Διοίκηση του ΝΟΑ κατά του προπονητή Τυλιγαδά για την κατάσχεση των σκαφών: Το νόμιμο είναι και ηθικό;

Διοίκηση του ΝΟΑ κατά του προπονητή Τυλιγαδά για την κατάσχεση των σκαφών: Το νόμιμο είναι και ηθικό;

Απάντηση στην χθεσινή ενέργεια του πρώην προπονητή του Γιώργου Τυλιγαδά να προχωρήσει σε κατάσχεση των σκαφών για οφειλές που του επιδικάστηκαν ύψους 28.000 ευρώ, εξέδωσε ο Ναυταθλητικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης, στην οποία αναρωτιέται αν το νόμιμο είναι τελικά και ηθικό.

Όπως έγραψε χθες το Evros-news.gr, ο κ.Τυλιγαδάς που εργάζεται πλέον στον άλλο σύλλογο της Αλεξανδρούπολης, τον ΟΦΘΑ και είναι μεταξύ άλλων και προπονητής του Παραολυμπιονίκη Δημήτρη Καρυπίδη, διεκδίκησε δικαστικά οφειλόμενα απ’ το ΝΟΑ, αρχικά του επιδικάστηκαν 11.000 ευρώ κοαι με τους τόκους και τις προσαυξήσεις επειδή δεν πήρε τα χρήματα του, το ποσό έφτασε στις 28.000 ευρώ. Μάλιστα η ανακοίνωση του ΝΟΑ αφήνει αιχμές για ευθύνες της εφόρου του τμήματος Κολύμβησης όταν προπονητής ήταν εκεί ο Γιώργος Τυλιγαδάς, η οποία είναι τώρα Πρόεδρος του ΟΦΘΑ, εννοώντας φυσικά την Χριστίνα Ρουσίδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλεξανδρούπολη ΤΩΡΑ: Κατάσχεση στα σκάφη του ΝΟΑ, για οφειλές στον πρώην προπονητή του Γιώργο Τυλιγαδά

Η ανακοίνωση του ΝΟΑ ξεκινάει με τις επιτυχίες της ιστιοπλοϊκής ομάδας στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα και αναφέρει:

“Με μεγάλες και σημαντικές επιτυχίες επέστρεψε η ιστιοπλοϊκή ομάδα του Ναυταθλητικού Ομίλου Αλεξανδρούπολης από το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Βορείου Ελλάδας Laser 4.7 & Optimist, που ολοκληρώθηκε με τον αγώνα που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης στις 28 Φεβρουαρίου με 03 Μαρτίου 2020 στην Θεσσαλονίκη. Ο Ν.Ο.Α. συμμετείχε με 7 αθλητές συνολικά και στις δύο κατηγορίες.

Στα Laser 4.7 ο αθλητής του ομίλου Χατζικωνσταντινίδης Ιωάννης πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση κατέλαβε την 3η θέση στα αγόρια κατακτώντας το ΧΑΛΚΙΝΟ μετάλλιο και την 5η θέση γενικής και εξασφάλισε για άλλη μία φορά την συμμετοχή του στην προεθνική ομάδα. Ο Κασαπίδης Θανάσης κατέκτησε το ΧΡΥΣΟ μετάλλιο στην κατηγορία U16 και την 9η θέση γενικής και έβαλε ισχυρή υποψηφιότητα για την πρόκριση στην προεθνική η οποία θα κριθεί μετά την ολοκλήρωση των περιφερειακών αγώνων σε όλη την Ελλάδα .

Στην κατηγορία optimist οι αθλητές που συμμετείχαν κατα την σειρά που τερμάτισαν οι : Γιαννακίδης Γρηγόρης , Ιωαννίδη Κυριακή,Κατσίκη Ηώ, Χατζής Δημήτριος και Δέσποινα Γιαννακίδου. Το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε με 4 ιστιοδρομίες σε όλες τις κατηγορίες.

Συγχαρητήρια στον προπονητή της ομάδας Άγγελο Ανάσογλου και βοηθούς Γιαννακίδη Θεόδωρο και Γιαννακίδη Πολυχρόνη . Θερμές ευχαριστίες στους γονείς συνοδούς που στάθηκαν αρωγοί της προσπάθειας των αθλητών του Ν.Ο.Α.

Δυστυχώς αυτήν την επιτυχία των παιδιών ήρθε να την στερήσει η νόμιμη μεν αλλά αμφιβόλως ηθική αξίωση του προπονητή Κολύμβησης του ΟΦΘΑ Τυλιγαδά που προχώρησε σε κατάσχεση όλων των σκαφών της ομάδας και των δυο φουσκωτών που είναι απαραίτητα για λόγους ασφαλείας των παιδιών.

Το εν λόγω χρέος ήταν σε άγνοια της παρούσης διοικήσεως του ΝΟΑ, δεν ενημέρωσε ποτέ την παρούσα διοίκηση και ήρθε πριν ένα μήνα ως κεραυνός εν αίθρια. Δημιουργήθηκε δε το 2001-4 κατά τη διαρκείας της θητείας ως εφόρου Κολύμβησης ΝΟΑ της νυν προέδρου του σωματείου που εργάζεται ο εν λόγω προπονητής. Αναρωτιόμαστε πόσο κοστολογείται η αθλητική συνείδηση. Το νόμιμο είναι τελικά και ηθικό;