Στην Αλεξανδρούπολη ο υπουργός Κώστας Καραμανλής, μαζί με τον Αμερικανό βοηθό Υφυπουργού Εξωτερικών Μάθιου Πάλμερ

Στην Αλεξανδρούπολη ο υπουργός Κώστας Καραμανλής, μαζί με τον Αμερικανό βοηθό Υφυπουργού Εξωτερικών Μάθιου Πάλμερ

Στην Αλεξανδρούπολη θα βρεθεί το Σάββατο ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, συνοδεύοντας τον Αμερικανό βοηθό Υφυπουργού Εξωτερικών και υπεύθυνο για τα Βαλκάνια Μάθιου Πάλμερ.

Ο κ.Καραμανλής θα έχει συναντήσεις και συζητήσεις, μαζί με τον κ.Πάλμερ και τον Αμερικανό Πρέσβη Τζέφρυ Πάιατ, για το λιμάνι φυσικά και την αξιοποίηση του, την Ανατολική Περιφερειακή Οδό που και οι ΗΠΑ πιέζουν να προχωρήσει γιατί θα διευκολύνει και τις δικές τους στρατιωτικές ανάγκες και για τον σιδηρόδρομο. Μαζί τους θα βρεθεί στην Αλεξανδρούπολη και η Aμερικανίδα πρέσβης στη Βουλγαρία Hero Mustafa (κουρδικής καταγωγής), αλλά και ο Αμερικανός Πρόξενος στην Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Αμερικανός βοηθός Υφυπουργός Εξωτερικών Μάθιου Πάλμερ το Σάββατο στην Αλεξανδρούπολη

Οι Αμερικανοί (τους οποίους θα συνοδεύει όπως τονίσαμε ο κ.Καραμανλής ), θα επισκεφθούν και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για να δουν σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες για τις επενδύσεις, όχι μόνον για το λιμάνι αλλά και για τα παράμετρα έργα, όπως είναι οι σιδηροδρομικές γραμμές, η κατασκευή δρόμων και έργων για τη μεταφορά του υγροποιημένου αερίου.