Έτσι προσπαθεί να σκηνοθετήσει χάος στον Έβρο ο Ερντογάν! Περούκες, «μαρκάρισμα» μεταναστών και drones

Έτσι προσπαθεί να σκηνοθετήσει χάος στον Έβρο ο Ερντογάν! Περούκες, «μαρκάρισμα» μεταναστών και drones

Νέες εικόνες από το πως η Τουρκία στήνει την ένταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο έρχονται στο φως. Φωτογραφικά ντοκουμέντα που έχουν στα χέρια τους οι ελληνικές αρχές, δείχνουν ξεκάθαρα πως το καθεστώς Ερντογάν «σκηνοθετεί» τα πάντα.

Οι πρακτικές τις οποίες ακολουθεί η Τουρκία για να προκαλεί εντάσεις στα σύνορα, στον Έβρο και μετά να κατηγορεί την Ελλάδα πως επιτίθεται σε πρόσφυγες και μετανάστες, αποκαλύπτονται από τις εικόνες που έχουν στα χέρια τους οι ελληνικές αρχές που βρίσκονται στα σύνορα.

Από την περασμένη Παρασκευή, όταν η Τουρκία έδωσε… σήμα πως ανοίγει τα σύνορά της και όποιος θέλει μπορεί να φύγει για την Ευρώπη, σύμφωνα με στοιχεία κυβερνητικών πηγών, έχουν επιχειρήσει να περάσουν τα σύνορα σχεδόν 35.000 άνθρωποι.

Άνθρωποι που η Τουρκία χρησιμοποιεί ξεδιάντροπα για να παίξει το παιχνίδι της.

Ο ελληνικός στρατός βρήκε στην όχθη του Έβρου, στην περιοχή των Φερών, περούκες. Που χρησίμευαν; . Σύμφωνα με μαρτυρίες τις φοράνε νεαροί άνδρες καθώς βολεύει την σκηνοθεσία του Ερντογάν η εικόνα ότι όσοι πλησιάζουν τα σύνορα δεν είναι άντρες αλλά είναι γυναίκες, κατά προτίμηση με παιδιά.

Υπάρχουν όμως κι άλλα στοιχεία που έχουν τα χέρια τους οι ελληνικές αρχές. Στο Σουφλί διαπιστώθηκε ότι η Τουρκία μαρκάρει όσους στέλνει στα σύνορα, ούτως ώστε να μπορεί να τους παρακολουθεί, τόσο για να μπορεί να ποσοτικοποιήσει τον αριθμό αλλά και για να ελέγχει τις κινήσεις τους.

Σε μια άλλη φωτογραφία ντοκουμέντο, έχουν καταγραφεί ανδρες της τουρκικής στρατοχωροφυλακής προετοιμάζουν drone για απογείωση δίπλα στο τουρκικό φυλάκιο Παζαρ Κουλε. Με το drone η στρατοχωροφυλακή καθοδηγεί τις ρίψεις καπνογόνων και δακρυγόνων από πολυβομβιδοβόλο στο ελληνικό έδαφος.

Πηγή: newsit.gr