Clashes between asylum seekers and Greek riot police at the buffer zone in Kastanies, Evros, at the Greek-Turkish borders and Evros River, on Mar. 4, 2020. The turkish government decided to give free passage to the refugees and migrants in order to reach Europe through Greece. / Επεισόδια μεταξύ προσφύγων και μεταναστών με την αστυνομία στην γκρίζα ζώνη στις Καστανιές Έβρου, στη συνοριογραμμή Ελλάδας-Τουρκίας, μετά την απόφαση της Τουρκικής Κυβέρνησης να μην σταματάει τις προσφυγικές ροές απο το να περάσουν στην Ευρώπη, Ελλάδα, 4 Μαρτίου 2020.

Σε επέκταση του φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα προχωράει η Κυβέρνηση

Στην επέκταση του φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα έχει αποφασίσει να προχωρήσει η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει εμπόδια σε όσους θέλουν να μπουν ανεξέλεγκτα στην χώρα μας από την Έβρο.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, έχει γίνει ο σχεδιασμός για επέκταση κατά 10-15 τουλάχιστον χιλιόμετρα, από το σύνολο των 220 χιλιομέτρων που είναι τα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών.

Υπενθυμίζεται ότι ο φράχτης είχε ξεκινήσει να κατασκευάζεται την διετία 2010 – 2012 από την Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και ολοκληρώθηκε επί Κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά, με τον ΣΥΡΙΖΑ τότε να αντιδρά πολύ έντονα και να κάνει κινητοποιήσεις για γκρέμισμα του. Σε τοπικό επίπεδο μάλιστα, πρωταγωνιστούσε τότε η σημερινή βουλευτής Έβρου του κόμματος Νατάσα Γκαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., οι εργασίες θα ολοκληρωθούν μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Την ίδια ώρα, σε προμήθεια δακρυγόνων θα προχωρήσει η Ελληνική Αστυνομία, καθώς μετά τις τελευταίες επιχειρησιακές ανάγκες (σε νησιά και σύνορα) σημειώθηκε μεγάλη έλλειψη στα αποθέματα χημικών και δακρυγόνων.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι κάθε ημέρα στα ελληνοτουρκικά σύνορα χρησιμοποιούνται από τις αστυνομικές δυνάμεις από 700 έως 1.000 δακρυγόνα. Για να δει κανείς τη σύγκριση, σε μια διαδήλωση στο κέντρο με επεισόδια ο αντίστοιχος αριθμός φτάνει τα 100.

ι από τις αστυνομικές δυνάμεις από 700 έως 1.000 δακρυγόνα. Για να δει κανείς τη σύγκριση, σε μια διαδήλωση στο κέντρο με επεισόδια ο αντίστοιχος αριθμός φτάνει τα 100. 

Πηγή: tovima.gr