Στην πρώτη γραμμή των δραματικών εξελίξεων στις Καστανιές ο Μητροπολίτης κ.Δαμασκηνός

Στην πρώτη γραμμή των δραματικών εξελίξεων στις Καστανιές ο Μητροπολίτης κ.Δαμασκηνός

Στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων, στα ελληνοτουρκικά σύνορα των Καστανεών, βρέθηκε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός το μεσημέρι της Κυριακής.

Εκεί όπου οι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας, ενισχυόμενοι από τις δυνάμεις του Στρατού και της Πυροσβεστικής, τις τελευταίες μέρες δίνουν τη δική τους μάχη, ευρισκόμενοι αντιμέτωποι με χιλιάδες παράνομους μετανάστες, που με πέτρες, ξύλα και δακρυγόνα επιχειρούν να περάσουν τα ελληνικά σύνορα.

Στις Καστανιές ο Σεβασμιώτατος συνάντησε τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, τον Υφυπουργό κ. Αλκιβιάδη Στεφανή, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, παρουσία των βουλευτών Χρήστου Δερμεντζόπουλου και Τάσου Δημοσχάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας ΑΜ-Θ Κώστα Βενετίδη, του Δημάρχου Ορεστιάδος κ. Βασιλείου Μαυρίδη, του Δημάρχου Διδυμοτείχου κ. Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου, του Διοικητού του Δ΄ Σώματος Στρατού, Στρατηγού Αγγέλου Ιλαρίδη, του Περιφερειακού Γενικού Αστυνομικού Διευθυντού του Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης Πασχάλη Συριτούδη, του Διοικητού της 3ης Ταξιαρχίας Ταξιάρχου Γρηγορίου Μπουτλιάκη και πλήθους κόσμου.

Ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να εκφράσει στον Υπουργό και όλους τους υψηλούς παριστάμενους την απόλυτη συμπαράσταση της τοπικής Εκκλησίας, που προσεύχεται διαρκώς για τους στρατευμένους και τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, να τους διαβεβαιώσει για το ακμαίο φρόνημα των ακριτών και να προσφέρει όλα τα Πνευματικά Κέντρα των ενοριών και τις κοινωνικές δομές της Ιεράς Μητροπόλεως στη διάθεση του Στρατού και της συνοριοφυλακής.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στην πολιτική ηγεσία ευχήθηκε καλή φώτιση, στους ένοπλους γενναιότητα και την βοήθεια της Υπερμάχου Στρατηγού και στους ακρίτες του Έβρου ομοψυχία και σύμπνοια.