανόητων τα περί εκκένωσης των Καστανεών που κυκλοφόρησαν χθες βράδυ

Στις κρίσιμες στιγμές που εξελίσσονται στον Έβρο, με τις ορδές των χιλιάδων λαθρομεταναστών που έχει στείλει ο Ταγίπ Ερντογάν στα ελληνοτουρκικά σύνορα, κάποιοι ανόητοι δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις με fake news και προκαλούν αναστάτωση χωρίς λόγο.

Συγκεκριμένα, χθες το βράδυ η αθηναϊκή ιστοσελίδα pronews.gr, που πολλές φορές δημοσιεύει ευφάνταστα σενάρια και είχε γράψει του κόσμου τις ανακρίβειες και ανοησίες και στο θέμα της απαγωγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, έγραψε ότι εκκενώνεται το χωριό Καστανιές, επειδή είναι δίπλα στον χώρο όπου διεξάγονται συγκρούσεις των αστυνομικών με τους λαθρομετανάστες. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν είχε την παραμικρή δόση αλήθειας, αλλά όπως είναι φυσικό άρχισε να αναπαράγεται και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με κοινοποιήσεις, αφού ιδιαίτερα όσοι δεν είναι από την περιοχή πολύ εύκολα υιοθέτησαν τα fake news.

Έτσι βγήκε ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης και με ανάρτηση αλλά και δηλώσεις του ξεκαθάρισε ότι δεν υφίσταται κανένα τέτοιο θέμα. Έγραψε χαρακτηριστικά:

Σώκου: Καμμιά εκκένωση, κανείς

δεν έχει εγκαταλείψει το σπίτι του

Άμεση ήταν και η αντίδραση της Εβρίτισσας υπεύθυνης Περιφερειακών μέσων της Κυβέρνησης Έλενας Σώκου, η οποία βρίσκεται στις Καστανιές για εξυπηρέτηση των δεκάδων Ελλήνων και ξένων δημοσιογράφων που βρίσκονται εκεί, αλλά και για να ενημερώνει εκ μέρους της Κυβέρνησης, μαζί με τον Αργύρη Παπαστάθη, επιτόπου τα ΜΜΕ. Η κ.Σώκου επίσης με δήλωση της διέψευσε τις ανοησίες που ξεκίνησαν από την συγκεκριμένη ιστοσελίδα, γράφοντας: