Δωρεάν όλο το χρόνο επιβάτες και αυτοκίνητα στο Καστελόριζο, θα μεταφέρει η εταιρεία του Φώτη Μανούση

Δωρεάν όλο το χρόνο επιβάτες και αυτοκίνητα στο Καστελόριζο, θα μεταφέρει η εταιρεία του Φώτη Μανούση

Δωρεάν όλη την διάρκεια του χρόνου θα μεταφέρονται όλοι οι επιβάτες, μόνιμοι κάτοικοι και επισκέπτες, καθώς και τα ιδιωτικής χρήσεως αυτοκίνητα τους από και προς το Καστελλόριζο.

Αυτό αποφάσισε η Ναυτιλιακή εταιρία Σαμοθράκης του Φώτη Μανούση, η οποία και θα κερδίσει τον διαγωνισμό των δύο άγονων, επιδοτούμενων γραμμών Ρόδου- Καστελλόριζου και Ρόδου-Σύμης-Χάλκης-Τήλου-Νισύρου-Κω, με το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο ΣΤΑΥΡΟΣ (πρώην ΣΑΟΣ ΙΙ) αφού είναι η μοναδική που συμμετείχε, προκειμένου να βοηθήσει τους ακρίτες του Καστελλόριζου!

Με ανακοίνωση της η εταιρίας τονίζει:

“Η εταιρεία μας, «ΠΑΝΑΓΙΑ ΔΑΦΝΙΩΤΙΣΣΑ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» συμμετείχε σήμερα, στο δημόσιο διαγωνισμό για την εκτέλεση της ακτοπλοϊκής γραμμής Ρόδου- Καστελλόριζου, και Ρόδου-Σύμης-Χάλκης-Τήλου-Νισύρου-Κω, με το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο ΣΤΑΥΡΟΣ.

Ως μοναδικοί συμμετέχοντες και με πλήρη φάκελο, η κατακύρωση του διαγωνισμού σε μας διαφαίνεται βέβαιη.

Ωστόσο, αντιλαμβανόμενοι την ανάθεση αυτή λιγότερο ως εμπορική δραστηριότητα και πρωτίστως ως υψηλή κοινωνική αποστολή, λάβαμε τις εξής αποφάσεις σχετικά με την γραμμή Ρόδου-Καστελλόριζου :

Α) για όλο το χρονικό διάστημα μέχρι και την 31 Δεκεμβρίου 2020, όλοι ανεξαιρέτως οι επιβάτες του πλοίου μας, είτε είναι κάτοικοι του Καστελόριζου είτε επισκέπτες, είτε ημεδαποί είτε αλλοδαποί θα μεταφέρονται εντελώς δωρεάν, ενώ

Β) για το ίδιο χρονικό διάστημα, θα προσφέρεται η ίδια δωρεάν μεταφορά και για τα ιδιωτικής χρήσης επιβατικά αυτοκίνητα.

Γ) τέλος τα εκτελούμενα δρομολόγια θα προγραμματισθούν κατά τέτοιο τρόπο, ώστε το πλοίο μας κατά την ημέρα κατάπλου του στο Καστελλόριζο να διανυκτερεύει εκεί και να αποπλέει την επόμενη ημέρα προς επιστροφή στη Ρόδο.

Με τις παροχές μας αυτές ευελπιστούμε να ενισχυθεί το αίσθημα προστασίας, καθώς και η τουριστική κίνηση της ελληνικής αυτής εσχατιάς, εν μέσω του ασφυκτικού κλίματος ανασφάλειας, το οποίο προκαλούν οι γείτονές μας.

Διακατεχόμενοι από αίσθημα πατριωτικής ευθύνης, δηλώνουμε την ισχυρή μας βούληση να συνεισφέρουμε στην αρωγή και ανακούφιση των ακριτών μας και να είμαστε δίπλα τους, κάθε μέρα, στον ίδιο τον τόπο τους.

Την απόφαση μας αυτή γνωστοποιήσαμε ήδη στην Δημοτική αρχή του Καστελλόριζου, στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς και στον Υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη”.

Είχε κάνει παρόμοια πρόταση και για την Σαμοθράκη

αλλά δεν την στήριξε κανένας από τους θεσμικούς φορείς

Να θυμίσουμε ότι ο Φώτης Μανούσης είχε κάνει δημόσια παρόμοια πρόταση και για την γραμμή Σαμοθράκης-Αλεξανδρούπολης, σε περίπτωση που θα την αναλάμβανε η SAOS Ferries, αλλά κανένας από τους θεσμικούς φορείς του νησιού δεν την στήριξε, μετά απ’ όσα έγιναν το περασμένο καλοκαίρι. Έτσι ο κ.Μανούσης αποφάσισε να μην πάρει μέρος η εταιρεία του με τα δυο καράβια ΣΤΑΥΡΟΣ και ΣΑΟΝΗΣΟΣ στον διαγωνισμό και ούτε να βάλει στην γραμμή το ταχύπλοο ΖΕΦΥΡΟΣ χωρίς επιδότηση.  Έτσι έμεινε μόνη η εταιρεία Zante Ferries που πήρε τον διαγωνισμό.

Οπότε, ο Φώτης Μανούσης μετά από 20 χρόνια παρουσίας στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης με την Αλεξανδρούπολη πήγε στα Δωδεκάνησα, το ΖΕΦΥΡΟΣ πήρε ήδη κάποιες άγονες γραμμές μικρών νησιών της περιοχής αντί 800.000 ευρώ τον χρόνο, ενώ οι πληροφορίες για τις δυο γραμμές Ρόδου- Καστελλόριζου και Ρόδου-Σύμης-Χάλκης-Τήλου-Νισύρου-Κω, αναφέρουν ότι η ετήσια επιδότηση θα είναι 6 εκατ. ευρώ, συν φυσικά τα εισιτήρια που σε κάποια από τα συγκεκριμένα νησιά το καλοκαίρι είναι πολλά γιατί υπάρχει έντονη τουριστική κίνηση.

29 Σχόλια

 1. Χατζηστεφανου Βουλα

  Θερμα συγχαρητήρια μακαρι νσ υπαρξουν και αλλοι πατριωτες σαν εσας

 2. ΤΣΙΒΓΕΛΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

  ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΛΕΣ ΘΑΛΑΣΕΣ

 3. Βιολεττα Σιδηροπουλου

  Συγχαρητηρια πολλα ! Εισθε αξιεπαινοιΑν καταλαβα καλα ομωςθα μας πατε να διανυκτερευσουμε και θα πατε Ροδο.Εμεις πως θα επιστρεψουμε την αλλη μερα?

 4. Μπράβο τίποτε άλλο

 5. Θα γυρίσεις οπότε το πλοίο ξαναπιάσει λιμάνι προφανώς.Δεν λέει ότι είναι ξενοδοχείο.Δωρεαν μεταφορά κάνει.

 6. Μπράβο σας !!!! Συγχαρητήρια !!!!
  Μακάρι και άλλοι Έλληνες πλοιοκτήτες να σας μιμηθούν !!!

 7. Εύγε
  Όταν θέλει η Ελληνική ψυχή κάνει Θαύματα για τους Ακρίτες μας

 8. Εδώ γιατί πληρώναμε 150€ το αυτοκίνητο;Οι φίλοι σαμοθρακιτες ήταν τόσο ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες του κυρίου Μανούση;Γιατί μόνο δυθηραμβικα σχόλια βλέπω.

 9. Στέλιος Κραουνάκης

  Είναι άραγε αλήθεια; Συγκινεί η προσφορά.
  Ώστε υπάρχουν ακόμα Έλληνες!!!

 10. Μιχάλης Ατζεμης

  Συγχαρητηρια , θα μπορούσαν οι εταιρείες να είχαν ειδικές τιμές για αυτά τα νησία για να προσέλκυαν τον κόσμο .

 11. Και οι άλλοι στη ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ ούτε κάν δέχτηκαν. Φαντάσου τι συμφέροντα παίζονται στην τοπική κοινωνία εκει. Να μην δεχτούν δωρεάν μετακινηση. Μπράβο στην μονη ελληνικη εταιρεία στην ελλαδα. Μπράβο.

 12. Θερμα συγχαρητήρια!

 13. Μπράβο Έλληνα !!!!

 14. Θωμάς Δαλακης

  Δηλαδή για να καταλάβω δεν θα εισπράξει τα 6 000000€ της ετήσιας επιδότησης;

  • Φυσικά θα τα εισπράξει Θωμά. Όπως όλοι που παίρνουν άγονε γραμμές, αλλά συγχρόνως εισπράττουν και εισιτήρια. Αυτός αποφάσισε να μην εισπράττει εισιτήριο. Τι δεν καταλαβαίνεις

 15. Μπράβο συγκινητικό

 16. Συγχαρητήρια Έλληνα! Ελπίζω και θέλω να έχω την ευκαιρία αυτής της επίσκεψης στο υπέροχο ακριτικό μας νησί ! Είναι πολύ συγκινητική η προσφορά συμπαράστασης σας στους ακρίτες μας!

 17. Βλαχογιάννης Θεόδωρος.

  Κε Μανουση. Στηρίζετε ένα Ακριτικό Νησί με τις γνωστές ιδιαιτερότητες. Δεν περιορίζεσθε όμως μόνο στην εξυπηρέτηση των κατοίκων αλλά με την προσφορά σας δίνετε ένα κίνητρο να το επισκεφθούν και τουρίστες. Μπράβο σας!!!!!

 18. Αργυ Μαριελλα

  Μπράβο σας, μακάρι να υπάρξουν και άλλοι σαν και εσάς, είστε παράδειγμα προς μίμηση.

 19. Αλεξάνδρα Καράμπελα

  Γεια σας. Κατ αρχάς συγχαρητήρια για αυτή την κίνηση σας. Όμως δεν καταλάβαμε αν η δωρεάν μετάβαση επιβατών-αυτοκινήτων αφορά στο τοπικό δρομολόγιο Ρόδου Καστελόριζου η από Πειραιά για Καστελόριζο.
  Όπως κ να είναι, μπράβο σας για αυτή την τόσο συγκινητική προσφορά.

 20. Όλες οι εταιρείες να το κάνουν και μπράβο του!!!
  Τι έκανε και τι δεν έκανε πριν μήνες περασμένα ξεχασμένα!

 21. Μάντης Θεόδωρος

  Ένα μεγάλο ΕΥΓΕ

 22. Συγχαρητήρια για την στήριξη σας

 23. Πολλά πολλά συγχαρητήρια στην εταιρεία!!!

 24. Μπράβο…μένουμε ρόδο και είχαμε ανάγκη να μας σκεφτεί κάποιος…μπράβο τους.

 25. Η εταιρεία που άφησε πέρσι τη Σαμοθράκη χωρίς πλοίο κ τον κόσμο στο νησί να μη μπορεί να φύγει κ διέλυσε την τουριστική σεζόν προσπαθεί να εξιλεωθεί; Για να δούμε τί θα γίνει στο Καστελόριζο..κ να ενημερωθούμε κ για την επιχορήγηση πριν τα συγχαρητήρια.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*